pátek 11. září 2009

Chuť.

-Skončil Sex ve městě, jsem sama doma, v teplákách a mikině, mám nalitého třetího Jamesona s kolou. Před půl hodinou odešla kamarádka Účetní, se kterou jsme vychruply lahvinku červeného... A teď mám trochu problém - chtěla bych dělat něco, co jsem už 74 hodin a 47 minut nedělala. Hrozně mi to chybí... něco ve mně po tom volá a volá! A nic neodpovídá!!!! Klepou se mi ruce, alkohol má nějakou jinou chuť než obvykle... Nebudu dál napínat - nekouřím! Po cca deseti letech nekouřím. Krom jednoho třídenního pokusu kdysi před lety jsem se nikdy nepokoušela přestat. Neměla jsem důvod. Třídenní pokus (mimochodem teď je to vlastně taky tři dny!!!) skončil první návštěvou hospody, kde si někdo v mé přítomnosti zapálil... nešlo to, tak jsem to vzdala a nikdy dál se o to nepokoušela. Teď je tu pokus nový. Ale ta chuť! Dnes jsem odcházela z práce a už ze zvyku jsem ještě před východem z budovy začala šounit v kabelce a hledat svou krabičku. Neeeee, Jarmilko, to si koukej odvyknout! Vylézám v Městečku z autobusu a začínám již rozepínat kabelku, abych našmátrala svou krabičku... Jarmilko, nic nehledej, nic tam není!!! Co dělají nekuřáci v hospodě s rukama? Co já s nimi budu dělat, až do té hospody budu muset jít? Začnu si opět kousat nehty??? Hnedka po výplatě jdu utratit do nějakého butiku částku 1475 Kč, což je částka, kterou jsem si propočítala, že měsíčně utratím za kuřivo. Pomůže to? Peníze na cigárka budou prostě pryč!!! A proč to trápení? Oficiálně "veřejnosti" říkám, že za a) nebudu smrdět sobě ani okolí (i když v tom jsem zrovna já byla docela ohleduplný kuřák, protože po každém cigáru jsem si chodila mýt ruce mýdlem a brala jsem si žvýkačku nebo jsem si vyplachovala pusu ústní vodou), za b) ušetřím peníze a za c) špatně se mi dýchá... No a ten opravdový "neoficiální" důvod, o kterým ví jen mé blízké okolí? Já a Milovaný bychom chtěli miminko. Čumíte? Já taky :o)) Tak mi držte palce. Nejde jen o mé zdraví!!! Už je to 74 hodin a 58 minut! Letí to jako blázen!!!

19 komentářů:

  1. Bude to lepší... Vydrž! Stojí to za to.

    OdpovědětVymazat
  2. a za co to stojí? Prý se první měsíce člověku dýchá mnohem hůř a peníze stejně nezbývají!!!
    Nebo mluvíš o miminku? Viděla jsi teď Sex ve městě?
    To mě čekají věci :o)))
    nééé to jsou ty počátky, věřím, že jestli vydržím, tak za to budu ráda!
    Aspoň teď všechny své restaurace poznám i v nekuřáckých prostorách! Vlastně je to, jako bych začla chodit do úplně nových hospod :o)

    OdpovědětVymazat
  3. doufám, že budu hodna pochvaly i o týden později!!!

    OdpovědětVymazat
  4. ja teda nehulim,protoze me to malem zabilo,neumim slukovat a dusim se :oD
    Nicmene Te moc moc chvaliim.
    Nekde jsem cetla studii,kdy tehulke,kdyz kouri,je to \"pry\" skodlivejsi nez kokain,protoze se mimcu ochromi nervova soustava.Kuraci me osobne nevadi(me to taaak voni ),Tom taky kouri,ale ne v byte.Chodi na couda na balkon.
    Drzim palecky Jarmilko :-*

    OdpovědětVymazat
  5. vydrž, budu držet palečky, důvod máš pořádný :-)
    co dělaji nekůřáci v hospodě? třeba vylejvaji piva kamarádům do klína :-))

    OdpovědětVymazat
  6. cheorchia: to já taky nikdy nekouřila v bytě... samotné by mi to vadilo, chodila jsem pěkně ven za barák :o)

    přítelkyně: není to trochu škoda piva? .o)

    OdpovědětVymazat
  7. Stoji za to podle me pocit, ze nejsi na nicem zavisla a ze te nic neovlada. :) Premyslela jsem, co delaji nekuraci v hospode s rukama... vetsinou drzej pullitr :D
    a stoji za to, aby si tve dite neuvedomalo, ze mas nejakou slabost.

    OdpovědětVymazat
  8. nebýt na ničem závislá? Tak to ještě musím vyřešit svůj problémek s kapkami do nosu a s jídlem :o))
    já piju víno a to by vypadalo blbě, kdybych si tu mini skleničku držela oběma rukama :o)) asi začnu uzlíkovat, to mě zabaví kdekoli!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Vydržíš.-))Co čokoládový tyčinky s pepermintovou příchutí? Jsou sice slabší než cigáro, ale...nebude divný, že ji cumláš furt.-)

    OdpovědětVymazat
  10. čokoládu radši neeee, už takhle začínám přibírat a ještě si zvyknout na čokoládu nevidím jako dobrý nápad :o)

    OdpovědětVymazat
  11. Čokoládu začneš až bude to mimi na cestě :-)))) První tři měsíce jsem se necpala ničím jiným :-D

    OdpovědětVymazat
  12. já bych se spíš tipovala na kotlety po kilech než na čokoládu... ale chutě se mi můžou změnit :o))
    jedna moje bývalá kolegyně měla v těhotenství pořád chuť na ovoce! To se mi ale asi nemůže stát, co? .o)

    OdpovědětVymazat
  13. Ty jo, nevím... i když fakt, že máti zase ujížděla na melounu a jahodách... v zimě... v období 80. let... takže si to pak pořádně prý vykompenzovala s bráškou, kdy nejedla nic než jahody :-))))) To už k dostání byly celoročně :-))))

    OdpovědětVymazat
  14. V hospodě? budeš žrát dvojnásobek? a místo tvé oblíbené krabičky si dej do kabelky krabičku nějakých dia bombonů..:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Bajdulka: takže spíš než na ovoce měla chuť na to, co nemohla mít :o)

    suzuki: s tim žranim se docela držim, ale stejně přibírám :o((

    Sabina: díky za podporu... jak jsi na tom ty?

    OdpovědětVymazat
  16. Sabina - zatím výborně. Už konečně proběhlo i posezení v baru, kterýho jsem se obávala nejvíc. Kamarádka kouřila jak o závod a já, ač jsem pokukovala po její krabce, jsem se ovládla. Takže úspěšně najíždím na třetí týden;-)

    OdpovědětVymazat
  17. ty jooo už tři týdny! Jsi dobrá! Já ještě neseděla s kuřákem v hospodě :o((

    OdpovědětVymazat