pátek 25. září 2009

Drby se šíří rychlostí blesku!

-Práce v ženském kolektivu je opravdu úžasná. V kanceláři je nás cca 20 ženskejch a nedělaj nic jinýho, než že drbou a vymejšlej teorie, který pak šířej dál jako pravdu! Nedá se tu věřit téměř ničemu, co kdo řekne. Přestala jsem kouřit. Věděly o tom dohromady 4 kolegyně. Do druhého dne už to vědělo i těch zbývajících 16! Zprávy se tu šíří rychle. „Co jsem to slyšela. Ty jsi přestala kouřit? Co to?“. Na každou takovou otázku jsem odpovídala, že jsem od mala náchylná na průdušky a že se mi špatně dýchalo. To už je docela pádný důvod pro stop s kouřením, aby o něm někdo pochyboval, ne? Navíc je to pravda a mého kašlíku si tu musel kdekdo (=každý) všimnout! Prostě nechci, aby tu ženský věděly, že bych chtěla mimino. Pořád by se mě na to někdo vyptával, jestli už se to povedlo…Navíc co je komu do toho, že? No a i přesto jsem dneska zjistila, že už se tu povídá, že chci otěhotnět!!! Chápete to? Oni si to prostě samy vymyslely a už to tu koluje jako tutová zpráva!!! Já se z toho vážně poseru! Proč nedělám s chlapama? Ty by si určitě ani nevšimli, že už nekouřím, natož aby se zajímali o to proč anebo snad spekulovali nad tím, jestli odpověď byla lživá či ne. Nejhorší na tom je, že to nějaká zkurvená drbna donesla i k mé přímé nadřízené, ze které jsem měla v plánu ještě vyrazit nějaké to přidání, než se vydám na „dovolenou“. Tak to už se mi asi nepovede. Děkuji všem dobrým duším v naší kanceláři. Nejradši bych je nakopala do prdele špičatýma botama. Bych si je kvůli tomu klidně koupila. Pro mě by to byla rozumná investice!!!

23 komentářů:

  1. \"vyrazit nějaké to přidání, než se vydám na „dovolenou“\"

    tak nevím kdo by potřeboval nakopat...

    OdpovědětVymazat
  2. Vubec se ti nedivim, ze jsi nastvana, zenskej kolektiv to je mor, vim o cem mluvim !!!

    OdpovědětVymazat
  3. PJ: nechápu! Teď jsem za práci navíc nedostala skoro nic, tak jsem to chtěla dohnat... a takhle nemám šanci!

    L. jojo já už to vim taky... kdybych jen věděla, která to začala!!!

    OdpovědětVymazat
  4. chceš to dohánět tím, že uděláš hnusnej podraz na zaměstnavatele?? To zase nechápu já...

    sorry, ale nehorázná vychcanost českých zaměstnanců (mluvím teď obecně) mě opravdu dokáže patřičně zvednout ze židle... Češi jsou v tomhle opravdu mistři: jak nejlépe \"obechcat\" všechno a všechny...

    OdpovědětVymazat
  5. PJ: Seš snad ty jarmilčin zaměstnavatel? Přidáno se nedostává za to, co bys pro šéfa mohl udělat, ale za to, cos už udělal. Pokud jarmilka dělala práci navíc, na přidání má nárok, a naopak by byl vychcanej zaměstnavatel, kdyby jí to nedal s pokazem na to, že mu stejně \"uteče\".

    Podle českého zákoníku práce má žena na mateřskou dovolenou nárok, zaměstnavatel je povinen jí místo držet, pokud si nenajde jinou zákonnou kličku (například zrušení pracovní pozice), jak zaměstnankyni ošulit.

    OdpovědětVymazat
  6. PJ: před časem jsem si vzala po jedné kolegyni práci navíc dobrovolně... převzala jsem i její lidi, vytrhala jsem tím šéfové trn z paty, nemusela přijímat nového člověka, řekla jsem, že to zvládnu se stávajícími zaměstnanci... no a po měsíci jsem dostala přidáno jeden tisíc korun a to ještě ne do základního platu ale do prémií s odvoláním na to, že je krize!!! Takže si vůbec nepřijdu vychcaná... to oni mě vochcali a ušetřili tím spoustu peněz! Ve chvíli, kdy šéfová ví, že chci otěhotnět, už od ní neuvidim ani hovno!!! Nehorázná vychcanost mého zaměstnavatele... ale já tu práci budu dělat ještě minimálně rok... za nic...

    Squire: Jarmilka nejen že práci dělala, ale stále dělá a dělat bude! Kdybych o to tak nestála, ani bych se na to...

    OdpovědětVymazat
  7. Jarmilko, ani nevíš, jak já jsem po svých zkušenostech se ženským kolektivem vděčná za práci ve fabrice plné chlapů! A ještě minimálně o 5 - 20 let starších! :-) Sice jsou to taky pěkné drbny, ale přece jen, je to jiné. Lepší.Chlapi nemají problém si věci vyříkat na plnou hubu, pošlou se vzájemně někam - a za pět minut se společně něčemu řehtají. Moc mě to s nimi baví - jsem tam jediná manuálně pracující ženská, chlapi už si na mě zvykli, berou mě napůl jako \"jednoho z nich\" a napůl jako mimozemšťana. Jsme malý kolektiv, dost provázaný, mně tam vlastně přivedl můj Partner, který tam dělá už osmým rokem. A navíc máme obrovské štěstí na šéfa. Je sice přísný, ale férový a fakt dokáže podržet, když je to potřeba.

    OdpovědětVymazat
  8. tak to máš štěstí, když jsi v práci takhle spokojená nejen s kolektivem, ale i se šéfem :o)
    šťastná to žena...

    OdpovědětVymazat
  9. ženský kolektiv je strašný, střední jsem dělala s klukama, byla jsem jediná holka ve třídě a všechno běželo jak na drátkách, nikdy žádný konflikt nebo drby, to jsem vůbec neznala, teď na vejšce je většina holky, drby běžeji rychlostí blesku a pomluvy taky :-( bohužel

    OdpovědětVymazat
  10. jediné pozitivum na ženském kolektivu je, že se nikdy nestane, že by ani jedna neměla v kabelce tampon, když potřebuješ :o))

    OdpovědětVymazat
  11. jsem tady jedinej chlap a proti tlupě bab nemám asi moc šancí, ale pokusím se dovysvětlit co Squire pochopila blbě anebo vůbec: to, že má Jarmilka za práci navíc dostat přidáno, nijak nezpochybňuju. Proč vytahuješ zákoník práce a oháníš se nárokem na MD jsem taky nepobral, o tom tady vůbec nebyla řeč.
    Reagoval jsem pouze na Jarmilčino zoufání nad tím, že chtěla ze zam-tele vyrazit přidání než se dozví o jejím úmyslu odejít. Je to asi podobné, jako když lidi ihned po výpovědi se \"hodí marod\". Nebo si říct o přidání a za měsíc jít na pracák (= větší podpora). Prostě klasika... Mě by něco takovýho nenapadlo udělat, takže vždycky jen zírám čeho všecho jsou lidi schopný.

    OdpovědětVymazat
  12. mě by taky nenapadlo něco takového udělat... ale já na to mám nárok. Ty peníze jsem měla dostat už dávno! Za to, jakého ve mně má zaměstnance, mě ochcala... všude se jí zastávám, obhajuji její nepopulární opatření a pak si kráva vezmu dobrovolně práci po kolegyni a jak pak dopadnu? A tak ty peníze prostě chci! A to naplánování rodičovství do toho prostě skočilo... jsem poctivá až na půdu, až je mi to občas k zlosti, ale v tuto chvíli si vůbec nepřipadám nepoctivá! Ba naopak!

    OdpovědětVymazat
  13. PJi, jarmilka už tady mluvila několikrát o tom, že hodlá znova žádat o zvýšení platu po tom, co jí přidali to co jí přidali..

    OdpovědětVymazat
  14. přítelkyně má jedničku za pozornost :o)

    OdpovědětVymazat
  15. to víš, vždycky sedím v první řadě a natahuju uši :-)))

    OdpovědětVymazat
  16. No držím palečky s dnešním \"průměrným\" platem není sranda vychovávat dítě. Teď to čeká mýho brášku a ten taky tahá ze zaměstnavatele co může.
    PJi, většina zeměstnavatelů nás zaměstnance sedře z kůže, je krize? prd je, chtěj si nacpat kapsy, tak si berou do huby cokoli, aby nemuseli přidat. Takže je to takový věčný boj, kdo koho víc ochčije :( ... podle toho co jsem četl se o to Jarmilka ani nesnažila

    OdpovědětVymazat
  17. Tady přece nejde o to, že Jarmilka chce někoho ochcat. Jarmilka se nechce nechat ochcat, to je podstatnej rozdíl. :))

    Jinak já jsem si to ve stavebnictví dost užívala. Široko daleko žádná baba!

    OdpovědětVymazat
  18. Hm, ženský kolektiv. Když jsem nastupovala na střední, bylo nás ve třídě 40 bab. Myslela jsem si, že to se prostě nedá přežít... Ale měli jsme tak bezva partu, že jsme se po matuře jen nerady rozcházely...
    Ale v práci, co mě čeká, se na to moc netěším...

    Ad fámy o těhotenství, mi se nějakou dobu po svatbě sem tam nějaká kolegyňka koukala na břicho, jako jestli už jo a přitom prd... To tak holt je.

    Ale stejně, těhotenství, netěhotenství - přidat by Ti měli, tu práci navíc přece děláš...

    OdpovědětVymazat
  19. Ja mam vzdycky chut pak o sobe neco roznest sama.Tise se sverit nekomu a cihat,jakou rychlosti se to provali....
    Treba,ze mam milenku,umim hrat na bubny,neco neco podobne silenyho :oDDDD
    nesnasim drbani,co se mi TISE REKNE,to u me kua drat taky zustane !!!!

    p.s.: s laskou vzpominam na 10let prozitych jako provozni na koupalisti,vsude plavcici,zadna zenska :oD

    OdpovědětVymazat
  20. přítelkyně: to mě těší :o)

    Medvídek: my snad nebudeme vychovávat dítě s průměrným platem, Milovaný začal podnikat a snad to pošlape :o) ale aj tak chci, co mi patří!!!

    Wien: já taky dělám ve stavebnictví... bohužel v účtárně, tam chlapů moc nenajdeš :o(( když kdyby mě ta práce tolik nebavila!!!

    nominek: 40 ženských je hrozná představa :o))
    jojo po svatbě se mě na miminko ptal kde kdo... copak se lidi berou jen kvůli děcku či co? Já třeba když jsem se vdávala, tak jsem si vůbec nebyla jistá, jestli dítě vůbec někdy budu chtít!!!

    cheorchia: roznášet drby sama o sobě??? Hmmm tak já se začnu přežírat, abych měla pořádnýho kulicha a pak se jedné spolehlivé kolegyni svěřím, že jsem tototál v pr*eli, že čekám dvojčata a že asi půjdu na potrat... pak začnu držet dietu, aby kulich zase opadl :o))
    no a tady ani nejde o tom, že by to na mě někdo práskl, já to přeciš nikomu neřekla!!! Prostě si to vydedukovaly a pustily to do okolí... chjooo

    OdpovědětVymazat
  21. No, ženský někdy opravdu dokáží být nehorázné slepice!!!

    OdpovědětVymazat
  22. jarmilko mám to obráceně, děcko chci, ale vdávat se nechci :-D

    OdpovědětVymazat
  23. Sabina: moje řeč :o)

    přítelkyně: já se zase chtěla vdávat a nechtěla jsem děcko :o)) třeba to u tebe taky přijde později, ale v opačném pořadí nežli u mě :o)

    OdpovědětVymazat