úterý 22. prosince 2009

Vánoce o samotě?

-Loni jsme si s Milovaným vybojovali samostatné Vánoce. To znamená ne u maminky! Byl to boj, mamina pořád otravovala, my se snažili pořád tu záležitost uzavřít, ale ona pořád dokola otravovala a vysvětlovala nám, proč bychom měli být u ní na Vánoce. Že jsme se vzali není žádný důvod ke společným samostatným Vánocům, protože dokud nemám děti, tak nejsme rodina! No ale ustáli jsme to a na Vánoce jsme byli sami. A nemohla jsem si stěžovat, i když na druhou stranu nemůžu říct, že by mi vadilo být i s maminou. Letos pro nás bylo samozřejmé, že Štědrý den strávíme stejně jako loni sami. Pro mou maminu to ale samozřejmostí nebylo. A tak od listopadu zase otravovala. Pořád dokola, furt, neustále se vyptávala, jak že to bude o těch Vánocích. A když jsem jí hlásila, že žádná změna, že chce být sami, tak vždy odvětila: „To ještě probereme!“. Fakt už jsem z ní byla nešťastná. Aby mě neotravovala, tak jsem jí Milovaného napráskala, že to on trvá na tom, že budeme doma a že mě je to jedno! Ale ničemu jsem si tím nepomohla. Stejně pořád otravovala mě!!! Někdy před 14 dny to utichlo a ona se přestala ptát! Takový malý zázrak, řekla jsem si… No a dneska to začalo nanovo! „Na ten Štědrý den tedy přijdete k nám?“, ptá se mě ráno nevinně!!! To už jsem fakt nemohla! A pak volala i Milovanému. Ten jí řekl, že budeme doma a snad už bude klid! Ach bože, Vánoce mají být svátky klidu a míru! A nepochybuji o Milovaného úmyslech na Štědrý den, proč chce být sám se mnou doma! Bude chtít sex pod stromeček! :o)))

6 komentářů:

  1. Jak Ti rozumim....nejlepsi Vanoce byly na Kypru, daleko od vsech a od vseho.Bohuzel ty letosni uz budou \"klasicke\" (ani chvile klidu a miru, zato spousta navstev, cestovani, prezirani se atd...)

    OdpovědětVymazat
  2. Jarmilko, jedny Vánoce jsem to už také nevydržela, tu samozřejmost, s jakou máti očekávala mou (provdanou!) přítomnost pod štědrovečerním stromkem, že jsme si s manželem zakoupili pobyt na horách v délce 22.12. - 28.12. a máti o tom řekli, až když byl zaplacený.

    To bylo řevu!:)

    Ale byly to ty nejkrásnější svátky, jaké jsem kdy zažila. Jeseníky jsou v zimě nádherné, neřešila jsem uklízení (uklízel personál), neřešila jsem vaření (to dělala restaurace...)... prostě bezva:)

    OdpovědětVymazat
  3. L.: já o Vánocích budu taky furt někde na návštěvě a snad ani nebudu mít čas číst si nové knížky od Ježíška :o((

    squire: jo to je taky řešení :o))

    OdpovědětVymazat
  4. My děláme kompromis: Dopoledne na Štědrý den přijede mamka s partnerem k nám, dáme si dárky a mlsáme, kolem poledne odjedou a my slavíme v klidu sami, nanejvýš si s mamkou ještě večer zatelefonujeme. A některý další den se podle možností jede k příbuzným na Moravu - takže takové Vánoce na pokračování. A spokojenost je na všech stranách.

    OdpovědětVymazat
  5. my s mámou budeme celý den po Štědrém dni, takže by si člověk myslel, že také bude spokojenost na všech stranách!!! Jí je to ale málo :o(
    Dneska znovu naléhala. Už mě to nebaví!

    OdpovědětVymazat