pondělí 14. prosince 2009

Vánoce, vánoce, přicházejí!

to jsem ale šťastná a veselá!Každoročně touto dobou začínám závidět lidem, kteří byli tak chytří, že dárky na Vánoce nakoupili už v září! Ale nikdy jsem zatím dárky dříve nekoupila. A nejinak je tomu i letos a včera byl ten den D. S Milovaným jsme zjistili, že do Štědrého dnu už spolu nestrávíme ani jediný den, který bysme mohli nakoupit společné dárky krom včerejší neděle. A tak jsme vyrazili. Naším cílem byla Metropole Zličín. Vyspekulovali jsme, že později odpoledne už by tam nemuselo být tolik lidí a tak jsme na místo určení dorazili ve čtyři hodiny! Hmmm stejně báječný nápad měla asi ještě půlka Prahy, protože jsme se nedostali ani na parkoviště! Prostě to tam stálo… tak jsme projeli nenápadně kolem a vydali se na Nový Smíchov. Tam se nám sice povedlo zaparkovat, ale zase se nám nepovedlo tam skoro nic koupit. Pokud tedy nepočítám spacák pro maminu a DVD pro tchýni s tchánem. Nic moc úlovek, co? A tak jsme nasedli do auta a jeli ještě na třetí štaci, kterou se měly stát Arkády na Pankráci. Od sestry vím, že se tam moc lidí zatím nenaučilo jezdit. Jo to je sice stále pravda, ale krom žádných lidí tam nebyli ani žádné pro nás zajímavé obchody! Je to tam samý krám s hadrama a ty zrovna jako dárky pro rodinu nekupujeme. Takže jsme v Datartu zakoupili jednu meteostanici, nějakou tu literatutu pro Jarmilku (vyšel nový Deaver, už abych ho vytáhla zpod stromku) a tím to skončilo. Nepodařilo se nám v tomto „nákupáku“ najít ani hračkářství natož nějaký plánek budovy kde je jaký krám k nalezení… no fakt k nasrání! Najednou bylo skoro sedm a my neměli ze svého seznamu skoro nic. Milovaný navrhoval ještě návštěvu Chodova, ale to jsem s vrčením a blesky v očích odmítla a jelo se domů! Tam jsme se naládovali, rozdělili si bojové úkoly, kdo má co na starosti sehnat a radši zítra naběhnu na Václavák, kde vím, že seženu vše a hlavně – vím, kde tam co můžu najít!!! Prostě bych nejradši obdarovávání zrušila a zaměřila se více na gastronomickou část vánočních svátků. Hrozně se těším, až si příští středu uhňácám bramborový salát a obalim si řízky. Ve čtvrtek dopoledne se pak budu věnovat vaření hrachové polévky a vytváření chlebíčků!!! Mnohem příjemnější činnosti než lítání v davech s nasupeným výrazem!!! Njn každý svého štěstí strůjce. Ale vím, že příští rok to dopadne úplně stejně. Nepoučím se a nepoučím!!!

14 komentářů:

  1. aaa Jarmilka taky čeká pod strom na novýho Deavera :-D nemůžu se dočkat :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Buď klidná, my jsme letos iniciativně vymysleli dárky už v listopadu, objednali je přes net a co myslíš. Dva ještě stále nedošly, jeden jsme objednat nějak zapomněli a včera jsme s hrůzou zjistili, že jsme zapomněli na vlastní dceru :-D

    OdpovědětVymazat
  3. přítelkyně: no já taky ne! Sice to nebude můj oblíbený Lincoln Rhyme, ale i tak to bude stát za to!!!

    Laura: při objednávání přes net se člověk musí spoléhat na českou poštu a to já fakt nedávám!!!
    Vlastní dcera by vám to jistě odpustila! :o))

    OdpovědětVymazat
  4. A co takhle zrušit dárky na vánoce a máš po starostech (teda pro dospělé, pro děti by to bylo dost kruté) \"maminko proč jsi nedostala žádné dárky?\" ... \"víš já jsem hrozně zlobila\" :-)

    OdpovědětVymazat
  5. nejhorší je, že já chci dostávat dárky! A asi by nikdo nesouhlasil, že já mu nekoupim nic a on mě jako vždy něco nadělí :o))
    tahle varianta by byla ideální! :o)

    OdpovědětVymazat
  6. já dárky nesnáším.. vždycky se tak snažím vymyslet něco originálního, co by danýho člověka potěšilo a to je u některých lidí pěkně těžký a s přibývajícími lety nemožný. Takže nejen že před Vánocema píšu zkoušky, seminárky a letos i bakalářku, ještě si lámu hlavu jak koho potěšit. A pak stejně akorát dostanu to, co jsem si \"objednal\" a nějaký ponožky extra.

    OdpovědětVymazat
  7. jojo taky mívám bonusový ponožky a zbytek vím, co pod stromem najdu! :o)

    OdpovědětVymazat
  8. no, ty davy teda taky nesnáším - řeším to netem, snad to přijde... Začala jsem včera...

    OdpovědětVymazat
  9. když já s tím netem mám špatné zkušenosti... nebo spíš s poštou... předloni mi takhle nedorazil pod stromeček mobil. Následně jsme zjistili, že se do T-Mobilu z naší pošty vrátil jako nedoručený! Nám ale nic do schránky nepřišlo!!!

    OdpovědětVymazat
  10. no jelepší je si vyhlídnout věci na netu a pak se pro ně vydat osobně, alespoń pak nemusí člověk lítat po krámech a shánět se, kde co vlastně mají. Objevila jsem, že kousek ode mě od domu je pobočka unternetového obchodu mall, takže do druhého dne je tam zboží naskladněné a já si jen pro dárečky dojdu.
    Ale lidi blázní, takže pokud něco najdu, ak objednávám hned, protože, včera jsem si vybrala topinkovač, mli jich asi 5 a dneska ráno, když jseme si ho chtěla objednat, tak už nebyl ani jeden....:-(

    OdpovědětVymazat
  11. mně zas na kupovaní z netu vadí to poštovný a ne vždy to mají v Brně na skladě...

    OdpovědětVymazat
  12. suzuki: tak to je vychytaný!!!

    tess: ale někde mívají, že nad určitou částku nákupu poštovný neplatíš! Ještě aby jo, když to kolikrát poštou ani nedorazí :o(

    OdpovědětVymazat
  13. Ty vaříš hrachovou polívku? A nejste potom u stromečku trochu nafouklí?:o))) Aspoň na mně tak opravdu tahle polívka funguje.
    Jinak, já už mám kromě dvou dárků všechny, začala jsem už v září...:o)) Ale to je tím, že nakupuju hodně věcí v obchůdku Tchibo (tam je každý týden něco jinýho a tak se dá vybírat a vymýšlet dřív...).
    Přeji Ti, ať to zvládnete nakoupit a ať už si užíváš jen to své kuchařské umění!

    OdpovědětVymazat
  14. my jsme nafouklý po kdečem, takže těžko říct jestli i po hrachovce :o))
    jojo začít už v září - to je už léta mým cílem! :o))

    OdpovědětVymazat