čtvrtek 21. ledna 2010

Postěžování jedné malé účetní.

-
Je přesně to období, kdy nenávidím své zaměstnání - účetní! Rok se zavírá. Najednou se začínají řešit sračky, na které si celý rok nikdo ani nevzdechl! Do toho si všichni zákazníci a dodavatelé chtějí vyřešit ještě svoje sračky, takže začínají také nadměrně otravovat! Moje sračky, naše sračky, jejich sračky.
Jedné pani jsem už přestala zvedat telefon. Fakt mě nebaví!!!
   Do toho finanční úřady jsou na pěst! Po telefonu nám odmítají sdělit stav našich přeplatků či nedoplatků! Musí tam člověk osobně a ještě s plnou mocí! Je ale zvláštní, že každý finančák má svoje vlastní pravidla! Někde nám řeknou to, co jinde odmítají! Někde potřebují ke stejné záležitosti různé doklady! Nejradši bych tam na ně vlítla a vysrala se jim na stůl! Aby věděli, co si o nich myslím!!!
   Do toho jsem dneska dostala od kolegy nabídku na přibrání další práce! Hmmm... na posrání, říkáte si? Blbý je, že já o tom přemýšlím a to z toho zřejmě nepoplyne žádné finanční ohodnocení navíc (poučení z minula)... jenže já si pořád potřebuju sama sobě něco dokazovat. Já vím, že se pak z toho zbláznim, ale když mě to tak láká!!!!
A navíc kolega je zřejmě mistr v mazání medu kolem huby! Poznám to. Zřejmě si neuvědomuje, že jsme absolvovali stejné manažerské školení! Na sobě samé si ale aspoň můžu vyzkoušet, že ta metoda prostě funguje!!! A tak mám zase o čem přemýšlet!
   Na zítra jsem pozvala Milovaného na rande... musím to s ním všechno probrat. On má vždycky takové rozumné názory. Ještě že ho mám. I když neumí vyhodit špinavé prádlo do koše na něj určené. I když ho nenapadne ze sprchy vyndat tričko, které tam nechávám okapat, než se jde sprchovat! Stejně ho miluju!!! A on si to holt bude muset všechno poslechnout! .o))

9 komentářů:

  1. díkybohu že nejsem tvůj milovaný...

    OdpovědětVymazat
  2. Jarmilko, to je pravda, leden je pro účetní nejkatastrofálnější období roku... Všechno se to nahrne.
    A k tomu ještě, víš, v kterém období je žena nejošklivější? V lednu... Tak si to nezhoršujme tím, že svým drahým pořád meleme o naší práci :-). Já vím, je to těžké, je to taková nemoc z povolání. Taky to znám...
    A tu práci vezmi, není nad zkušenosti a tréning, pak budeš lepší, než jiné účetní, o babách z finančáku nemluvě :-).

    OdpovědětVymazat
  3. jen ať si to poslechne :-) ty si to pak taky přeci poslechneš, i když mám pocit, že ty chlapi jsou nucený poslouchat nejak víc nebo co :-)

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, ale jestli toho máš i teď dost a plánujete to mimušo, tak to zas zbytečně s tou prací nepřepal. Ono je lepší \"zadělávat\" v pohodě než ve stresu... :-)

    OdpovědětVymazat
  5. PJ: co je zase špatně?

    Jessie: v lednu je žena nejošklivější? Hmmm já jsem nejošklivější už od září, co jsem vysadila antikoncepci :o))
    a navíc on mi taky pořád vypráví o své práci, tak musí poslouchat i mě :o)

    přítelkyně: však jo... :o)

    nominek: to já nebudu ve stresu, neboj :o)))

    OdpovědětVymazat
  6. jarmilko, já jsem sem psala koment a koukám že tu není, asi jsem ho neposlala...

    neva, psala jsem, že seš workoholik.. a že tohle období je fakt šílený, a to se zrovna teď taťkovi podělal účetní program... včera jsem to celej den řešila s podporou, už ze mě byli nešťastný.... no ale uchodila jsem to:)

    OdpovědětVymazat
  7. jojo trochu workoholi jsem, ale rozhodně nesedím v práci od rána do večera! Jen mám ráda těch svých 8 hodin narvaných k prasknutí! Občasný přesčas mi nevadí :o)))
    to je klasika, v největším fofru se něco podělá. Účetní program je ta největší katastrofa! Hlavně že to dobře dopadlo :o)))

    OdpovědětVymazat
  8. Ja si myslim,ze Milovany by mel vedet co Te trapi v praci i to,co bys chtela dokazat :)).
    Kdyz si prestanete obcas povidat,nebudete zit spolu,ale vedle sebe.

    OdpovědětVymazat
  9. jojo nikdo mě nepřesvědčí o tom, že mu to nemám říkat :o))
    já mu totiž říkám všechno a když náhodou nemám co, tak mu říkám prostě NĚCO! .o))

    OdpovědětVymazat