pondělí 11. ledna 2010

Všechno sežrat!!!

-Tak jsem se od Vánoc v sobotu poprvé donutila uvařit něco pořádného k obědu a trochu ubrat zásoby z mrazáku. Pořád jsem teď vařila těstoviny na tisíce způsobů. A tak jsem z mrazáku vyndala pořádnej kus kotlet a udělala jsem je na houbách. Vyplýtvala jsem na to poslední zbyteček zásob sušených hub, u plotny jsem strávila 2 hodiny, ale stálo to za to. Bylo to luxusní, trošku přepepřený, ale tak to mám ráda :o) Tak jsme se s Milovaným krásně nafutrovali a krásně nám tam zbyly ještě pěkné dvě porce na neděli k večeři. Ani jsem si to nedávala v sobotu k večeři, radši jsem se odbyla chlebem s medem, aby zbylo dost. V sobotu večer jsme s Milovaným vyráželi každý na jinou akci. On s fotbalisty a já s Kadeřnicí. Já domů dorazila o hodinu později než Milovaný a před ulehnutím do postele jsem udělala zastávku v kuchyni, abych hrnec s naší budoucí večeří uklidila do lednice. Jaké překvapení mě tam čekalo. Poklice na lince, hrnec otevřený… Milovaný byl asi šounit v hrnci, snad toho moc nesežral, říkala jsem si. Kdyžtak holt bude mít zítra menší porci k večeři a bude se muset dožrat chlebem! Já si sním svojí porci, protože já večer neměla!!! Tak jsem chtěla hrnec zaklopit a uklidit a tu jsem si všimla, že obsah hrnce nevypadá na to, že by z toho kdokoli mohl večeřet! Zbylo trochu sosíku, pár houbiček a na jedno sousto masa!!! Zajímavé je, že rýže skoro neubylo! Měla jsem sto chutí ho vzbudit. Ale stejně by to nemělo cenu, po pivu spal jak špalek!!! Nejhorší je to vědomí, že když se tím ládoval přiožralej, tak si to stejnak ani nevychutnal! Taková dobrůtka! Takové plýtvání!!!! Druhý den jsem vymyslela, že bych si do práce nandala ten zbytek sosíku s rýží, ať to zbytečně nevyhazuji. Když jsem vytáhla hrnec z lednice, zjistila jsem, že i ten malý kousík masa je už pryč!!! Ten můj chlap je na zabití!!! Prostě mi to sežral! Asi za trest začnu při vaření více využívat rajčata. On je totiž děsně nerad! Pak mi možná z jídla i něco zbyde!!! Ani na chvíli mi nepřišlo na mysl, že bych začala chodit domů dřív než Milovaný, abych si kus žvance uhlídala! :o)

13 komentářů:

  1. To je hrozný...:) Tohle dělá taťka, takže musím všechno, co chci ještě někdy vidět, schovávat a ty schovky měnit, co dám do ledničky jako bych dala jemu do pusy:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Mila Jarmilko:))
    Tohle je u nas doma uplne bezne:)
    Rizky na zitra mizi v prodtoru Davida Copperfielda ,zrejme tajemstvi muzu s velkym \"M\" :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že nejsem jediná, kdo pravidelně přichází o porci oběda \"na zejtra\", protože mužíček přijde domů a má chuť na dvě večeře:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem slepá nebo jsem se nikde nedočetla cože bylo v té zákadné krabičce??? :))

    OdpovědětVymazat
  5. holky, a na to si musíme jako zvyknout? Nebo začít víc jíst, aby jim nezbylo, co by nám snědli :o))

    Wien: jsem to ani nestihla napsat a včera se mě na to v komentářích ptala Denouš... byly tam stříbrné naušničky :o) na tu krabičku jsem se pod stromem těšila nejvíc :o)

    OdpovědětVymazat
  6. já mám taky takovýho chlapa, takže vařim vždycky dvě porce a tečka on se pak dožere něčim jiným :-))

    OdpovědětVymazat
  7. když mě by nebavilo trávit 2 hodiny u sporáku kvůli dvoum porcím! A navíc - musela bych se taky dožírat! :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Chachá, to taky znám. Ale víte holky, co se říká: \"Kdo zaváhá - nežere!\" :-)))

    OdpovědětVymazat
  9. no právě, měly bysme přestat váhat... ale co na to váha? :o))

    OdpovědětVymazat
  10. co ste si vzaly, to máte, teď tady neskučte :-P

    OdpovědětVymazat
  11. ale vždyť mi skučíme láskou :o)

    OdpovědětVymazat
  12. jen jestli neskučíš hlady.-))))))))))))))Pokud tě to uklidní....Děláme dvojí nákup - ten NEZDRAVEJ ,ALE DOBREJ - pro něj. A TEN ZDRAVEJ, ALE DLE NĚJ NEPOŽIVATELNEJ - pro mě. No a když si jdu vzít jogurt - mám smůlu. Dokáže totiž sežrat to nezdravý i to moje.-)A kdyžž namítám, ještě se urazí. \"Už to tam bylo dva dny, nikdo to nejedl\".Trpí totiž utkvělou představou, že jakmile to OKAMŽITĚ nesním - nechci to.-))

    OdpovědětVymazat
  13. to my doma máme taky to dobrý nezdravý pro Milovaného a to zdravé a nechutné pro mě! Jenže Milovaného moje jídlo nezajímá, kdežto mě moc zajímá to jeho :o)
    potřebovala bych, aby najednou taky chtěl jíst zdravě a dietně, aby se doma nevyskytovaly žádný lákadla. Ale nějak se to pořád nedaří! :o))

    OdpovědětVymazat