pátek 9. července 2010

Nechat si srát na hlavu?

Na to musí mít člověk povahu!Byla jsem včera v trafice. Stojim si v klidu ve frontě a čekám, až na mě přijde řada. Přede mnou si chlápek vyžádal nějaký mně neznámý druh tabáku. Trafikář mu slušně odvětil, že tenhle druh už bohužel nemají. Chlápek zrudnul vzteky. „To jako už zase nemáte? Já kdykoli sem přijdu, tak ten posranej tabák nemáte. Kurva, to tady zabalte, vůbec nemá cenu tuhle trafiku mít otevřenou! A to jste jediná trafika na konečný! Debilové!“, došlo mi, že se jedná asi o nějakého nerudného autobusáka. Já tedy hlasuji pro to, aby tu trafiku nezabalili, protože když potřebuji ledové capuccino nebo salámovou housku nebo program, je moje potřeba vždy plně uspokojena! Chlápek vylítnul z trafiky, kdyby nebyly dveře otevřený dokořán, tak by jima určitě ještě a gustem prásknul. Tak byl vzteklej! Doporučila bych mu najít si jinou práci, neb mu autobusákování zřejmě nedělá dobře na nervy. A taky by nebyly od věci dostatečné zásoby tabáku, když je v této jediné trafice, kterou na konečné má, nemá možnost doplňovat :o))) Co mě ovšem nejvíce zaujalo, byl trafikant. Ten totiž nehnul brvou! Nechal si neslušně a neprávem vynadat od debila a neudělalo to s ním vůbec nic!!! Mně potom obsloužil, jako by se nic nestalo! To já bych prostě nedokázala! Jakmile by si na mě ten chlápek otevřel hubu a nebylo by to oprávněné, tak to by viděl, jak se umím rozvzteklit!!! A pro sprosté slovo bych taky nešla daleko! Nejsem totiž vůbec splachovací typ. Vím, že je lepší nechat lidi vyřvat a odejít. Ale já bych to prostě nedokázala!!! Praskla bych vzteky, kdybych nijak nereagovala! Brala bych to jako nespravedlnost lidstva. Už v tomto okamžiku jsem měla sto chutí toho chlapa seřvat a to se mě to vůbec netýkalo! Zaplať pánbůh jsem tuhle svou vlastnost zjistila už dávno a tak jsem se nikdy nehnala do žádné práce, která by vyžadovala denodenní kontakt s lidmi! Protože o debila nezakopneš, že? To by mě zabilo! Nebo možná já bych někoho zabila! Takže brigády v záhonech a skladech a pak přišla moje práce, která je pro mě přímo ideální. Účetní moc do kontaktu s lidmi nepřijde. Jen papíry papíry papíry!!! Komunikovat s lidmi se většinou dá po mailu, takže pohoda!!! Když mě někdo nasere po mailu, tak si většinou uvědomím, že se mám zhluboka vydýchat, než začnu sepisovat odpověď! V tomhle prostě obdivuji Kadeřnici, která s milým hlasem dokáže objednat zákaznici, která jí volá o víkendu v 9 večer! Než vezme telefon, tak ženský vynadá a jakmile telefon zvedne, je jak vyměněná a člověk by si jí namazal na chleba! Já bych si asi nic nevydělala. Ode mě by zákaznice utíkaly v houfech. Nehledě na to, že manuálně jsem nikdy moc zručná nebyla, takže když už by se některé povedlo se ke mně objednat, tak by asi výsledek stál za to!!! Není nad to, když si člověk umí vybrat vhodné zaměstnání ke své povaze! A když se mu to nepovede, tak bůh chraň jeho i ostatní! :o))

23 komentářů:

  1. Chodí-li do trafiky autobusák pravidelně, jednoho dne se k němu trafikant tiše připlíží zezadu se škrtící smyčkou...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak mě napadá... : Máte mrkvovou? :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Lauro, asi si sedim na vedení či co :o))

    OdpovědětVymazat
  4. to je vtip...to s tou mrkvovou... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem už taky zjistila,že je zbytečný se stresovat...a hlavně..ubližujeme tím hlavně samy sobě..Já teda osobně po každém citovém výlevu pak mám nějaký zdravotní problém.Seru na vztekání se :o)

    OdpovědětVymazat
  6. taky bych se na to nejradši vysrala! Ale když ono to nejde!!! Mně se potom vždy tak uleví! A bez toho to ve mě sedí a já jsem vzteklá vnitřně a to je snad ještě horší :o)))

    OdpovědětVymazat
  7. jarmilko, jde to ! ja byla taky pekne vztekla, ale presne tak, jak pise Vendy, pro sve vlastni zdravi a pohodu jsem se to odnaucila...vyplati se to

    OdpovědětVymazat
  8. k tomu člověk asi musí nějak sám dospět! A to mně se ještě nestalo .o))

    OdpovědětVymazat
  9. hm, taky jsem s to už naučila, nedávat emoce najevo, neprojevovat se, to by ses totiž pak vztekala s každým druhým:(

    OdpovědětVymazat
  10. Chytám na první našlápnutí a dělám s lidma.-)Jo, telefon zvoní i ve 3 ráno.-))Jednou jsem se neudržela a zeptala jsem se(když mi pán kvílel do founu, že je mu zima) jestli má doma ženu.Odvětil, že má...že spí. \"Tak si k ní vlezte-zahřeje vás a zavolejte ráno.Kupodivu se zasmál a ráno se i omluvil.Ovšem to byla vyjímka.-)

    OdpovědětVymazat
  11. Anusko, možná víc jak s každym druhym :o))

    Lorrain, to já jsem se odnaučila aspoň to první našlápnutí, já chytám až na druhý .o)) aspoň nějaká změna k lepšímu!!!
    Ale někdy, kdy má svůj den, tak i první může být průser :o)))

    OdpovědětVymazat
  12. Není nic lepšího, než se při studiu literatury na psaní bakalářky na téma komunikační problémy studentů ekonomických škol v zaměstnání dočíst, že vlastně nění o čem psát. :D :D :D
    Byla sem na brigádě na pokladně před dvěma lety, lidi mě tak s*ali, že o některých mluvím ještě teď po dvou deci bílého... :oX Nějaký to obvinění, že sem ošidila důchodce, pokus o krádež, reklamace,...

    OdpovědětVymazat
  13. Ivet, a jak dlouho jsi vydržela? Já bych si dávala dva dny :o))

    OdpovědětVymazat
  14. Jojo, to znám dobře z dob, kdy jsem pracovala v kině. Chlápek mi třeba přišel sprostě vynadat, že v programu lžeme - film má začínat v 15.30, jenže to je prý lež, neb v 15.30 začínají reklamy a vlastní film až o cca 15 minut později a on tedy požaduje vrácení vstupného (přišel samozřejmě až po skončení celého filmu, že.) Případně chlápek se zhruba třináctiletou dcerou mě obvinil z mravního ohrožení mládeže: šli totiž na nějaký animovaný film a před představením běžela reklama na, tuším, Rafťáky nebo Snowboarďáky... To jsou chvíle, kdy si zákazníka s úsměvem vyslechneš, pod stolem zatínáš pěsti, že ti málem upadnou,zavoláš manažera a když debil odejde, vlezeš do kumbálu se smetákama a chvíli hlasitě vřískáš... :-) Naštěstí jsme většinou měli na place rozumného manažera, který tyhle exoty dokázal slušně odexpedovat a pak se tomu s námi zasmál nebo zanadával. Co s tím taky jiného?

    OdpovědětVymazat
  15. Anuško,to je právě špatně.Ty máš naopak dávat svoje emoce najevo..ale ideální je,když tě tohle pruzení už pak nenasere a nic to s tebou neudělá..

    OdpovědětVymazat
  16. Maire, a takovou reklamaci o začátku filmu jste vyřizovali kladně? To mě zajímá!!!
    to jsou chvíle, kdy by sis měla zákazníka s úsměvem vyslechnout a zatínat pěsti pod stolem! To je to, že ty na to asi tu povahu máš, abys zachovala chladnou hlavu! :o))) já bych nedokázala s úsměvem mlčky zatínat pěsti... mně by určitě ulítnul nějaký ten \"pičus\" .o)))

    OdpovědětVymazat
  17. jarmilka: samozřejmě že reklamace byla vyřízena záporně :-D ale připomělo mi to, jak se jednu dobu pouštělo zajímavé upozornění, aby si diváci vypnuli mobily: znělo to nějak jako \"komu zazvoní v průběhu filmu mobil, způsobí, že film bude zastaven, vrácen na začátek a diváci se na něj budou muset podívat znovu\". Přiznávám, že mě to samotnou občas lákalo vyzkoušet :-D
    A ulítnout mi nic nepatřičného nesmělo, koneckonců znáš to, zákazník je pán a co kdyby to byla skrytá kontrola. Dost na tom, že mi věčně vytýkali, že odmítám vnucovat jak v McDonaldovi největší porci čehokoli, když zákazník evidentně chce malou porci a trvá na ní. :-(

    OdpovědětVymazat
  18. jojo to vnucování je mi taky proti srsti! Jeden den ve svém životě jsem byla u táty v hospodě na výpomoci a prostě jsem odmítala donést pivo chlapovi, který dopil a neřekl si o další :o)))
    a proto to byl jen jeden den!!! :o))

    OdpovědětVymazat
  19. 150 hodin... každý sem sem si počítala, kolik už mám za sebou a kolik mi ještě zbývá... :D

    OdpovědětVymazat
  20. Já mám pocit, že když nadávám, tak se naštvu ještě víc... Když naopak mlčím a tiše trpím, tak jsem taky naštvaná ještě víc... Nevím, kudy z toho ven:-) Asi vůbec nechodit mezi lidi:-D

    OdpovědětVymazat
  21. já jsem ze začátku měla hroznej problém mlčet! Prostě to ve mně pukalo a řvalo! Ale časem jsem se to nějak trochu naučila! Ale to víš, že to prostě někdy nejde! :o))
    ještě se holt mám hodně co učit! .o)

    OdpovědětVymazat