středa 7. července 2010

Smažák došel a ještě jsem zmokla!

:o)4 dny volna utekly jako voda! Ještě že je dneska už středa a pracovní týden se tudíž láme :o))) Volno jsem krásně promrhala! Nic zásadního se nedělo! Milovaný byl celý víkend v práci, takže jsem se domluvila se Švadlenkou a v sobotu i v neděli jsme to proválely u vody! Jen byl trochu problém s dopravním prostředkem! Švadlenky přítel odjel na celý víkend autem pryč, tudíž byla nepojízdná. Já zase mohla mít na celý víkend naše auto, ale jsem neřidič s řidičákem! A tak jsme naše aktiva sloučily a Švadlenka ač nerada řídila naše auto! .o) Poprvé jsme se jely válet k vodě do našeho oblíbeného kempu. V našem oblíbeném kempu se taktéž nachází náš oblíbený stánek s jídlem a tam náš nejoblíbenější smažený sýr!!! Ten prostě k létu u vody patří! A tak jsme v sobotu vyrazily už na půl 1, že se tam napřed nafutrujem sýrem a pak se půjdem smažit ve vlastním potu! Bylo fakt vedro a kemp praskal ve švech a taktéž to vypadalo i u stánku! Vystály jsme si úděsně dlouhou frontu, abychom se dozvěděly, že došla tatarka! No tak to byla dobrá podpásovka! Bez tatarky to nemá smysl! Tak jsem se ošidila jen utopencem a šly jsme zklamaně na deku! Ale nehodlaly jsme se tak snadno vzdát! Zítra sem jedem znovu! Ihned jsem se nabídla, že dopoledne doběhnu koupit do města vaničku s tatarkou a že smažák bude zítra k večeři po opalování! Návrh přijat, obě jsme byly spokojené! Druhý den jsme si ve stánku nechaly schovat tatarku do lednice a šly jsme k vodě. Hrozně jsme se těšily, až bude čas jít na večeři! V půl 6 jsme to u vody zabalily a opět se zařadily do fronty. Když jsme přišly na řadu, hned jsem objednávala pro sebe i Švadlenku: „My si dáme dvakrát smažák s dvojitýma hranolkama! Tatarku máme schovanou v lednici.“ Slečna stánková my odpověděla: „Tatarku už dneska máme a právě došel smažený sýr. I hermelín!“, tak a bylo vymalováno. Nejsme my smolařky??? Odbyly jsme se tedy řízkama! Ale není to ono! V pondělí už měl Milovaný volno a jeli jsme spolu do toho samého kempu. To už měli jak tatarku tak sýr, ale já neměla chuť ani místo… byla jsem právě po obědě (kančí kýta s BK a červeným zelím!!!) Tak snad příští víkend :o))) Včera se nám hodně zkazilo počasí, ale po těch vedrech to člověk i uvítal! Vytáhla jsem Milovaného na špacír do vedlejší vesnice! Samozřejmě se začalo zatahovat hned, jak jsme opustili byteček! Milovaný navrhoval, abychom se vrátili, že bude buřina… ale já když jsem tu procházku vymyslela, jsem si stála za svým! Určitě se nám to vyhne! No a jak to dopadlo? No nevyhlo! Hromy, blesky, vichr, déšť a my s Milovaným uprostřed cesty! Smála jsem se jak blázen, abych navodila dojem, jak se mi to hrozně líbí a že je to vlastně takové prima dobrodružství! Ale měla jsem docela nahnáno a kosa mi taky byla slušná! Nemohla jsem ale ani ceknout! Příště výlety nechám na Milovaném, abych si zase mohla pořádně postěžovat :o))))

12 komentářů:

  1. jo, ale včera jsem donutila Podnikatele vstavat v sedm a šli jsme tři kilometry pro vdolky :-)) byly báááječny

    OdpovědětVymazat
  2. wow, ty jsi snad byla ve stejnym kempu jako my :-D fronta jako krava a na konci neměli smažák a po chvíli ani pivo :-))

    OdpovědětVymazat
  3. pritelkyně, tak v tomhle stánku pivo rozhodně nedošlo! .o))
    a jinak myslím, že o víkendu byly ve všech kempech fronty až běda!!! :o)
    ty vdolky ti nějak zůstaly ležet v hlavě :o))

    OdpovědětVymazat
  4. tak to je slušnej pech:-D holt ti sýr nebyl souzený:)

    OdpovědětVymazat
  5. příště si to budu muset posichrovat a přivézt si jak tatarku tak i obalený sýr!!! Bez hranolků už bych se obešla :o)))
    ale kdyby jim nešla elektrika, tak jsem zase nahraná! Tu už si sama holt neobstarám .o)))

    OdpovědětVymazat
  6. leda by tam dali takový to kolo a ty by si šlapala:-D

    OdpovědětVymazat
  7. tak to bych na ten sejra ale musela mít obr chuť :o)))

    OdpovědětVymazat
  8. Já su, co se stánků týče, klobásová. Takže mě by nasrštvalo, jedině kdyby jim došla hořčice.

    Ale stát frontu jako Brno a na konci zjistit, že to, co chceš došlo, je hnus. Nám se to naposled stalo o místním gemeindefeštu - fronta na Kaffe+Kuchen, už zdálky jsem viděla, že mezi Kuchenky je i Schwarzwalder Kirschtorte (naprosto luxusní záležitost z kakaového korpusu, krému, čerstvých třešní, višňového likéru, šlehačky a strohuané čokolády) - a co myslíš - poslední kousek Kirštorty dali bábě přede mnou a na nás zbyly samé nanicovaté Apfeltorty a Käsekucheny (jablečný a tvarohový koláče, fuj)

    OdpovědětVymazat
  9. Ale aspoň mě to vybičovalo a hned následující den jsem nakoupila suroviny a udělala si Kirštortu vlastní. Sice bez likéru (nemohla jsem sehnat originál, co tam patří), ale zato s mascarponovým krémem. A měla jsem celou tortu jen pro sebe:)

    OdpovědětVymazat
  10. klobásu jsem měla v pátek večer, takže na tu jsem chuť neměla! .o))
    Schwarzwalder Kirschtorte zní luxusně!!!

    OdpovědětVymazat
  11. jarmilko, já to vzdávám. Prostě tady chodit číst nebudu a nebudu! Jak se mi má sakra podařit zhubnout?! :-)))

    No, a squire to s tím kiršedortem ještě dorazila... :-)))

    OdpovědětVymazat
  12. nominku, tak to mě mrzí, ale já si prostě nemůžu pomoct! Tohle je můj deníček a když to jídlo hraje tak velkou roli ve většině mých dní, tak to holt jinak nejde :o))))
    jojo squire se chytla dobře :o)))

    OdpovědětVymazat