středa 27. října 2010

Celé to trvá už tak dlouho!

Už mě to nebaví .o(Přijde mi, že jsem už těhotná věčnost a pořád se to neblíží a neblíží a nic se neděje! Pořád je to stejné! Vím to už od 5. června a rodit mám až začátkem února! To je prostě 8 měsíců vědomého těhotenství! Proč já musela mít tak pravidelný krámy a zjistit to hnedka? Vždyť jenom jak hrozně dlouhou dobu trvalo, než mi vůbec začalo být trochu vidět břicho! A pořád ho nemám nijak extra velký, v bundě není nic vidět a to už končím 6. měsíc… nic mi není, ničemu to nevadí, nic se neděje… Všude kolem mě všichni rodí a já už chci mít taky doma miminko! Když si představím ještě tři měsíce, tak je mi z toho na blití .o(( A to bych prosím měsíc a půl před porodem měla být doma! Na tohle se maminky těší, ne? No tak já teda ne. Vůbec nevím, co bych jako měla dělat… ok, prvních 14 dní si to asi budu užívat a hlavně bude okolo Vánoc, takže budu péct, připravovat výzdobu, dárky, přes svátky budou všichni mít volno, takže budu pořád někde trajdat… ale co až začne leden? Všichni půjdou zpátky do práce a já budu jak trubka dřepákovat doma na prdeli a budu ráda, že dýchám! Ježiš, to bude taková nuda!!! A tak jsem dostala nápad. Domluvím se v práci, jestli by bylo možné leden pracovat z domova. Nějakou práci mi určitě najdou (nebudu lhát, já už jsem si jí vymyslela sama), jen aby nebyl problém mít přístup do programu z domova. Peníze se mi budou hodit a když budu dělat třeba 6 hodin denně, tak se nebudu tak nudit a budu si víc vážit toho volna… No a musím se tedy přiznat, že už mám předběžně v práci domluveno, že až budu mít po šestinedělí a budu se na to cítit, tak se můžu ozvat a budu pracovat z domova na tom, co bude zrovna potřeba… chtěla jsem odpracovat tak 10 hodin týdně. Já si vážně totiž nedovedu představit, že by se tři roky měl můj veškerý život točit jen kolem dítěte! Chtěla bych zůstat v kontaktu s okolním světem, s firmou… a hlavně ty peníze se nám budou hodit! Vůbec se mi totiž nelíbí představa, že by tři roky bylo veškeré financování domácnosti na Milovaném a já dostávala jen pár tisícovek od sociálky! To ne. Na to prostě nejsem zvyklá! Chci mít aspoň malý pocit nezávislosti. Nechci se doprošovat peněz, když si budu chtít udělat radost třeba novým svetrem! Já vím, že doprošovat bych se nemusela, ale měla bych ten pocit… Navíc jsem spočítala, že bez nějaké finanční injekce bysme s Milovaným byli z jeho platu a se sociálkou tak akorát. Aby nám každý měsíc něco zbylo na takové ty nečekané výdaje, tak bysme se museli trochu uskrovnit. A já když mám možnost si vybrat, tak se uskrovnit nechci! Když se mi chce, tak si prostě chci zajít na pěknou večeři a koupit si domů nové polštáře… a chci jíst hovězí maso, když budu mít chuť… A chci Květákovi koupit i nějaký nový oblečení a ne jen všechno po někom nebo z frcu! A možná že ve finále to bude všechno úplně jinak, než si teď představuji! Každopádně už aby to bylo! Už aby se něco začalo dít!

24 komentářů:

  1. jarmilko hele až nebudeš mít kolem Vánoc co, tak já budu potřebovat napéct, protože dost pochybuju, že se mi bude chtít..
    mě nijak nevadí, že budu doma (i když mě trápí ta finanční závislost, ale u nás funguje \"kapesný\" už ted) já dokonce zvažuju, že bych zkusila zavést domácí školu, ale to je docela daleko

    OdpovědětVymazat
  2. Ty kráso, já bych šel na mateřskou hned a klidně na deset let. Ale muselo by bejt dítěš větší, třeba jako náš Pepík - šest let. A po práci bych ani nevzdech...

    OdpovědětVymazat
  3. Sejra: já jsem doma čtvrtý měsíc a už mě to pomalu přestává bavit. Navíc človek úplně zblbne, jak nemá kontakt s lidma. A to nemá, protože všichni známí jsou celý den v práci a na tebe nemají čas ;o)Jarmilko, pokud tu možnost máš, jen směle do toho. Ikdyž to nakonec bude stejně vypadat jinak, než sis plánovala ;o)

    OdpovědětVymazat
  4. prcek vyroste, že ani nebudeš stíhat koukat, jak to tak rychle dal. A aby Tě nemrzelo, žes pak nebyla u prvního zubu nebo prvního kroku, slova... Ale za dvě hodiny denně to snad nepropaseš!
    Držím palec

    OdpovědětVymazat
  5. přítelkyně, nevim, jestli bych to riskovala! Letos budu poprvé péct úplně sama bez mamky, takže vůbec netuším, jaký bude výsledek! .o))
    o škole jsem taky přemýšlela, ale na státní bych neudělala přijímačky (přeci jen je to dlouho, co jsem měla matiku :o)) a na soukromou nemám peníze .o(

    Sejro, to říkáš, protože víš, že na ní nepůjdeš! :o))

    Barunko, čtvrtý měsíc doma už s prckem nebo těhotná?
    možnost jsem si musela udělat, abych jí měla, ale rozhodně to zkusím! Třeba to fakt nepůjde... ale zrušit to pak můžu kdykoli :o))

    petisee, já budu u všeho, to se nebojim! Vždyť budu pořád doma! A plánuji nepracovat každý den, ale rozvrhnout si to do 2 nebo 3 dní... počítám, že ze začátku bude mimčo hodně spát a pak se uvidí... Milovaný má krátký a dlouhý týden, tak by se holt musel taky starat! .o))

    OdpovědětVymazat
  6. Já byl doma rok a vůbec nic mi nechybělo - přátel sem viděl víc než když sem v práci, pořád bylo co dělat a na rozdíl od zaměstnání jsem si mohl vybírat, koho chci vidět:-) Že část toho roku sem trávil na invalidním vozíku se nepočítá:-)))

    OdpovědětVymazat
  7. No je fakt, že jak já byla na riziku doma od třetího měsíce, tak jsem upletla kompletní výbavičku a nezačít prodávat ten byt, tak jsem asi hryzala omítku. Ale prodej bytu mě teda zabavil:) Najít kupce, vyřídit s ním financování, napsat smlouvy (nechtělo se mi vyhazovat 7000 notářovi za něco, co jsem zvládla udělat za dvě hodiny práce sama), neustále běhat na poštu, na katastr, do banky, na ověření podpisu... jo, bylo veselo.

    OdpovědětVymazat
  8. jarmilko, já měla na mysli to, že zvažuju, že bych si učila děti doma :-) na státní bys přijímačky udělala to nebejvá problém, navíc v poslední době je tak málo \"dětí\" že se často přijímačky ani nedělaji..
    já budu letos péct asi akorát rohlíčky a na ten zbytek se vybodnu.. už jsem přemýšlela, jaký druhy by mi vydržely, kdybych si něco napekla ted, ale asi to nebudu pokoušet

    OdpovědětVymazat
  9. squire, no to jsem taky přemýšlela, co já bych dělala, kdybych byla na riziku a to ještě tak, že bych měla fakt klid na lůžku! To musí být něco hroznýho!!! To bych nenáviděla sama sebe, jak bych byla protivná!!! :o)

    přítelkyně, jo takhlééé! No tak to jsi dobrá, to bych si asi nelajzla... tak maximálně číst, psát, ale do dějepisu a zeměpisu bych nedala (a myslím, že Milovaný by mi to i zakázal, protože by z dětí nechtěl mí debily jako jsem sama :o)))
    ba ne, neudělala! Koukala jsem na VŠE na přijímačky a to teda byla síla! Už si to fakt vůbec nepamatuju .o(
    budu radši makat, z toho budou penízky :o)

    OdpovědětVymazat
  10. ono doma smíš stejně učit akorát do pátý třídy..
    já přemýšlím kam se vrtnu po bakaláři, asi si udělám rok jazykovky a pak budu někam pokračovat, i když si to dost možná akorát maluju

    OdpovědětVymazat
  11. Sejra: U mě je to maličko ztížené tím, že bydlím na skoro samotě a po skoro 12 letech jsem se přestěhovala zpátky k rodičům na druhý konec republiky. Takže tady v podstatě ani žádné přátele nemám. Skoro všechny vazby se zpřetrhaly a se starými známými si ani nemám co říct. A tím, že nechodím do práce se mi hodně těžko navazujou nové kontakty. Jinak se zabavím dobře, na baráku je pořád práce dost, což sám asi znáš... ;o) Jarmilko: Nejsem ani na mateřské, ani těhotná, hledám práci. Ono je doma pořád co dělat, nenudím se, ale ten kontakt s vnějším světem, aspoň pro pocit, je fajn. Vždyť se nemusíš strhat, ale aspoň tě to udrží v psychické pohodě. A navíc, nechat toho můžeš vždycky, když by to nešlo, ne? ;o)

    OdpovědětVymazat
  12. jen si užívej, že si zatím dva v jednom.... až bude mrňous venku, tak se vsadim, že budou chvilku, kdy bys ho nejraději vrátila zpátky do břicha...

    OdpovědětVymazat
  13. suzuki, ale to bude potom... teď je teď a já už ho chci venku!
    To na sebe člověk pořád musí dávat pozor a nepřepínat se, i když mu nic není... cejtim ho v břiše už takovou dobu a už se prostě chci pomazlit s tim darebákem, co mě tam tak kope :o))

    OdpovědětVymazat
  14. Může ti být útěchou, že těhotenství se vleče jenom to první. Každé další je hotovej švunk!

    OdpovědětVymazat
  15. tak já rozhodně žádné další neplánuju, abych si mohla ověřit, že mluvíš pravdu :o))

    OdpovědětVymazat
  16. Jo, tak to máme trošku jinak. Já si ten stav čekání celkem užívám a mám osobně docela strach z toho, co nastane v lednu (o pár týdnů dřív než u tebe). A pokud na tebe ještě nepřišly žádné těhotenské potíže typu neustálé čůrání, funění při jakémkoliv namáhavém pohybu, pocit, že jsi jako vorvaň, protože už i pyžamo je ti tak \"akorát\", buď ráda! Já teď poslední asi dva týdny začínám pociťovat počáteční stavy vorvaňovosti a není to teda nic extra. Má to jednu jedinou výhodu - poprvé v životě mi lidi říkají, ať jsem v jakémkoliv oblečení, neučesaná a tak, že mi to sluší :o) Což je teda příjemné :o)

    OdpovědětVymazat
  17. theresa mi připomněla, jak jsem jednou - mohla jsem být tak v sedmém, osmém měsíci - přišla za manželem do práce kvůli něčemu. Měla jsem velmi hezké těhotenské kalhoty (do těch jsem investovala, protože jsem se nechtěla cítit v době těhotenství jako v cirkusácký plachtě) a obepínající svetřík, pod kterým to břicho vypadalo jak kopačák. Potkal mě manželům šéf, v té době sám trojnásobný otec, a prohlásil: \"Nejkrásnější věcí na světě je těhotná žena!\"

    OdpovědětVymazat
  18. Taky si neumím představit, že bych měla být tři roky doma s dítětem a nic dalšího. Ale spousta tak žije a užívají si to... Tak já nevim:-(

    OdpovědětVymazat
  19. Nevím jak ostatní, ale já se docela bavím. Sice nechodím do práce, ani nestuduju žádnou školu, ale zato pořád chodím do sboru (i když tu v Německu je to jen krákor), zkouším malovat obrazy (dost dobrá zábava, když plátno stojí jen 4 eura) a od kamarádky-sousedky Japonky se učím japonsky. Kdoví, kdy se mi něco z toho bude hodit!

    OdpovědětVymazat
  20. jarmilko a co delas ze to jde delat z domova? to je uzasnej napad delat prilezitostne part-time z domova, ja si to zkousela zaridit stejne ale zjistila jsem ze zrovna v tu chvili kdy by to bylo potreba udelat a poslat (kresleni v cadu) protoze tam byly nejaky terminy na odevzdani....se mi zrovna nedari se na to soustredit :D Ale spravna motivace dela divy! Good luck

    OdpovědětVymazat
  21. thereso, já se jak vorvaň cítila už před těhotenstvím, protože jsem nabrala 6 kil, když jsem přestala kouřit... s čůráním mám problémy odjakživa, protože hrozně piju, takže teď chodim jen o trochu víc a to už jsem si celkem zvykla :o))
    ale už začínám cítit v noci, že se někdy tak nějak hůř otáčim a pořád se budim!
    A divný je, že nemám strach z toho, co přijde, až to bude venku! :O))
    zatim...

    squire, tak to bych taky chtěla od někoho slyšet :o)
    a jinak mě vůbec nenapadá, čemu bych se mohla věnovat jinému než práci! Ona mě totiž hrozně baví a ještě mi to něco hodí :o))

    Žrádlo, ono je to asi o povaze! Znám ženský, který se v tom mateřství fakt vyžívají a ani by je nenapadlo pracovat a nechat si něčím odvádět pozornost od potomka... a znám i ženský, který mají stejný názor jako já...

    spoon, já jsem účetní... je spousta věcí, se kterými jim můžu pomáhat z domova... které samozřejmě nevyžadují žádné pevné termíny! A jinak v našem oddělení se dělá i spousta jiné administrativní činnosti... ale já se chci z domova věnovat hlavně vývoji, na to mám taky buňky, znám náš systém a to termíny nevyžaduje :o))

    OdpovědětVymazat
  22. Máš tu moc komentářů a já nemám čas si je číst, tak se možná budu opakovat. Je to zdlouhavé, ale radím určitě zajít ke kadeřnici, na pedikůru, manikůru, těhotenské masáže taky moc doporučuju (já chodila k jednomu super chlápkovi, co měl lehátko pro těhule, takže jsem mohla ležet na břichu), třeba těhotenský plavání, nebo cvičení, předporodní kurzy, nákupy pro drobečka, \"uhnizďování\" (zvelebování domácnosti (takový generální úklid),...pak nebudeš mít na takové věci čas...teda, jestli nebudeš mít miminko, které jen hezky spinká v kočárku a papá a zase spinká, to bys mohla dělat i pak, ale já to tak neměla ani s jedním, takže vím, co píšu:o))... A hlavně odpočívej, čti si, koukej na telku, to taky pak dlouho nebude:o)))...Určitě chodíš v noci hodně na záchod, nebo pak budeš, takže budeš mít tak trochu potřebu spát víc...

    OdpovědětVymazat
  23. No já jsem byla donucena z práce odejít o něco dříve, než jsem chtěla. Ne ze zdravotních důvodů, ale kvůli tomu, co dělám. Bohužel už to nevypadá dobře, když se proháníte na stavbě v oranžové vestě s přilbou na hlavě a před vámi se posunuje břicho. Hlavně teda chlapi to tak nějak začali moc řešit. Takže jsem už asi měsíc doma.
    Jak píše taky tazinka, dělat se dá opravdu spousta věcí. Já jsem chytla právě to hnízdění. Někam trajdat po nákupech nebo masážích, na to jsem nikdy nebyla. Ale zato mám ušité povlečení na postýlku, přichystané komplet oblečení, kosmetiku, všechno hezky v přihrádkách. No a teď už jen vygruntovat a budu úplně spokojená. A ještě k tomu se pečlivě starám o mužíčka - asi abych se doma nezbláznila, protože před tím jsem trávila v práci 12 - 14 hodin denně. Tak snad mi to nebude až tak moc chybět, protože mě by se pracovat z domu určitě moc nepovedlo :o(
    Ale každopádně - jako účetní - to budeš mít o dost snadnější a alespoň nevypadneš z pracovního procesu a nebude pro tebe pak moc velký problém se vrátit zpátky. A pro ty peníze (jak říkáš) bych to dělala ráda taky :o)

    OdpovědětVymazat
  24. tazinka ma recht.venuj se sama sobe, pak uz tolik casu nebude...

    OdpovědětVymazat