čtvrtek 28. října 2010

Den volna, který jsem chtěla vyplnit sladkým nicneděláním!

-Dneska je volný den. Jak já jsem se na něj těšila… Milovaný v práci, není víkend, takže nepotřebuji nic dělat, protože na to přijde až o opravdovém víkendu, tak jsem si naplánovala, jak se budu celý den válet doma jako ta svině a nevylezu z pyžama… budu si číst, budu čumět na telku, uvařeno mám, takže ani do kuchyně neubudu muset… takový den jsem už dlouho neměla… OK. Ráno jsem se vzbudila v půl 8 a v pyžamu se přesunula z ložnice do obýváku, abych Milovaného nerušila… ten ovšem překvapil a vstal se mnou, i když do práce jel až v půl 10. Tak jsme posnídali a usadili se k telce. Zkoukli jsme Desperado a zahráli si u toho dvě hry Autobusu… byly jen dvě, protože jsem obě prohrála a tak mě to samozřejmě přestalo bavit. Pak Milovaný odjel do práce a já se zase natáhla na gauči a vyndala si knížku… hmmm tak to mě nebavilo… zapla jsem telku… hmmm tak to mě taky nebavilo... vyndala jsem Maminku a to mě taky nebavilo, navíc to mě ještě nasralo, protože jsem tam našla fotky těhotenských bříšek a žádné nevypadalo jako to moje! Všechny bříška byly v jednom kuse, kdežto já mám kusy dva!!! NUDA jako prase!!! Tak jsem už někdy po desáté volala sestře, jestli nechce jít ven! Nechtěla, protože jsem jí vzbudila! Domluvily jsme se na odpoledne! No tak do tý doby snad vydržim na tom gauči, ne? Vydržela jsem přesně do 11 a pak jsem se převlíkla do domácího a šla péct Milovanému buchtu! Máma mi o víkendu přivezla novou dávku jablek, tak je zase musím zdělávat! Jsem tragická, já už se ani neumim pořádně nudit! Vždyť jsem to dřív měla tak ráda! Než jsem dopekla, tak sestra dorazila. Jely jsme do Prahy na otočku něco vyřídit (což se nám nepovedlo k naší spokojenosti, ale to už je na delší vyprávění), pak na procházku, před chvílí jsem přišla domů a už jsem celá jak na trní, že nemám co dělat a čekám, až se mi ozve Kadeřnice a půjdu ještě ven! Vždyť já se docela těším zítra do práce! Bude se něco dít! No a teď něco k té buchtě, co jsem pekla… vyhrabala jsem jeden starý recept, který jsem snad ani ještě nikdy nezkoušela! Potřebujeme: kilo jablek nakrájených na kostičky a zakáplých citronovou šťávou, 250 g rozehřátého másla, 200 g cukru, špetku soli, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 4 vejce, ½ lžičky skořice (já dávám víc), 400 g polohrubé mouky… To se všechno smíchá dohromady a na plech na pečící papír pokladu z toho těsta takový bobíky… je to dost matlavé, tak jsem to nedělala rukou, ale nandavala jsem to malou naběračkou. Určitě by to bylo ok i lžící! Ono se to pak na plechu rozplizne a vytvoří se z toho takové placičky, které pak po upečení nechám vychladnout a posypu moučkovým cukrem… ham ham ham :o))) Pekla jsem to na 180, dokud to nechytlo barvu… odhaduji tak 20 minut. Tak dobrou chuť. Kadeřnice už je na cestě ke mně, takže já letim!!!!

8 komentářů:

  1. Neřvi tak,... Tedy nedávej skoro za každou větu vykřičník!!!!
    Ty dva hrby, to je normálka, bez obav, vždyť jsi u doktorky pečená vařená, ta by si určitě všimla, že v bříšku jsou dvě hlavičky.
    http://www.google.cz...569caba267ca

    OdpovědětVymazat
  2. jo už jsem si všimla, že ty vykřičníky cpu, kam můžu! Asi jsem od přírody uřvaná ženská :o))
    já mám odjakživa \"dvojitý\" břicho a doufala jsem, že aspoň v těhotenství se mi to zcelí! Tak jsem trochu nasraná, že to tak není :o((

    OdpovědětVymazat
  3. Jarmilko, podle toho, jakou pozornost věnuješ Milovanému (myslím tím ten pekáč buchet), je vidět, že jsi na svůj mladý věk již velmi zkušená.
    Jednou jsem zaslechl dvě, rovněž zkušené ženy, jak jedna druhé říká: \"Pravidlo číslo jedna: Dej tý bestii nažrat!\"
    A vo tom to je.

    OdpovědětVymazat
  4. sakra já se chci taky nudit :-)) když já na to nějak nemám čas :-)

    OdpovědětVymazat
  5. přeítelkyně, já na to čas mám a musím se postarat o to, abych ho neměla :o))

    lempe, hlavně jsem dost žravá, takže se v jídle řídím svými instinkty :o))
    a navíc mě to prostě v kuchyni baví!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Buchta mě naladila:-) Ale už nevařím, mám toho dnes dost.

    OdpovědětVymazat
  7. dneska mi o ní Milovaný básnil! A zjistila jsem, že vůbec nepoznal, že jsou tam jablka a myslel si, že je s tvarohem!!! Nechápu :o)))

    OdpovědětVymazat
  8. Já chápu, já taky básním i když nevím, co jím.

    OdpovědětVymazat