neděle 10. října 2010

To je on.

Mého srdce šampion! :o)Zase jeden z víkendů, kdy je Milovaný v práci a já se kopu do prdele! A tak jsem sáhla po časopise Maminka, který mi mamina pořád nosí a nutí. A tam je spousta reklam na kočáry! A to mě přivedlo k tomu, že jsem se tedy začala věnovat výběru kočáru! Jednou to stejně přijít muselo, tak proč ne teď, když nejsem ještě nijak unavená a navíc – netlačí mě čas! Nikam nepospíchám! Ale těch reklam tam tedy bylo! Některé kočáry jsou už od pohledu tak hnusné, že jsem se ani neobtěžovala o nich zjišťovat nějaké podrobnosti! Můj kočár se mi především musí líbit na pohled a pak až budu zjišťovat nějaké technické parametry! Takže jsem rovnou vynechávala kočáry, které měly místo rukojeti golfové hole, trojkolky, malá nenafukovací kolečka… to se mi hrozně nelíbí a přijde mi to nepraktické… Z praktického hlediska jsem si byla jistá, že potřebuji kočár trojkombinaci – hluboký, sporťák a autosedačku! Navíc nastavitelnou výšku rukojeti, pérování a kovový košík na nákup. Nejdřív jsem zkoumala kočár značky X-Lander… pak jsem ale narazila na tohohle fešáka a byla skoro ruka v rukávu. $$OBR452256$$ Po cca 3 hodinách na netu, kdy jsem byla asi na milionu stránkách, přečetla si různé zkušenosti maminek, všechny parametry, tak jsem si byla jistá – TO JE ON! Inglesina Magnum! Líbí se mi na pohled. Líbí se mi, že nemá extra korbičku pro hlubokou verzi, ale jak hluboký tak sporťák jsou v jednom. To se bude našemu malému bytu líbit. Dá se nastavit po i proti směru jízdy. Je vhodný do terénu, což vyžadovala mamina, která je výletářka! Cena je sice vyšší, než jsem si představovala, že za kočár dám! Nové jsem našla v cenové relaci kolem 16 tisíc i s autosedačkou a příslušenstvím. Ala ne druhou stranu jsem našla hodně nabídek na prodej již používaných, které jsou samozřejmě za výrazně nižší cenu a když se bude jednat o kočár po jednom dítěti, tak musí být jako nový! Takže bysme třeba ani nemuseli mít úplně nový, když by nám to nevycházelo finančně! A moc děkuji Squire za velice užitečné postřehy ohledně výběru kočáru! Moc mi to ve výběru pomohlo, protože jinak bych nevěděla skoro nic, co bych od kočáru chtěla nebo nechtěla :o)) Takže to bysme měli! To, čeho jsem se nejvíc obávala, jsem už zvládla! Tedy aspoň doufám :o))) Vybráno mám a pak jen v lednu najít tu nejvýhodnější nabídku a dostat jí domů!!! :o))) A ne že mi ho tu budete pomlouvat! :o)

22 komentářů:

  1. jarmilko, naprosto schvaluji, protoze kocarek je super! tie uz jsou dva takze moc uz nevyuzivame, ale je fakt, ze co se tyce terenu a snehu a i chozeni po meste, byl naprosto super, lehounkej, perfektni kolecka a snadno se s nim manipuluje. me taky stvalo, ze je drazsi a tak jsem sahla po vyprodejovych modelech z kolekce predchazejiciho roku a tim padem dost usetrila. tady jsem ti nasla jeden http://www.detskyraj.cz...bike-2009 . me bylo faaakt uplne jedno, ze nejezdim v te zrovna In barevne kombinaci a ze na me nevysla autosedacka ve stejnem barevnem provedeni jako korbicka - stejne to pouzivas oboji zvlast, tak co! a usetrila jsem fakt hodne, protoze jsem za celou kombinaci platila 12.000 asi i s tou bazi pod sedacku do auta - pokud planujete hodne jezdit autem, moc doporucuji!
    jinak jedine co mi na nem vadilo bylo to, ze docela brzo zacal vrzat - ty jakoby pera u kolecek - to jsem nakonec vyresila tim, ze jsem mela pripraveny olej ve spreji a holt obcas strikla :-) a taky doporucuji koupit textilni vlozku do te jakoby korbicky - ja jsem to kvuli penezum tehdy neudelala, ale je to fakt lepsi. co se tyce nastavitelnosti korbicky na obe strany po a proti smeru jizdy - to je bezvadne. to jsme ocenili moc!

    OdpovědětVymazat
  2. to jsem ráda, že slyším další pozitivní názor :o))
    jojo o tom vrzání jsem od nějaké maminy taky četla, ale řešila to přesně jako ty! To už je jen malá technická vada :o))
    Díky za odkaz! Já taky netrvám na IN barvě! :o)

    OdpovědětVymazat
  3. korbičku máme řešenou stejně, nemá druhou sportovní, ale ta hluboká se dá prostě předělat, já měla problém, protože jsem chtěla, aby byla přehazovatelná rukojet a ne korbička, protože, když děcku svítí do čumáku nepřijde mi úplně rozumný sundavat někde na ulici celou korbu a otáčet ji do protisměru.. stejně tak jsem bojovala za velký aretovací zatáčecí kola, protože \"na pevno\" mi to přišlo strašně špatně ovladatelný

    OdpovědětVymazat
  4. a jaký jsi si nakonec vybrala, jestli to není tajemství? :o))
    já ty zatáčecí kola nechci! Mám pocit, že si budou zatáčet, i když to zrovna nebudu chtít! A všechny kočáry, který jsem kdy vozila (asi dva :o)), měly kolečka napevno a problém s ovládáním jsem neměla!

    OdpovědětVymazat
  5. já dva napevno ozkoušela a moc mě nanadchly, blbě se mi s tím zatáčelo :-) proto aretovací, aby nezatáčely, když nebudu chtít :-)
    jarmilko ráda bych práskla co jsme nakonec vybrali za kočár, ale už od dubna je u Podnikatelovo mámy ve sklepě a já ho viděla všehovšudy jednou v obchodě, nemám vůbec ponětí co je zač :-[

    OdpovědětVymazat
  6. škoda, mohla jsem ještě hodinu posedět na netu a prozkomat to :o)))

    OdpovědětVymazat
  7. Před těmi osmi lety jsme měli Magnum taky v nejužším výběru, nakonec jsme vzali dost podobrý - Peg Perego.
    Ale že od té doby se ty kočáry změnily, to by jeden až neřekl... :-)) (tehdy ty tříkolové snad ani u nás neprodávali...)

    U té sundávací korbičky mi vyhovovalo, že když prcek ještě spal po návratu z procházky, nechala jsem podvozek v předsíni a korbičku přenesla pod otevřené okno... :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý, a ten X Lander prý taky dobře jezdí a slouží, i na druhé dítě. Tříkolky trochu vadí tam, když jsou někde v okolí nájezdy jen na dvě kolejnice, bych řekla. A přesně - sundavací korbička se hodí, když usne dítě.. Nezapomeň na pláštěnku na kočárek a případně síť, nebudeš se bát, když kolem spícího mimi bude kroužit vosa apod. Do sundavací korbičky dnes dáváme hračky pod postel, hezky klouže po podlaze, neodře jí a hodně se do ní vejde, obal pratelný, tvar bez hran dítěti neublíží..

    OdpovědětVymazat
  9. nominku, tak jsem neodolala a ač mám vybráno, tak jsem koukla na ten Peg Perego a moc jsem toho o něm nenašla! Když už něco, tak tam bylo uvedeno hrozně málo technických parametrů a asi nebude kombinovatelný hluboký x sportovní! Ale designově na první pohled bych si vybrala! I cenově :o))

    bosorko, ten X-Lander se mi taky líbil! Ale u Inglesiny mi prostě učarovalo, že je to jedna korba pro oba typy kočárku .o))

    OdpovědětVymazat
  10. Má příliš malá kolečka.

    OdpovědětVymazat
  11. To se mi zdá ale nemožné, aby tam nebyla brzda.
    Brzda je na kočárku to NEJDŮLEŽITĚJŠÍ.

    OdpovědětVymazat
  12. Milane, brzda tam někde je .o))
    mně se kolečka zdají OK... samozřejmě že není úplně vyloženě na terény dělané, ale mělo by to zvládnout :o)

    OdpovědětVymazat
  13. Brzda je sešlapávací mezi zadními koly a tenhle typ koleček nás dostal přes veškerý terén včetně lesa (ne lesní cesty, prostě lesa). No je fakt, že horozeleckou stezku I. třídy už nezvládl, ale to snad ani Milan po kočáru nechce:-D

    OdpovědětVymazat
  14. squire, ale aby to neočekávala mamina :o)))

    OdpovědětVymazat
  15. Laura, ta z Palerma11. října 2010 v 15:35

    Skvělý výběr, fakt, neznám nikoho, kdo by ji nechválil, jen si kupte silikonový olej a poctivě mažte podvozek po každém dešti, jinak vrže.

    Milan je buď slepý nebo hloupý. Brzda tam je vidět jasně a do terénu fakt neznám lepší kočár.

    OdpovědětVymazat
  16. Ja bych neuměla vybrat ani ten kočár. To je složitý už od pohledu, všechny ty funkce...

    OdpovědětVymazat
  17. Lauro, to jsem ráda, že mi výběr chválíte! .o))

    Žrádlo do koníka, to já bych taky sama nevěděla, co všechno mám chtít a zkoumat! Jde o to narazit na někoho, kdo ti dobře poradí! Blog je v tomhle k nezaplacení! Všechny rady máš v psané formě, takže si to přečteš, kolikrát chceš a kdy chceš a máš čas si nad tím popřemýšlet. Já totiž třeba nemám žádnou kámošku, která už má mimčo a s cizíma nebo jen známýma se mi o tom debatovat nechtělo .o((

    OdpovědětVymazat
  18. Brzdu vidim mezi prednimi koly :)).Seslapne se :)).Ja se priznam,ze s toimhle bych jezdit neumela.Musim mit ty kolecka otaceci 306 stupnu :)).Jednou jsem tohle ridila a pripadala jsem si jak s traktorem :)).Ale krasnej je,to teda JO!:)

    OdpovědětVymazat
  19. no já mám právě hrůzu z těch koleček, co se otáčejí! To prostě nikdy nevíš, kdy ti to zahne někam do pr....
    třeba nakonec budu většinou nosit na břiše a kočár nebudu využívat, co já vim :o))

    OdpovědětVymazat
  20. Otáčecí kola jsou na zabití v šalině. Nastupuje další kočár, ty se ušoupneš, abys udělala místo, kolečko se stočí naprosto neplánovaně, pak chceš vyjet, kolečko se vzpříčí... viděla jsem to kolikrát a nejednou to skončilo tím, že nasraná matka nakopla to kolečko a vynesla kočár raději v náručí:-D

    OdpovědětVymazat
  21. Tyto kočárky jsou nebezpečné, hlavně pak, když se matka dívá po ptákách a ...
    http://www.youtube.com...oCgKEwD3DM

    OdpovědětVymazat
  22. to není nebezpečný kočárek ale nebezpečná matka! :o(

    OdpovědětVymazat