pondělí 10. ledna 2011

Cibule od tchýně.

Tak ta má sílu!Jsem si tak uvědomila, že jsem už hrozně dlouho nevařila žádné „pořádné“ jídlo. To byla poslední dobou samá čína, rizoto, špagety, do toho Vánoce, kdy jsem už vůbec nevařila a přitom mám mrazák plný vepřovýho masíčka ze zabijačky, které jsme nafasovali od tchýně v listopadu. S tím by chtělo něco podniknout! Milovaný měl od pátku tři dny volno, to je nejlepší období na vyvařování. A tak jsem nahlásila, že na pátek vyndám kotlety a udělám je na cibulovém základě a na houbách. Mňam, to máme moc rádi. K tomu rejžička, takže žádná extra prasárna… A tak jak jsem slíbila, tak jsem udělala… ve čtvrtek večer jsem vyndala kus kotlety a do pátku to nechala rozmrazit. V pátek dopoledne jsem pracovala na počítači a Milovaný se tak nějak poflakoval po bytě. Kolem 11 jsem usoudila, že bych už mohla začít vařit, že to přeci jen nějaké dvě hodinky trvá… ale nemohla jsem se odtrhnout od práce a tak jsem houkla na Milovaného, aby mi oloupal a nakrájel cibuli. Hodně cibule. Víc cibule. Nejvíc cibule. Čím víc cibule, tím lepší mňamka…. A Milovaný nakrájel a šel si po nějakých pochůzkách… jenže já pořád pracovala a pracovala, zrovna se fakt nešlo odtrhnout… po nějaké době cibulový odér došel až ke mně do ložnice. Ta teda píše, pomyslela jsem si a ťukala dál… No teprve po skoro dvou hodinách, kdy se Milovaný vrátil domů, jsem se konečně dostala do kuchyně, abych uvařila oběd. Cibule páchla po celém bytě. Uvařila jsem (moc se mi to povedlo, ale to nikoho nepřekvapilo, protože jsem prostě šikovná) a začala větrat, jako to dělám po každém vaření. Večer jsem si zase zalezla do ložnice a pracovala na počítači. Pořád jsem ale cítila cibuli. No to není možný… vždyť větrám celý odpoledne a jsem celá umytá včetně vlasů… tak odkud to pořád cejtim? Takže jsem ve větrání pokračovala… Druhý den ráno už mi to přišlo OK. Dopoledne jsem šla do města a když jsem se vrátila, tak cibulový odér mě profackoval hned ve dveřích. Fůůůůůůůůůůůůůj to je puch!!! Takže větrání nanovo… do špinavého prádla jsem hodila komplet svoje domácí oblečení, protože jsem zjistila, že jak triko tak tepláky páchnou jak jinak než po cibuli… A takhle to pokračuje až dodneška. Za víkend a dnešek jsme uvařili už čtyři jídla, vypálili několik svíček, zapálili jsme i aromalampu s jedovatou vanilkovou vůní… ale pokaždé když vůně/smrad odezní, tak zjistím, že cibule vytrvala… na dnešek jsem nechala okno otevřené i celou noc a celý den… když jsem navečer přišla domů, tak jsem cibuli necítila, ale jen proto, že Milovaný si chvíli předtím usmažil vajíčka. Tak uvidím při příštím návratu do bytu zvenku. Tchýni musím přiznat, že pěstuje opravdu poctivou cibuli. Příště si na ní dám velký pozor!

15 komentářů:

  1. mňam, taky bych si dala vepřové na houbách:)

    OdpovědětVymazat
  2. A nemáš čichové halucinace? Pach utkví v nose a pak si ho sugeruješ i dál. Já už takhle druhý den cítím letecký benzín, a to jsem umytá, vyfénovaná a v čistých šatech, které v letadle nebyly.

    OdpovědětVymazat
  3. ngvadi, bylo moc dobrý! Lehce přepepřený, tak jak to máme rádi :o))

    přítelkyně, kotletky jsou báječný!!!

    squire, Milovaný nic necítí, tak je to možný... ale nevím, jak se toho zbavit :o))

    OdpovědětVymazat
  4. jsem čekala, že někde objevíte nějakou zapomenutou cibuli:)

    OdpovědětVymazat
  5. tess, takový věci se nezapomínají! :o)

    Anusko, na obě, to je jasný!

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem taky čekala, že tvůj milý ji oloupal tak půl tuny přesně podle tvého pokynu a hromadí se vám za postelí nebo ve skříních:))

    OdpovědětVymazat
  7. psice, při představě, jak mám schovanou oloupanou cibuli za postelí je mi na blití! To by byl ale pušinec!!! :o))
    zase tak výkonný Milovaný nebyl :o)

    OdpovědětVymazat
  8. No, čichové halucinace jsou obvyklým symptomem rané fáze těhotenství, aspoň u mě to teda fungovalo bezchybně, teď zas cítím v koupelny spálenou gumu (žádná tam není:)). Ty už bys je měla mít za sebou, ale co těhotná, to originál, takže kdoví:)

    OdpovědětVymazat
  9. já si zrovna říkám, že ranou fázi já už mám uričtě dávno za sebou .o)
    dneska jsem zjistila, že to pořád cítím! Už aby přišla nějaká návštěva, abych se jí mohla zeptat, jestli to cítí taky... pak budu mít jistotu .o))
    dneska jsem tu měla pána z PPL, ale to mi bylo blbý se ptát :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Jarmilko, mě se zdá... Mě se zdá, že když otevřu okno, tak od severu cítím ... ...cibuli!

    OdpovědětVymazat
  11. tak to určitě bydlím na sever od tebe a sewverní vítr, ten je hodně krutý! .o))

    OdpovědětVymazat
  12. Počkej až si od ní vezmeš česnek:-D

    OdpovědětVymazat
  13. ten ona naštěstí nepěstuje :o))
    tedy aspoň mi ho nikdy nenabízela!

    OdpovědětVymazat