pátek 21. ledna 2011

Příprava na večeři.

-Minulý týden jsem měla narozeniny. Jojo už je mi 29 let (a příští rok bude hůř!). Každoročně to chodíme s Milovaným oslavit večeří do jedné ze dvou restaurací tady v Městečku. Ale minulý týden jsme se dohodli, že večeři necháme až na tento pátek, protože bych jinak byla minulý týden celkem třikrát na večeři v restauraci. Ne že by mi to dělalo problém, to neeeee… ale ono poslední dobou těch příjemných zážitků mimo domov (a ty spojené s jídlem mimo domov jsou z kategorie těch úplně nejvíc nejpříjemnějších!!) moc není a tak jsem si je nechtěla vyplácat všechny v jednom týdnu a něco jsem si nechala i na týden tento. Takže dneska dodatečně oslavíme ty moje narozeniny. A rozjedu se – dám si celé dvě deci červeného (na to se těším nejvíc!!!)… No a jak už to bývá mým zvykem, když vím, že jdu večer do restaurace, tak jsem už od rána přemýšlela, co si večer dám. Na co si mám celý den připravovat chuťové pohárky. Škoda jen, že restaurace nemá internetové stránky, protože takové pročítání jídeláku několik hodin dopředu je jedna z mých nejoblíbenějších činností! Taková návštěva restaurace to není jen tak. To chce důkladnou přípravu! A tak ráno už před snídaní dumám a dumám. A povídám Milovanému: „Jsem už dlouho neměla hovězí masíčko. Asi si dám večer bifťoura.“, vypadá to, že jsem se rozhodla. Milovaný mě ale usadí: „V týhle restauraci maj ale hovězí hrozně drahý! Musíme šetřit.“ Myslel si snad, že tím debata končí? „Šetřit musíme až od příštího měsíce. Dřív jsi mi říkal, že ať si dám, co chci a na cenu nehledím!“, stěžuji si na změnu systému přerozdělování peněz, obzvlášť že teď jsou to peníze z rodinného rozpočtu, kam musím sypat i já. „Dřív jsem tě naháněl, to jsi si mohla dát, co jsi chtěla!“, vysvětlil mi logiku Milovaný. „No a já si dřív blbá dávala šopáky! Asi abych si zajistila, aby ses nelekl a dál mě naháněl.“ A hádejte co? Jen mě utvrdil v tom, že si večer to hovězí dám! Co večer? Vyrážíme už za půl hodiny! Ham ham ham ham ham ham mňam mňam mňam mňam

23 komentářů:

  1. Jarmilko naše milá Všechno nejlepší a ať všechno dobře dopadne.I večeře i ta velká událost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vše nej a dobrou chuť! A dej si pořádnej, víš jak, za dva! Vysvětli Drahému, že Květák potřebuje bílkoviny!:))

    OdpovědětVymazat
  3. ber to tak, že se můžes beztrestně nažrat bejt kojící je na hovno, bud se dobře najíš nebo se dobře vyspíš :-))

    OdpovědětVymazat
  4. přeji vše nej, nej, nej a hovězí si dej, dej, dej.-)))

    OdpovědětVymazat
  5. holky, díky za přání :o))

    přítelkyně, tak to bude těžký rozhodování! Ale skoro bych řekla, že si vyberu ten spánek, takže si to žrádlo musím pořádně užít teď :o))

    Lorrain, tak nakonec se hovězí nekonalo... dala jsem si zvěřinu, která byla ještě dražší než to hovězí!!! :o)))

    OdpovědětVymazat
  6. Všecko nejlepší! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Hodně štěstí, zdraví a rodinné pohody přeju, i když dodatečně! ;-) A zvěřina je dobrá, i když já su spíš na omáčky. Taková zvěřinová svíčková... *mlask*

    OdpovědětVymazat
  8. Lorandeli, omáčky jsou k obědu, ty já k večeři nepapám! :o)) to jsou ty moje úchylky na kombinace jídel. :o)

    OdpovědětVymazat
  9. já se v poslední době rozšoupla, začala jsem jíst normálnějc a už mám zas přísnej režim, starý pečivo a podobě.. vraždila bych za čerstvej rohlik s maslem :-))

    OdpovědětVymazat
  10. čerstvej rohlík s máslem a mlíkem!!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak za čerstvý rohlík s máslem a mlíkem bych dala duši ke konci těhotenství - jak jsem předtím tohle několik let vůbec nemusela :-)

    Taky dodatečně vše nej k narozkám!

    OdpovědětVymazat
  12. nominku, já teď ke konci piju mlíko pořád! Vypiju krabici za dva dny. Dřív jsem mlíko většinou vylejvala, protože mi stihlo zkysnout... nechápu! :o))
    a díky :o)

    OdpovědětVymazat
  13. vy jste s milovaným fakt dobrá dvojka :-D...květák bude veselá kopa :) ...taky se přidávám s přáním všeho nejlepšího, jarmilko :) aby se vám všem třem dařilo ;)

    OdpovědětVymazat
  14. No, přesně, já ho spoustu let nepila vůbec a v těhotentsví jsem ho hltala přímo z láhve před otevřenou ledničkou, jak jsem se na to třepala :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Všechno nejlepší, s tím mlíkem jsem to měla taky tak, akorát, že v podobném množství ho piju pořád.

    OdpovědětVymazat
  16. Jarmilko, to byla jen obyčejná ženská vychytralost, že sis dávala šopáky v době, kdy Milovaný naháněl. Jak má chlap nějak plánovat svojí budoucnost, když si bere vegetariánku a po svatbě je z ní taková masařka? Nechci se rozepisovat o sexu. To teprve bude pro Milovaného překvápko. Za všechny ženaté chlapy na tomhle blogu přeji vše nejlepší k narozeninám.

    OdpovědětVymazat
  17. lempe, Milovaný mou pravou tvář odhalil mnohem dříve, než si mě bral, takže plánoval už s masařkou :o))

    OdpovědětVymazat
  18. Všechno nejlepší, doufám, že chutnalo. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. A já, tady na chvostu, taky přeju všechno nejlepší, přestože už je to málem promlčený.

    Co jsou to šopáky? Zdá se, že něco k jídlu, ale vůbec si takovej název nevybavuju... ;o)

    OdpovědětVymazat
  20. Oby, neznas sopsky salat?? :)) Jarmilko co nepises, uz jsi vypudila Kvetaka nebo co?? ;))

    OdpovědětVymazat
  21. Wien, zatím je vše tam, kde má být :o))
    jen mám \"tvůrčí krizi\" :o))

    OdpovědětVymazat
  22. Já už se taky bála, že tu žranici Květák nevydržel a vypadl:)

    U mě totiž jedna žranice - pardon, oběd u maminky - spustila porod o 14 dní před termínem... dítě se rozhodlo, že s takovým množstvím jídla v jednom břiše nebude:-D

    OdpovědětVymazat
  23. na víc než malé množství jídla je Květák zvyklej už \"odmalinka\", tím ho nevypudim :o))

    OdpovědětVymazat