čtvrtek 28. dubna 2011

Velikonoce

-Letos jsem velikonoce pěkně odbyla. No možná „odbyla“ není to správné sloveso. Možná bych měla spíš napsat, že jsem se na ně pěkně zvysoka vysrala. I když se zdá, že Květák netrpí na zaražené prdy a pěkně se s tím umí poprat, tak se stejně nadýmavýma věcma neláduju (ono taky kdo ho má pak čuchat, že?). No a Velikonoce se u nás vždy nesly v duchu velkého prdění. To jsou samý vajíčka, kynuté těsto a já nevím, co ještě. Takže letos jsem nedělala nádivku, nepekla jsem mazanec, neuhňácala jsem bramborovej salát. Ani jsem nebarvila vajíčka. Koupila jsem jich pár čokoládových, kdyby náhodou se u nás někdo objevil a bylo to :o))) Letos to taky bylo poprvé, kdy jsem neměla na Velikonoce umytý okna. Neměla jsem čas ani náladu. Okna se nedají mýt, když je Květáka doma. No a když si ho někdo vezme na procházku a já mám konečně dvě hodiny klidu, tak přeci nepolezu po oknech. Nehledě na to, že bych je stejně za dvě hodiny umýt nestihla. No a musím se přiznat, že jsem ani uklizeno neměla. Takže na Velikonoce ráno jsem se teprve tak nějak zastyděla, jak jsem to zazdila a tak jsem se snažila to trochu napravit a ráno jsem začala připravovat těsto aspoň na bábovku. Hmmm byl to dobrý nápad, ale bohužel se mi opět nevyklopila! Já nevim, co dělám špatně. Formu jsem vymazala, vysypala, po dopečení jsem jí nechala chvíli odpočinout a stejně zase půlka vylítla ven a půlka zůstala ve formě. (každopádně i tak jsme jí sežrali, protože chuťově byla moc dobrá. Jen to nebylo nic pro nabízení návštěvám :o)) Pak přijeli Milovaného kamarádi a zešlehali mě. Ještě že ti se po vajíčkách nesháněli a chtěli jen alkohol (z toho vyplývá, že někdo bude muset sežrat ty čokoládový :o))). Takže jsem jim nalila obří panáky „jégra“ a bylo po nadílce. Ještě si dělali srandu, že neuschnu, ať počkám za devět měsíců. Chacha, moc vtipné mi to nepřišlo vzhledem k tomu, že loni jsem taky pořádně dostala a do měsíce jsem byla v tom :o)) Milovaný si pak vzal Květáka do kočárku ven a já jsem doma doháněla, co se dalo – utírala jsem prach, prala jsem, luxovala… no prostě všechny ty věci, co normální lidi stihnou před svátky, tak já dělala na Velikonoce dopoledne :o))) No a pak jsme odpoledne vyrazili ke Švadlence na grilování. Bylo to hrozně fajn. Zase jsem se cítila jako člověk a ne jen jako matka! Byla jsem až tak hustá, že když kolem čtvrté začal být Květák protivný a ufňukaný, tak mi trvalo hodně dlouho, než mi došlo, že už chudinka bude mít hladíka a honem jsem upalovala vyndat kozu! :o))) A teď ty okna. Pořád čekají. Kdy se asi dočkají? Už přes ně není skoro vidět :o)))

19 komentářů:

  1. Ad okna - ušetříš za záclony:-)

    My je taky moc nemejem - v okamžiku, kdy je umejem, přijde nějaká prašná událost, nebo si mouchy daj srací dostaveníčko, a okna vypadaj ještě hůř než před umytím.

    OdpovědětVymazat
  2. Co je to Velikonoce a mytí oken?;o)

    OdpovědětVymazat
  3. Sejro, jak ušetřím za záclony? Asi si sedím na vedení :o))

    Kopřivo, jsi šťastná žena, když se ti vyhnul pojem \"mytí oken\" :o)))

    OdpovědětVymazat
  4. Srací dostaveníčko - dobrej termín ;-)
    Jarmil - to je jasný, zaprasený okna už téměř nepotřebují záclony - clona je již zahrnuta ;-)
    Já na ně zjara koukla a pak si řekla: když je umeju, přijde pak ten masivní pylový atak, (plus ty sr. mouchy, že Sýre), takže nemá cenu se angažovat;-)

    OdpovědětVymazat
  5. bosorko, dík za vysvětlení. Už vím, že jsem blbější, než jsem doufala :o))
    umíte si to pěkně odůvodnit, proč nemít okna! A já bydlim v suterénu, takže já je budu mít tuplem jako prase do pár dní :o))
    ale stejně je chci mít umytý! Aspoň na těch pár dní!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Sejra má absolutní pravdu, my je umyli a druhého dne začaly kvést tůje...

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem na sebe pyšný, jak hluboký je můj vhled do typicky ženských záležitostí:-)

    OdpovědětVymazat
  8. a teď sem se ještě zasmál, když sem si přečet tvojí reakci - to měkké i ve slově nemít dodává tvému prohlášení moc krásný význam:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jarmilko, mytí oken u nás řeší zde již zmíněné výmluvy... teda důvody, proč je nemýt (mít je teda potřebujem) plus když už to jinak nejde, jednou za rok řeší naše dvě patra a asi třicet oken pojem \"ukrajinská uklízečka\";o)

    OdpovědětVymazat
  10. Výmluvy se vždy najdou: tyhle okna nebudeme mýt, stejně je za rok vyměníme, pak ty nová nebudeme mýt, protože se budeme za rok stěhovat a v novém jsou ještě umytá od nastěhování a bude se dělat fasáda (další zaprasení).. Zvláštní je, že se dosud nenašel jediný důvod PRO umytí :-)))

    OdpovědětVymazat
  11. Okna v bytě slouží ženám k umývání, mužům pak ke zjištění, zda je den nebo noc.
    Okna jsou od toho, aby pouštěla do místnosti světlo. Pokud vaše okna stále ještě plní tento účel, není co řešit.
    ----------------------------------------
    Nerozumím tomu \"upalovala vyndat kozu\" - Jarmilka nemá kozu/y s sebou? Jaroušek musí bumbat někde v ústraní, v chlívku?

    OdpovědětVymazat
  12. lidi, tak za to \"nemít\" se stydim, ale hrozně moc!!! Už mi to nějak leze na mozek či co :o)))

    Lempe, jarmilka samozřejmě má kozy sebou, ale když mám kam s nima upalovat, tak s nima radši upaluju, než bych se exhibovala :o)))

    OdpovědětVymazat
  13. není žádná exhibice. I když, ujme-li se toho Sára Saudková...
    http://www.blesk.cz...i-zenami.html

    OdpovědětVymazat
  14. Lempe, OK, měla jsem to exhibování dát do uvozovek... každopádně když si můžu vybrat, jdu radši do soukromí...
    k té Saudkové - není nad to, když má dítě u kojení klídeček :o)))
    zaujaly mě tam věky těch maminek... já mám vlastně dítě hrozně brzy - ještě před třicítkou :o)

    OdpovědětVymazat
  15. jarmilko, neštvi mě, já mám před třicítkou dvě:)) A nijak brzo si nepřipadám, spíš už teď z toho šedivím:-D

    OdpovědětVymazat
  16. jak neštvi? Právě že nám říkám, jaký jsme mladý holky!!! :o))

    OdpovědětVymazat
  17. okna myju zásadně jen 2x do roka... záclony peru jednou do roka a jinak nasrat.. BTW nemyla si je před porodem? nebo mamka je myla? každopádně to není ještě ani 3 měsíce ne? okna nasrat..:-)

    OdpovědětVymazat
  18. Vedle mě byste si připadaly jako úplné mladice...
    Na druhou stranu, žena vyčerpá 90 procent vajíček vhodných k oplodnění do třiceti let. A nejde o ta vajíčka velikonoční, malovaná...
    Takže Jarmilko, jestli chceš ještě jednoho Květáka (Kapustu?), zkus ještě jednou \"výdech-nádech\" a za 9 měsíců můžeš kojit stereo.

    OdpovědětVymazat
  19. suzuki, já je taky myju dvakrát do roka. Na podzim (to mi je myla máma, jak si správně pamatuješ) a pak na jaře před Velikonoci a pokaždé vyperu i záclony... měla jsem v plánu je umýt těsně před porodem, abych to trochu uspíšila, ale to už jsem nestihla :o)))

    Lempe, zatím nechci nic, děkuji pěkně! Jeden Květák mi stačí až až! Začala jsem velice obdivovat matky, které zvládly dvojčata!
    a zřejmě i těch 10% procent vajíček, co zbydou po třicítce, se oplodní snadno. Jsem jedna z nejmladších maminek široko daleko a to je mi 29 :o))

    OdpovědětVymazat