středa 7. prosince 2011

10 měsíců

-Utíká to jako voda. Květák tu u nás bivakuje už 10 měsíců. Abych byla přesná, tak 10 měsíců a 2 dny. Co k němu říct? Je to mazec. Z 3,46 kg malého uzlíčku měřícího 52 cm je teď 9,5 kg těžkej buřt, který je dlouhej 74 cm. A je to malej šikula. Leze, sedí, už měsíc a půl si stoupá a tři dny poté hned začala s obcházením u stolku. Od té doby své obcházení a stoupání si značně vypiloval a zvládá to u všeho. Obleze co se dá a bohužel už taky na spoustu míst došáhne. Takže v bytě neustále přestěhováváme věci výš a výš. Za chvíli asi budem muset začít něco zavěšovat ke stropu, jinak to nevidím :o))) Jeho pusa čítá 5 zubů a už dávno ví, jak se dá dobře používat. Žere jak zjednanej :o)) po kom to dítě je? .o) A už je to velkej kluk. Minulý pátek dostal svojí první pusu od holky. Dokonce od starší! Ale Květák je nezmar. Hned chce na vyšší level. V pondělí měl na návštěvě půlroční kámošku a při přebalování se pokusil osahávat jí … no vy víte co, ne? Bere to hopem :o) Jinak o nějaké učení se od maminky nemá moc zájem. Takže málokdy děláme paci paci a podobné říkačky. Prostě ho to neba. Chce si zkoumat sám a objevovat. Což mi na jednu stranu vyhovuje. Přes den se zabaví sám a já si můžu dělat, co chci. Ale vždycky si hraje mě za zadkem, ať už dělám cokoli :o)) na druhou stranu je mi líto, když vidím ostatní děti, jak dělají prosím, prosím a ví, jak dělá pes. Květák zatím zvládá jen papa a berany duc a občas mi ukáže, jak je velikej. Ale tak to se časem podá :o))) Doktorka samozřejmě zase nebyla se vším spokojená. Ale kdy ona je? Podle ní má Květák zrychlený vývoj. Nelíbí se jí, že jí přesnídávky (a co mám dělat, když mi čerstvý ovoce nechce jíst? Dokonce ho začal i zvracet). Tentokrát se jí zdálo, že zase přibral moc. No prostě nikdy není spokojená :o))) Ale nebudu si s tím dělat hlavu. Je to můj Květák a je nejlepší. Bude jíst, co mu chutná. Bude dělat, co ho bude bavit. A je to :o))

6 komentářů:

  1. ono totiž neni chytřejších lidí než pediatrů ;-)

    berany berany, je u nás taky oblíbený, jách mi vždycky hlavou takovou flákne až se mi rozsvítí a on z toho má děsnou prdel..

    OdpovědětVymazat
  2. Berany duc v podání Hanče bylo smrtící. Vždycky se na všech čtyřech zhoupla dozadu a pak vypálila dopředu s razancí beranidla na dobývání hradeb. Běda tomu, kdo včas neuhnul.

    Tvoje dětská tě buzeruje za přesnídávky? OMG. To je ta samá, co mu zakazovala banán?

    OdpovědětVymazat
  3. přítelkyně, pediatrů a gynekologů :o))
    Květák má velice jemné berany... jen tak jemně naznačí pohyb ke mně :o))

    squire, jj to je ona. Banány jsou chudé na vitamíny a jejich kvalita je špatná díky dopravě zdaleka! :o))
    ale Květák nežere ani ty... pokud to tedy není banánový jogurt nebo tvaroh nebo kaše, což doktorka samozřejmě neví! Jogurty a ovocný kaše totiž taky nesmí :o))

    OdpovědětVymazat
  4. Teda nechcu nic říkat, ale ta tvoje doktorka je fakt prdlá. Konkrétně banánovo-jablečnou kaši naše prťo ládovala zhruba od šestého měsíce, od čtvrtého do toho šestého to byla rýžová. Mimochodem banánovo-obilná kaše je hitem dodnes, bez toho se spát nejde, přijde mi to sice prdlý krmit skoro tříletý dítě kaší, na které je napsáno Od 4. měsíce, ale když jí to chutná...

    OdpovědětVymazat
  5. no říkala, že když to má příchuť, tak to je chemie a může mu to poškodit mozek a to přeci nechceme, ne? :o)))
    ale já už si z těch jejích rad vybírám jen to podstatné :o)

    OdpovědětVymazat
  6. květákovo pediatra je fakt hustá :-)) by měla vidět jáchymuv jidelnicek, asi by jí vezli

    OdpovědětVymazat