pondělí 19. prosince 2011

Příběhy obyčejného šílenství.

Aneb Květák za odměnu :o)
Je to necelých 14 dní, co se Květák sám od sebe rozhodl, že v noci nebude jíst. Jupííí… doktorka strašila, jak to bude těžké odnaučit, když už jsem si ho zvykla, ale Květák šel do sebe. První tři noci byly super. Maximálně třikrát v noci jsem dávala dudlíka, hned vytuhnul a spalo se dál. Sice jsem se ze zvyku budila víckrát, ale to se časem poddá, říkala jsem si. A ono by se to možná poddalo, kdyby Květák nezačal blbnout a nebudil se i 10x, možná i víckrát… někdy nemohl zabrat i celou hodinu. Chjoooo. Něco za něco!

Ale dneska, dneska byl fakt hustej. Ve 3 jsem se vzbudila v šoku, že ještě ani jednou neotravoval. No paráda! Vše se začíná obracet k lepšímu a my můžem spokojeně v noci spát. Otočila jsem se na bok a započala proces usínání. Povedlo se, ale ve 3:40 to začalo. Květák vzhůru, já dala dudlíka a ono NIC! Žádné usnutí. Asi půl hodiny se střídal řev se zvuky usínání. A po půl hodině – byl prostě vzhůru. Stoupal si, převracel se na čtyři, prostě na pěst. V půl 5 jsem se nasrala a řekla si, že když chce být vzhůru, tak ať je. Vzala jsem ho z postýlky a šli jsme do obýváku, kde jsem rozsvítila a posadilo ho do hracího koutku. Myslela jsem si naivně, že ho tím naseru, on si pořve a půjdem spát. Jenže on tam seděl a čuměl, nevěděl, co se děje. Řev žádný a najednou si začal lézt po obýváku, jako by se nechumelilo. Cože??????????????

V pět jsem nevydržela, dala mu jídlo a šli jsme spát. Okamžitě tuho. Vstávalo se kolem osmé, jako obvykle. Květák plný elánu, jako by žádné noční bdění nebylo. A tedy dneska se má čile k světu. Nejdřív jsem ho našla v ložnici, otevřel si šuplík u nočního stolku a vytáhl svůj rodný list, který naštěstí neměl potřebu ožírat, vedle ležel jeho těhotenský test a v hubě měl narvanou krabičku s kondomama. Tak to ne. Ložnici jsem pro dnešek uzavřela a zřejmě pro něj zůstane uzavřená, dokud nekoupím nějaká udělátka, aby nemohl otvírat zakázané šuplíky.

Včera zjistil, že skříňky v obýváku jdou otvírat. Paráda. Naštěstí nezjistil, jak je nechat otevřené i poté, co je pustí. Takže se u nich pořád vztekal, ale byl neškodný.

Tak dneska už to vypiloval a ze skříněk vytahává moje spoďáry a fusky a tahá je po celém bytě. Prostě leze, kalhotky natažené na jedné noze a oni prostě někde upadnou… chjooo, co jsem komu udělala?

Pak jsem se rozhodla, že už je čas (spíš po čase) utřít zase jednou prach. Napustila jsem si vodu do kýble, ten si postavila na zem a začala… Ani jsem si nevšimla, že se dítě přiblížilo a hup, už se na podlaze válel v louži vody. A jak se mu to líbilo. Cákal si kolem sebe a pěkně se v tom celý vyválel. Já stála celá nešťastná ve vodě, fusky celý mokrý. Chytla jsem Květáka (takže mokrý i triko) a šla ho celého převlíknout a přebalit mu téměř čistou plenu, která byla zvenku mokrá. Květák nesnáší oblíkání a přebalování, takže parádní zážitek. Pak jsem ho uklidila do postýlky a šla uklidit tu spoušť. Voda všude. Nateklo to pod sedačku, pod pěnové koberce, prostě všude. No a než jsem to stihla uklidit, tak Květák stihnul tu čistou plenu zesrat!!!!! Co víc dodat?

Tohle se stalo do půl 11. Trochu se bojím toho, jak ten den bude pokračovat. Večer jedem s Milovaným na námi dlouho očekávaný vánoční koncert Tublatanky. Bojím se, abych večer nestrávila hledáním tichého koutku, kde bych si mohla hodit šlofíka. Hezký den nám přeje náš Květák :o))) 

6 komentářů:

  1. \"Mama, ja to dávno viem,
    že som k tebe zlý, aj keď som tvoj\"

    OdpovědětVymazat
  2. tak šuplík se spoďárama je u nás taky velice favourite, společně se šuplíkem \"univerzal bordel\" v kuchyni, kde tahá žárovky a naprosto všechny šuflíky v pánském pokoji (kde krámuje naprosto zakázané věci jako šroubováky, kudly a lepidla, takže je tam od jisté doby stále zavřeno). Ještě nesmím zapomenout na šátrání do otevřené WC mísy, případně házení hraček do hajzlu za divokého chechotu. Ale nejvíc se asi stejně děsím doby, kdy začne otevírat dveře klikou a dosáhne na sporák.

    OdpovědětVymazat
  3. jarmilko, bude hůř :-) jsou to strašný parchanti, s psicí sdílím klikovou obavu.. až dosáhne na kliku budu v loji.. jinak u nás je oblíbený sypání čehokoliv na podlahu, kakao, mouka, čočka..

    OdpovědětVymazat
  4. psice, tak v kuchyni je pánem už snad ve všech šuplíkách, kam došáhne :o))
    a záchod je taky jeho oblíbený... obzvlášť když na něm sedím a zrovna vykonávám velkou potřebu :o(( snažím se ho pořád odsunovat nohou, ale on se prostě nedá!!!

    přítelkyně, nepochybuji, že bude hůř... ještě že to všechno přichází postupně, jinak bysme zešílely :o)))
    jo a všechno, co se dá sypat, je bezpečně hodně vysoko :o)

    OdpovědětVymazat
  5. tak na tohle ja nemela nervy ani trpelivost, takze vsude tam, kam jsme nechteli aby lezla a kramovala, jsme dali detsky pojistky - nekde stacila i obycejna gumicka

    OdpovědětVymazat