pátek 3. října 2008

I mistr tesař se utne.

A já si řekla, že když se mám utnout, tak pořádně...Když se mě kdokoli zeptá, co považuji za svou největší úchylku – odpovím okamžitě – PRAVOPIS. Tak na to jsem fakt úchylná. Íčka a Ýčka, mě a mně, s a z, když mi přijde mail, tak si ho přečtu a pak znovu – poprvé zkontroluji pravopis a pak se soustředím na obsah… (věřili byste, že i studovaný člověk je schopen napsat „mi všichni“, z toho bych umřela…) Vrchol této úchylky byl v době, kdy můj Bejvalej byl na vojně a psal mi domů dopisy… jeho milostné dopisy plné touhy a stýskání mi způsobovaly opravdovou bolest – těch chyb (Mám tě rát – to byl opravdu povedený kousek), jediné, co ho omlouvalo bylo, že byl dislektik – zapřísáhla jsem se, že jestli spolu zůstaneme, budu trvat na tom, že mi už nikdy nebude psát dopisy ani sms - dovolené je pouze telefonování (ale když jsme se rozešli, tak to fakt kvůli jeho pravopisu nebylo)… no každopádně tyto dopisy mám doteď doma schované, všechny ozdobené červenou propiskou – opravila jsem mu to jako ve škole… No a takovému úchylovi jakým já bezpochyby jsem (Milovaný je opravdu odvážný muž, že mi řekl své ANO), se včera stalo následující: Přijdu domů, tam na mě čeká kamarádka Kadeřnice (taky umí napsat do sms pěkný věci), která přišla zkulturnit porost na hlavě mého Milovaného. Já přicházím, vzápětí Milovaný odchází… po chvíli se mě Kadeřnice ptá: „Hele, Jarmilko, kdo nadepisoval támhle to DVDíčko, co leží na stolku?“ Jdu se na něj podívat, je na něm napsáno mým písmem: „DVD SVADBA“. „No já jsem ho nadepisovala, proč?“, vůbec mi to netrklo… až když se Kadeřnice začala řehnit (ano správně jste uhádli, že taktéž Kadeřnice je ode mě každou chvíli plísněna za pravopisné skvosty), tak jsem se na DVD pořádně zadívala a tu jsem prozřela… ta hrůůůůůůůůůůůůůůza, co vzešla z pera vedeného mou rukou, rukou, která byla vedena mým mozkem (byl tam vůbec?)… Milovaný se mě prý doma zastával, nebyl schopen uvěřit, že bych to psala já, jenže Kadeřnice zná dobře můj rukopis ze školy a tak si byla jistá… prostě mě utřela na tři doby… A jaké je z toho pro mě ponaučení? Až zase budu něco číst a nebude to gramaticky odpovídat učebnici, budu radši držet hubu a vnitřně trpět!!! A doufám, že mi tady nějakou hrubici taky nenajdete… a jestli najdete, tak mi to prosím radši ani neříkejte, nechci mít zkažený víkend!!!! Vzkaz pro mou sestru (úchylka je trochu dědičná): Vezmi si z toho také ponaučení, než narazíš jako já – bylo to hrozný zážitek

10 komentářů:

  1. Stejnou úchylku má i má sestra :) nebo moje ?

    OdpovědětVymazat
  2. oboje je správně:o))

    OdpovědětVymazat
  3. A toho \"dislektika\" napsal kdo?;o)

    OdpovědětVymazat
  4. no já ho napsala, kdo jiný, a vsadila bych na něj půlku své dnešní večeře... tři dotázaní ze třech mi potvrdili, že by napsali měkké, ale pravidla českého pravopisu na měkké nereagují!!!!!!!!!
    jdu se zahrabat...

    OdpovědětVymazat
  5. slovník cizích slov má \"dyslexii\". o to vtipnější to ale je. Chci říct, bez jediný hrubky by tomu chybělo přesně tohle.

    OdpovědětVymazat
  6. jo tak já se budu tvářit, že jsem to napsala schválně špatně:o))

    OdpovědětVymazat
  7. Když už je po víkendu... Našla jsem i hrubku číslo dvě, ale to jen tak na okraj!;-) V tomhle jsem úplně stejná, všechno si po sobě raději dvakrát čtu a kontroluji... Ale jelikož miláček na pravopis zase až tak není, pochytila jsem od něj takové hrůzy jako \"o výkendu\", \"v postely\", \"jestly\" a podobně a už se nad tím zase tak nepozastavuji:-))

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za radu, ale bojím se, že se jí držet nebudu...už jsem včera zase půl hodiny dvěma chlapům vysvětlovala že se \"slovy\" píše po v tvrdé y!Co se dá dělat.Ale když já mam tak ráda pravdu:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Síba: ještě jednu hrubici? To mi neříkej!!!! Já na to seru - já už jí tam vidím!!! Fuuuuuuj!!! Jdu to opravit, než si jí všimne ještě někdo další, protože je fakt nechutná!!!

    sestřička: to já taky, ale zrovna v tomto případě se mi to moc nepovedlo.o))

    OdpovědětVymazat
  10. No, v jednom příspěvku máte \"mamina my koupila boty.\" Tak nevím, nevím.... :-)

    OdpovědětVymazat