pátek 3. července 2009

Relaxace jako stehno

:o)Včera ráno jsme se s Milovaným dohodli, že až přijedu z práce, nebudeme nic podnikat, uděláme si odpočinkový den, budem se válet a nikam se ani nehneme… on mi chudinka nějak přistydl v práci a bolí ho záda, při každém pohybu heká… A tak moje odpočinkové odpoledne začalo tím, že jsem se dozvěděla, že nemusím vařit. Milovaný mi přivezl z hospody knedlíky plněné uzeným!!! A tak jsem přijela domů, najedla jsem se, vydrhla jsem koupelnu, hodila pračku, složila uschlé prádlo, pověsila novou pračku, vyluxovala jsem celý byt, vynesla smetí, umyla jsem dvakrát nádobí a nakonec jsem Milovanému namasírovala bolavá záda. Masáž proběhla v posteli v půl 8 a už jsme tam zůstali… To jsem si ale pěkně odpočinula, co? Já prostě neumím jen tak ležet, když je kolem mě práce!!! Prostě mi to nedá, když vidím ten čurbes, abych hodila nohy nahoru a relaxovala… Na druhou stranu jsem se prací tak moc unavila, že jsem už v osm hodin usnula!!! Takže na dnešek mám naspaných krásných 9 hodin!!! Když už jsem se tu zmínila o tom praní. Jak často perete? My jsme s Milovaným jen dva, takže by si člověk řekl, že nemusím moc často prát, ale opak je pravdou!!! Rozkládací sušák už je stálou ozdobou našeho obýváku, neuklízím ho, protože jakmile sundám suché prádlo, věším hnedka mokré čerstvě vyprané. Včera jsem prala a v koši na špínu už mám zase jednu celou pračku!!! Je to normální? Co budu dělat, až budeme tři??? To abych si koupila ještě jeden sušák!!! Ach můj bože :o)))

15 komentářů:

  1. Když ti to tak pěkně jde, to uklízení, mohla bys někdy zaskočit k nám na brigádku :) Jinak peru vždycky o víkendu, průměrně dvě pračky (jednu s bílym a jednu s barevnym prádlem). Taky jsme jen dva zatim :)

    OdpovědětVymazat
  2. My pereme dospělácké prádlo jednou týdně (jsou toho dvě pračky) a dětské věci a pleny tak jednou za tři dny. A nepravidelně mezi tím ložní prádlo, kapesníky a ručníky.

    OdpovědětVymazat
  3. ještěrka: haha cizí bordel mi nevadí, to je ale pech, co? :o))
    takže dvě pračky za týden? Jenom??? Jsme asi nadprůměrně produktivní co se týče prádla!!!

    squire: ložní prádlo a ručníky - to je největší problém, není kdy by se to vešlo na sušák!!! To vždycky čeká, kdy bude venku hezky, abych to vyhodila tam...

    OdpovědětVymazat
  4. Jarmilko, na pověšení rozměrných kousků prádla sloužilo dříve tzv. \"ráhno\", dlouhé obvykle na šířku stěny, jednalo se o dřevěnou kulatinu o průměru cca 5 cm zavěšenou cca 15-20cm pod stropem, obvykle nad kachlovýma kamnama. Tam cokoliv uschlo (když se topilo) během chvilky :-)

    Nicméně si dovedu představit \"moderní\" variantu na totéž. Nepříliš praktické ani estetické (v moderním bytě) dřevěné ráhno by tak mohla nahradit nějaká kovová trubka, jinak princip stejný, zavěsit někam ke stropu (teplý vzduch jak známo stoupá vzhůru, takže to tam bude schnout líp jak dole u země na sušáku).

    Jinak tvoje náplň \"odpočinkového dne\" mě zcela upřímně vyděsila :-D

    A s tou prací to tak nepřeháněj, doporučuju držet se hesla: \"Máme doma natolik čisto abychom byli zdraví, a natolik špinavo abychom byli šťastní.\" ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. i kdyby to schlo rychleji, nic to nemění na tom, že vyperu minimálně 5 praček týdně jen s oblečením... Ale vyřešilo by to můj problém s ručníkama :o))

    hele ale jak mám doma uklizeno, tak jsem odpočinková královna!!! :o))

    OdpovědětVymazat
  6. peru čtyři pračky denně..jo čteš dobře ćtyři a na sušení využívám zahradu, což v létě paráda, v zimě obkládám sušáky a radiátory a věčně ječím, že už je zas plnej koš prádla a prostě se nikdy nedoperu na dno...nevim, jak je to možný.-)))Manžel má denně 5 triček(nedovolím si, aby nám kolabovali zákazníci.-))), Starší trika dvě, mladší to vozí jednou v tejdnu - to jsou ale tři igelitky no a moje maličkost, do toho utěrky, ručníky...atd...atd...))))nemá to konce.-)

    OdpovědětVymazat
  7. konečně někdo je na tom stejně neli hůř, když si to tak propočítám podle počtu osob v domácnosti :o))
    je to hrůza a to se snažím po jednom nošení hnedka automaticky trika neházet do prádla... jenže ono to ve finále je tak, že si je sice někam pověsím, abych si je ještě jednou vzala, ale pak to stejně po pár dnech hodim do prádla...

    OdpovědětVymazat
  8. Stehno... vaření... aaaaa to jsou slova která právě nemůžu ani vidět! :D Já peru jak mi dojdou kalhotky. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám tuším taky nějakou prací úchylku. Spodek koše na prádlo jsem taky hodně dlouho neviděla, a to peru skoro denně... A pak ta chuťovečka - žehlení... Brrr

    OdpovědětVymazat
  10. Právala sem jednou týdně, pokaždé dvě pračky, protože sem celý týdne obvykle na cestách a v pátek dojedu, přeperu a mizím, hned jak oblečení uschne. Momentálně se snažím spíš prát jednou za dva týdny, ale ke konci druhého týdne už, co se týče výběru a kombinací oblečení, to bývá někdy o nervy, ale zase nosím věci, na který bych si jinak netroufla... :D

    OdpovědětVymazat
  11. Týjo, kdo ti to žehlí??????? U nás 2 dospělí + 2 velké děti tak 3 - 4 pračky týdně, ale to žehlení..... To je pro mě smrt....

    OdpovědětVymazat
  12. Peru zhruba denne jednu pracku,mame obrovskou spotrebu rucniku a moje deti jsou prasatka :-)
    Ovsem teplaky jsou od toho,aby se zaprasili,takze ja s timhle problem nemam.Odpocivat UMIM,i kdyby kolem me byl hurikan.Proste ten bordel najednou nevidim.:-)Jo a vycitky svedomi nemam :-))

    OdpovědětVymazat
  13. ja peru kdyz se naplni pradelni kos v koupelne. Mame ted dve koupelny a dva kose takze je to trochu delsi interval :) A pokud to co z nej vysypu neda na jednu varku JEDNOBAREVNYHO pradla (svetly/bavlna/tmavy/vyvarka etc) tak jeste pockam. Jeste se nestalo zeby jsme nemeli co na sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Wien: líbí se mi tvoje asociace :o)

    nominek: já nežehlím :o)) umím to tak hezky pověsit, že nemusím a zbytek si žehlí Milovaný sám :o)

    Ivet: jednou za dva týdny? Tak to bych potřebovala tak dvakrát takový byt :o)

    Clea: moje oblečení se nežehlí a Milovaný své vyžehlené chce mít a tak si ho žehlí sám :o) - abych se dostala k žehlení, to už musím mít fakt hodně dobrou náladu a nebo když něco provedu!

    Cheorchia: šťastná jsi žena :o)

    spoon: když se naplní koš? To je u nás plný pořád! O těchto třech dnech - 5 praček (dvě z toho byly ručníky a polštář, ale zbytek bylo oblečení)
    a už tam dneska ráno zase na půl pračky bylo!!!

    OdpovědětVymazat
  15. jarmilko: museli bychom si porovnat velikost pradelnich kosu :) a frekvenci vymeny obleceni. Ja na malyho menim veci denne, nekdy akorat kalhoty vydrzej dyl, tricka miva zapraseny zpravidla na sklonku kazdyho dne (ale ty moc nezaberou). My s manzelem jsme cistotnejsi (:-) a skromnejsi co se garderoby tyce takze kos plnime pomalejc. Susim v obejvako-kuchyni takze se to snazim nemit nonstop na ocich. A nezehlim :)

    OdpovědětVymazat