čtvrtek 6. srpna 2009

Kdo si doma hraje, nezlobí.

-Když jsme byly se sestrou menší a ještě bydlely spolu, pořád jsme doma něco hrály. Bývaly jsme i často společně nemocné, takže tím spíš jsme se potřebovaly zabavit. Takže žádná nic moc telka, ale různé hry. Nejvíc mi v hlavě utkvělo pohádkové pexeso (mám pocit, že to jsme hrály i v době, kdy už mi bylo přes patnáct, ale to bych kecala), Z pohádky do pohádky a náš TOP byly Dostihy a sázky. To nás naučil hrát táta v době, kdy ještě trávil „docela dost“ času doma… pak už jsme to mrskaly samy. To byla hra třeba na celé odpoledne. Abychom po trapných dvou hodinách nekončily, zapisovaly jsme dluhy! To byly seznamy. Banka prázdná (ta měla taky svůj dlužní úpis), jedna z nás totálně na mizině s úpisem na celou roli toaleťáku a druhá z nás vytlemená od ucha k uchu (se všema prachama, se všema stájema, s obsazenýma všema dostihama)… až se divím, že nás to takhle mohlo bavit… Pak jsem se odstěhovala a hrozně dlouho jsem to nehrála. Teď jsem si to u maminy půjčila, když jsem jela s holkama na dovču, ale na hru za celý týden nedošlo… Až teď v pondělí doma… jsme se doma s Milovaným tak různě povalovali, tu v posteli, tu u telky… žádný extra program a v tom mi oči utkvěli na Dostihách stojících v koutě a čekajících na návrat domů k mamince. Proč ne? Tak jsme to s Milovaným v posteli „rozbalili“ a hodinu a půl jsme strávili s Gavorou, Fantomem, Lady Anne, Koránem, Nepálem, Japancem, Kostravou, Lukavou, Melákem, Griffelem, Mohylou, Metálem, Tarou, Furriosem, Geniusem, Girou, Dahomenem, Shaggou, Narciusem, Napolim, a čtyřmi Trenény (na Stáj a Přepravu sere pes) a dva mi vypadly a za boha si nevzpomenu, jak se jmenovaly!!! Ještě včera jsem si nemohla vzpomenout na jednoho tmavě zeleného a dnes nevím jednoho světle modrého a hnědého :o))) A výsledek??? Rozdrtila jsem Milovaného na cucky! S jednou ucmunděnou světlemodrou stájí jsem ho dostala na kolena!!! Ten pocit!!! Jsem královna financí!!! (Milovaný správně podotkl, že pro naší domácnost zaplať pánbůh jsem královnou financí pouze v Dostizích:o)) Co vám budu povídat! Ten večer jsem spala jak nemluvně. Spokojená sama se sebou. V kdejakém (ve všech krom bowlingu) sportu mě Milovaný vyklepne levou zadní, ale stolní hry zřejmě budou spíše mou parketou. Asi koupím Scrable a Dostihy mámě nevrátím!!! :o))

18 komentářů:

  1. jojo :o))
    tady je někdo znalec :o)

    OdpovědětVymazat
  2. tak tahle hra se mi teda vyhnula obloukem, ač jinak jsem v mládí hrál spoustu deskových her: Maršál a Špión, Kamionem po Evropě, Rallye, Ostrov pokladů, Lovci pokladů a tak :-))

    Pak jsem měl asi 15 let pauzu a teď \"na starý kolena\" jsem začal hrát strategické moderní deskovy s nulovým či minimálním podílem náhody ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. :))) u nás jedou \"mašinky\" (Ticket to Ride nebo Transamerica) minulých čtrnáct dnů snad každý večer :) Jo a jako lingvistka jsem Scrabble dlouho nechtěla s Milým hrát, aby mu chudákovi nebylo líto, že prohrává, a pak se ukázalo, že mi spolehlivě nakope zadek, kdykoli se mu zachce :))))) Ošklivě jsem ho podcenila.

    OdpovědětVymazat
  4. Laura: já jsem si stopro jistá, že ve Scrabblu bych ho dostala, proto ho tak moc chci domů!!! Potřebuji si nahonit sebevědomí kvůli těm sportům :o))

    PJ: strategické hry? Znám jen piškvorky :o)))

    OdpovědětVymazat
  5. Uvažuju už delší dobu nad koupí Monopolů. Jinak mě dostaly Activity (neboli Kufr).

    OdpovědětVymazat
  6. Monopoly jsem zrovna koupila synovi a už se těším, jak je budeme hrát.
    A Scrabble jsou naše nejoblíbenější hra. Akorát ratolesti nám chtějí krást písmenka...
    No, a co mě fakt nedávno potěšilo, když jsme si mužem střihli pexeso a o chloupek jsem vyhrála! :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Lidi co je to s váma? Dneska je takových suprových deskovek a vy hrajete dostihy, monopoly a scrable. Přidejte ještě šachy a dámu, ať máme ty nuďárny kompletní, ne? :D Jo a člověče nezlob se, na to bychom neměli zapomenout!

    OdpovědětVymazat
  8. my začli metat lodě.-))))A dostihy hrajeme tak jednou za 2 měsíce, když se slezem všichni.-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ivet: Activity mě taky moc baví, akorát že na to chce větší skupinu lidí a to se moc často nepoštěstí :o(

    nominek: Monopoly ani nevím, jak se hrají, ale je to něco na způsob dostihů, ne? Taky se tam něco nakupuje :o)

    Wien: když nás to baví, tak to hrajem .o) přeci nebudem celý noci šustit :o)

    Lorrain: lodě jsme s Milovaným taky jednu dobu mrskali po večerech a v tom jsem ho taky často dostala :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Hry miluju - a to i ty Dostihy a SCrabble a ráda si zahraju i Člověče nezlob se :-) Ale hitem mého dětství byli Lovci pokladů a Soudruhu nezlob se. Ta druhá se dá ještě koupit. Lovce už jsem neviděla a moc bych je chtěla.

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, já to dlouho nehrála! Máme je doma ještě manželovy, co měl doma, když byl děcko. Já je nikdy neměla, viděla jsem je jen u kamarádky a pak jsem si je doma sama vyrobila :-)))

    OdpovědětVymazat
  12. evitschka: vidíš a já Soudruha poprvé hrála před 14 dny! Je to docela dobrý, ale hrozitánsky dlouhý!!! A sere mě, jak jsem se pořád vracela do bílý zóny!!! Vrrrrrr :o))

    duna: no vidíš, tak jsem tě třeba navnadila a po dlouhé době ty staré dostihy provětráte :o)

    OdpovědětVymazat
  13. my jedeme na kostkách, občas pexeso, aktivity, san juan, dostihy jsem nikdy neměla, ale kdyz jsme u nekoho byli hrála jsem je hrozně ráda, jedinou \"náročnější\" deskovku, kterou jsem měla byli hotelieri a nikdo se mnou nechtel hrat :-))

    OdpovědětVymazat
  14. hoteliéři? tak to vůbec neznám!!! Ani jsem o tom nikdy neslyšela!!!
    Já zase ráda hraju s kartama Kenta a nikdo ho se mnou nechce hrát!!! :o((

    OdpovědětVymazat
  15. Kenta :-D jezisi kde jsou ty doby kdyz jsem prisla ze skoly domu a hucela jsem do nasich aby si se mnou zahráli aspon jednou jedinkrat :-)))

    OdpovědětVymazat
  16. tak to my to hráli v hospodě o panáky!!! To byly časy :o))

    OdpovědětVymazat
  17. Teda, jak jsem četla tenhle článek, vzpomněla jsem si na cca před měsícem pobyt doma. Jako malá jsem s bráškou a maminkou pořád hrála pexeso, Sázky a dostihy, Člověče nezlob se a mé nejoblíbenější Z pohádky do pohádky. Teď jsme s doma s bráškou, totálně hotoví z toho, že už nás nebaví ani čučet na filmy (v tu dobu jsme měli zkouknuté tři za sebou) vytáhli nejdřív Člověče, pak Z pohádky a nakonec až do tří do rána hráli Sázky. Bohužel, byť i s Narcisem a Napolim, nedopadla jsem tak dobře jako Jarmilka :-))) Můj dlužní úpis se směje v bráškově trezoru ;-))))))

    OdpovědětVymazat