čtvrtek 20. srpna 2009

Zakázané nákupy

-Na včerejšek jsem nalákala Švadlenku, aby se mnou po práci vyrazila do středu rozpálené Prahy na nákupy. Vybrala jsem si príma den. Bohužel jsem si během včerejšího dne spočítala finance, které mi dorazily na účet pod názvem „výplata“. No počítat jsem je nemusela, ale spíš jsem od nich odečítala – kus do rodinného rozpočtu, kus odevzdat Milovanému na dovolenou, kus padne na můj výlet do Rakous… a protože jsem v matematice vcelku zdatná, nepochybovala jsem o tom, že hrůzný výsledek, ke kterému jsem se dobrala, je správný… Teď opravdu není ten správný čas na nákupy! Ale už jsem byla navnaděná! A Švadlenku jsem navnadila a tak jsme vyrazily. Plán zněl – jen ve slevách. Já ještě ke všemu zpřísnila pravidlo pro mou osobu – jen kalhoty ve slevách!!! Počítala jsem s tím, že mi stejně nic nebude a tak nic neutratím!!! ÓÓÓ jak jsem se zmýlila!!! Kdybych měla 20 tisíc pro vlastní útratu v krámech, nekoupím nic. Protože jsem ale měla NIC, utratila jsem 1.400!!! Navíc jsem porušila pravidlo „jen kalhoty ve slevě“ a to hned třikrát - koupila jsem si kalhoty za plnou pálku (vylučuje část pravidla „ve slevě“), dále jsem se stala vlastnicí krásné podprsenky na moje vele-melouny velikosti A (vylučuje celé pravidlo) a aby nechyběla třetice, koupila jsem si ještě sponečky do vlasů s velkými černými květy (nedalo se odolat)… Tak takhle je to se mnou a mými pravidly. Očekávám, že po návratu z dovolené se budu krmit suchým chlebem… ale má tu své světlé stránky – 1. nové kalhoty mi budou lépe sedět, neboť po suchém chlebu možná zhubnu a 2. objevila jsem krám, kde se mi bude z příští výplaty dobře utrácet (to je světlá stránka jen napůl) !!! Vždy jsem si myslela, že Mango je krám pouze pro „vizábliny“ a ona to není pravda!

10 komentářů:

  1. máš můj obdiv.-))Já si sice vždycky řeknu, že nesmím, ale...pak se to nějak zvrtne a.....peníze se vypaří.-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mango je krám pro všechny, co mají permanentně v peněžence 20 tisíc :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lorrain: obdiv? Vždyť se mi to taky zvrtlo!!!

    Laura: co povídáš? Ty kalhoty stály pouhých 949 Kč a to nebyly ve slevě!!! Viděla jsem tam i trika za tři stovky... není to tak hrozné :o)

    OdpovědětVymazat
  4. S kámoškou sme vyrazily na nákupy minulý týden, koupila sem si pouze ty kalhoty (přesně takový, jaký sem potřebovala a už přes 2 měsíce hledala) ve slevě :D byly poslední 3/4 a tudíž ze 750,- na 139,- :D Beru to jako malý zázrak, i ty kalhoty, i to, že sem si víc nekoupila. Viděla sem Báječný svět shopaholiků a pravidelně si říkám, jestli tu věc vůbec potřebuju. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ivet: všechny to víc nebo míň potřebujem :o)
    gratuluji k vyvedenému nákupu!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Přece by Tě Milovaný nenechal umřít hladem. :))) A 1400, to nic není. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hm, jak jsme se před nedávnem u přítelkyně v komentářích bavily o letních kalhotech, dva dny nato jsem jela na nákup doplnit ledničku, cestou koukla do jednoho obchodu... a odcházela se dvěma bezva kousky letních kalhot... Prvních po x-letech :-)
    No, ale nekupte to, když byly ve slevě a zcela výjimečně mi taky hned napoprvé sedly...

    OdpovědětVymazat
  8. Mně se tohle stává, když mě na nákupy vytáhne mamka. Nejlíp týden před výplatou, když počítám, kolik si můžu dovolit denně utratit, abych vyšla :-) Je to hrozný našeptávač - \"kup si ty kalhoty za litr, moc ti sluší a já ti dvě stovky přispěju\" No, většinou podlehnu a koupím... :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Wien: taky s tím počítám :o))
    a ještě něco mě naivně napadlo - třeba se mu na mně budou tak líbit, že mi je bude chtít zaplatit!!! Ale to si asi moc fandim :o)

    nominek: jo to je nejlepší - jít pro sejra a koupit si jen tak mimochodem neplánovaně dvoje kalhoty :o))

    Maire: kdyby mi někdo chtěl přispívat - to bych podlehávala ostošest :o)

    OdpovědětVymazat
  10. Tuším ze Mango zrovna patri mezi kramy, co jsou u nas znatelne drazsi nez v cizine. Turisty to u nas dost znechucuje.. :-(

    OdpovědětVymazat