středa 28. dubna 2010

Hodnocení.

-Zítra u nás v práci probíhají hodnotící pohovory. Minulý rok jsem je absolvovala se svýma dvěma podřízenýma o samotě. Pěkně jsme si popovídali o tom, co je trápí. Jednu z nich jako vždy netrápilo nic, i když jinak si stěžuje furt, ale jak to má být oficiálně, tak je nejspokojenější zaměstnanec pod sluncem. Druhá je rejpalka číslo dvě (první jsem já :o)) v našem oddělení, takže tý naopak vadilo úplně všechno… bohužel si stále neuvědomuje, že u pohovoru si má stěžovat na věci, se kterými já případně firma má moc něco udělat. Takže věci typu: on mě ani nepozdraví do telefonu, nerespektuje mě… není v mé moci nijak změnit. Když je někdo hulvát, tak já ho rozhodně slušnému chování učit nebudu… no takže něco jsme si vyříkali, vysvětlili a něco holt ne… No a letos mě to čeká znovu. Jenže letos mám podřízené 4 díky přijetí nové práce navíc (za kterou jsem mimochodem ještě nebyla finančně ohodnocená :o(( ) a Kolegyňka jako jeden z přírůstků je rejpalka číslo 3 v našem oddělení. Jsme se sešly. Víc rejpalů tu totiž není… no a letos jsem si měla přizvat svou nadřízenou k pohovorům s dvěma nejperspektivnějšími zaměstnanci. A to je k mé smůle rejpalka 2 a 3. Takže se zítra mám na co těšit! Ten pohovor budu muset vést oficiálně! Navíc rejpalku 3 jsem již převzala od její minulé šéfové demotivovanou jako prase a nic se od té doby nezměnilo! Takže pohovor bude jistě výživný! Ale problém taky vidím v tom, že mě by měla motivovat moje šéfová a já pak zase své lidi. Já bych měla kopat za svou nadřízenou, i když v některých věcech s ní nesouhlasím! Jenže jak to mám udělat, když ona si se mnou ten pohovor neudělá, no? A co já mám pak při tom pohovoru dělat, když si má podřízená začne stěžovat na stejnou věc, na kterou bych si při pohovoru stěžovala já? Můj názor nikoho zatím nezajímal, takže ho nemohl změnit, tudíž jak já mám změnit ten pode mnou? No? Je to tady nějaké celé obrácené, zdá se mi. Takže je to jasné, že zítra to bude jedna velká šaškárna. Hlavně že z manažerského školení vím, jak by to mělo být. Ale je to tak, že já mám namotivovat lidi a i sama sebe!

4 komentáře:

  1. Ta nejperspektivnějsí je taky nejvíce demotivovaná? Tak to je sakra kombinace:-D

    OdpovědětVymazat
  2. nejperspektivnější díky svým schopnostem a mozkem!!! Ale jak jí namotivovat netuším, když na to několik let srala její bývalá nadřízená... :o((

    OdpovědětVymazat
  3. nezávidím ty pohovory, pro mě vést je by se rovnalo hororu!

    OdpovědětVymazat
  4. už to mám za sebou a nebylo to tak hrozný, jak jsem myslela... ona se části ujala moje šéfka, takže jsem se nemusela tolik namáhat :o)
    a ve finále se ty rejpalky přeci jen před ní trochu upejpaly... :o)

    OdpovědětVymazat