čtvrtek 26. srpna 2010

Nervózní jak pes!

-Těhotenství už na mně začíná být pěkně znát! Zdá se mi, že to břicho roste snad přes noc! Žádné postupné zvětšování! Ještě v neděli moje břicho vypadalo jako pořádně nažrané a měla jsem necelé kilo nahoře… no a v úterý jsem si po práci špacírovala po bytě již zbavená oblečení jen v tangách a najednou jsem prošla kolem zrcadla a zahlédla jsem tam ten kolos, co si nosím sebou! Ty kráso, tak to už je pořádnej pupík! To už není jen přežraný bříško! To už je Pavlína jak vyšitá! Mělo mě varovat už to, že ten den jsem si poprvé v práci povolovala na sezení pásek… takže už to začíná! Včera jsem přišla k Milovanému, vyhrnula jsem triko a povídám mu: „Pavlína nám nějak roste.“. Milovaný se málem lekl, co jsem to na něj vytáhla. „Vždyť tohle tam ještě v neděli nebylo!“… jojo roste to, tak moc nečum! A dneska ráno jsem zjistila, že už mám nahoře necelý kila dvě (není to moc v 17. týdnu nebo je to takhle v normě?) Takže je už nejvyšší čas sdělit novinku v práci. Šéfová se mi včera po měsíci vrátila z dovolené a tak očekávám, že by už dneska mohla dorazit do práce a já bych se na ní hned vrhla! Tak trochu jsem doufala, že by tu mohla být už od brzy ráno. Že po tom měsíci má takový absťák, že nebude moci dospat… ale bohužel… její kancelář stále zeje prázdnotou a já si můžu krk vykroutit, kdykoli slyším otvírat dveře, jestli už nejde ona…. Pak to řeknu svým holkám a pak pošlu mail na celé oddělení. Nechtěla jsem, aby to lidi zjišťovali postupně sami… to okukování, spekulování, špitání a než se někdo odváží se zeptat… nenene radši jsem zvolila formu rychlého šoku a budu mít jistotu, že to ví všichni! Jsem z toho nervozní jako prase! Ale nejdřív to musí vědět šéfka, nikdo jiný! A tak čekám a čekám! A pak po práci mě čeká ještě jedna nepříjemnost a tou je sdělení to Rakušačce! To bude taky něco. Vůbec nevim, jak to vezme! Už hodně dlouho se pokouší o mimčo, po čase jí zjistili, že ho sama od sebe mít nemůže, a už byla na dvou neúspěšných umělých oplodněních… od té doby, co jsem těhotná, jsem se s ní osobně neviděla (pokud nepočítám její svatbu a to nebyla zrovna vhodná chvíle ke sdělování něčeho takového) a ona si k setkání musela vybrat zrovna dnešek… po telefonu ani mailu jsem jí to sdělovat nechtěla… no aspoň všechno nepříjemné budu mít šmahem za sebou v jeden den! Doufám, že to vezme dobře, že jí to nijak neublíží, že bude mít radost se mnou! Chjoooo to bude dneska dlouhý den!

21 komentářů:

  1. Jedna moje kamarádka otěhotněla také v době, kdy mě doktoři ještě prohlašovali za neplodnou. Taky se mi to bála říct. Jenže u ní to bylo v pohodě, vůbec jsem jí nezáviděla. Kdo mi teda ale zvedl žluč, byla jiný známý páreček, kteří když zjistili, že čekají potomka, tak pan tatík se šel ožrat ze smutku a paní matička si šla zažádat o potrat. To když jsem se tehdy dověděla, tak jsem pěnila ještě tejden. Takže my, co \"nemůžem mít děti\", obvykle nezávidíme těm, co můžou, ale zloběj nás ti, co můžou a nechtějí:)

    OdpovědětVymazat
  2. no já v to taky doufám, že to takhle bude... jenže ona Rakušačka to hrozně řešila a pořád o tom mluvila a doma to hodně hrotila (jako že sex v přesně daný čas, kdy měla být plodná) a teď mi přijde, že se zklidnila a tak doufám, že jí tohle zase nehodí do starých kolejí .o(

    OdpovědětVymazat
  3. tož hodně štěstí, ať jsou reakce milé a když ne, vyřiď jim, že by na tebe teď měli být hodní, tak ať se snaží ty nemilé aspoň skrývat:)

    OdpovědětVymazat
  4. hmmm jestli budou vůbec nějaké reakce! Šéfová stále nedorazila :o(
    ta mi ale sere!

    OdpovědětVymazat
  5. ty dvě kila jsou naprosto v pohodě :-) ja teď nabírám nějak rychleji než bych chtěla :-/
    taky znám jednu takovou co touží po dítěti a nedaří, chodí na stejnou gyndu jako já a děsí mě až se tam čirou náhodou potkáme.. to mě pak klepne
    a k tomu oznamování, já to neoznamovala nikomu jen doma, Dědovi a asi dalším třem lidem, ostatní ať spekulujou, i když teď už neni na spekulace místo :-))

    OdpovědětVymazat
  6. v chytré knize jsem četla, že v šestém měsíci se nabere cca poloviny celkového příbytku váhy! Ale ty už jsi asi za šestym, což?
    no toho měsíce se dost děsim :o))
    já nechci, aby spekulovali a diskutovali, jsem paranoidní a kdybych to tu neřekla, tak bych měla neustále pocit, že všichni mluví o mě... pro mojí psychiku to takhle bude lepší :o))

    OdpovědětVymazat
  7. jarmilko, ja jsem v osmym :-) ale uklidnuju se tim, ze mam o tri kila vic nez byla predtehotna vaha ten ubytek na zacatku proste vynechavam :-))

    OdpovědětVymazat
  8. no tak to už máš za pár :o))
    já začínala s tím, že už jsem měla pět kilo nahoře nětěhotná, jak jsem přestala kouřit a teď to ještě roste! Blbá kombinace! Hadry mi už před těhotenstvím byly tip ťop .o))

    OdpovědětVymazat
  9. Tak hlavně mastit a mastit. Teda břicho a prsa. Aby nepopraskala kůže. Ráno, večer, kdykoliv to jde. A nenechat toho na konci osmého měsíce jako já :-(((

    OdpovědětVymazat
  10. jojo já už mažu 14 dní a beru to pro jistotu i se zadkem a stehnama!
    To kdybych to pak náhodou nemohla zhubnout, tak abych aspoň nebyla popraskaná a jizvatá! :o))
    právě včera mi sestra přivezla novou dávku \"antiklepače\" :o))

    OdpovědětVymazat
  11. nepřišla :o((
    takže celej den jsem jak na jehlách zbytečně! Ta mi sere!

    OdpovědětVymazat
  12. jarmilka je těhotná, no ne :-o po dlouhý době sem zase koukám a coto toto? :) s těhotnýma se teď roztrh pytel. asi stárneme, což?

    gratuluju! tak hlavně žádný těhuproblémky :D

    OdpovědětVymazat
  13. no dějou se věci a kdo by to řekl, že se to bude týkat i mě! :o)))
    ale o tom roztrhlym pytli to je pravda! Je nás mnoho :o))

    OdpovědětVymazat
  14. tak jí to řekneš povíkendu.. přeci to nemůže vycházet všechno jak si naplánuješ..:-) to by byla nuda...

    OdpovědětVymazat
  15. jo to by byla, ale zase mi to vyšlo! :o)) už to mám za sebou!
    já se tak ráda nudim! .o)

    OdpovědětVymazat
  16. A jak to všechno dopadlo? Co kdo na to?

    OdpovědětVymazat
  17. všechno dopadlo dobře. A hlavně se mi hrozně ulevilo!!!!
    Asi se tady o tom ještě rozepíšu :o)
    ježiš, to bude parádní víkend! Všichni už všechno vědí a já si konečně můžu povolit kalhoty :o)))

    OdpovědětVymazat
  18. Já když oznamoval v práci těhotenství, nemusel sem teda povolovat kalhoty,ale musel sem dát do placu flašku(y) a něco do huby - kalhoty si pak povolovali všichni:-)

    OdpovědětVymazat
  19. no já dala do placu jen iformaci, víc ať ode mě nečekají .o))

    OdpovědětVymazat
  20. Chytré knihy zaslouží zahodit... Já obyčejně ze začátku nepřibírala nic, a od 5.- 6. měsíce vždycky zhruba 8 kilo měsíčně...

    OdpovědětVymazat