středa 8. prosince 2010

Jak nakupujeme na Vánoce.

-Letošní Vánoce jsme se s Milovaným rozhodli pojmout úsporně. Hlavně v mém případě to je problém. Já jsem zvyklá, že jak mi přijde s listopadovou výplatou i 13. plat, tak to prostě bouchnu za dárky pro své blízké a nijak se nežinýruji. Prostě rozhazuji, utrácím a když se líbí něco Jarmilce? No tak jí to taky koupím. Prachy budou a my nebudem! Jenže letos je situace jiná. Květák je na cestě a prachů to stojí až běda. Takže letos máme obrácený postup než předchozí roky. Nepřemýšlíme, komu co koupíme a pak to nezačínáme shánět. My pracujeme s různými slevovými kupony, ke kterým se dostaneme, a podle nabídky daného obchodu vybíráme, komu bysme tam co mohli koupit. Je to nádhera… Navíc jsem letos řekla, že odmítám lítat někde po zesraně plných nákupákách, protože mám docela návaly vedra a asi bych někde zhebla. Takže vše, co se dá, objednáváme na internetu a pak už jen chodíme na zesraně plnou poštu. Ale tam rozhodně nestrávíme tolik času jako v těch nákupákách. Takže příští pondělí už potřetí pojede Milovaný do Makra nejen pro nákup do jeho hospody, ale navíc sebou veze slevovou knížku, kterou mu Makro poslalo. V první knížečce jsme nakoupili několik krabic Puzzle a přidělili je, komu se dalo. Mimo jiné si tam Milovaný koupil v akci pánvičku k narozeninám, takže ušetřil peníze i mojí mamině se ségrou, které mu jí zaplatily :o)) a sobě jsme tam koupili prostěradla v akci na naší novou postel. Další slevová knížečka přinesla do naší vánoční nadílky pánev pro maminu (byla přeci sleva na všechny výrobky Tefal .o)) a set top box. Z další knížečky jsme taky něco vybrali a už ani nevím co… Pak jsem já měla slevu 20% do jednoho knihkupectví. Včera dorazila zásilka – knížky pro tchýni a tchána a strejdu, cédéčko a rodinná hra pro sestřenici s bratrancem. Samozřejmě tam byly i nějaké knížky pro Jarmilku – 2, které jí věnuje Milovaný a 3, které si věnovala sama sobě. No za ty prachy jsem musela koupit něco do foroty! Pak mám nějakou slevu do internetového obchodu s parfémy! No takže tam objednávku zadám v pátek, až si očuchám vůně někde v kamenném obchodě! .o))) Bohužel jsme včera zjistili, že si mimo úsporný plán budeme muset pod stromeček nadělit nový foťák! Ten náš starý sráč prostě i po dalším vyčíštění nefunguje. Zjistila jsem to včera, když jsem šla vyfotit svoje dva adventní věnce, které jsem slíbila umístit na blog Přítelkyni (tímto považuji za vysvětlené to, že se tu stále žádné věnce neobjevily :o))). Čistil se už potřetí a pořád to nefachá! Oprava by nás vyšla na víc než nový foťák, takže nový foťák je určitě lepší varianta. A koupit se musí hned. Vánoce se přeci musí zdokumentovat. Jarmilky kulich se také musí průběžně dokumentovat a nemluvím ani o Květákovi! Ten jakmile spatří světlo světa se stane celebritou a budem ho fotit od rána do večera .o))) Takže jdem o víkendu somrovat do jednoho krámku s elektronikou v Městečku, kde je Milovaný častým zákazníkem, a budeme chtít vědět, jakou slevu nám jako stálým zákazníkům poskytnou :o))

18 komentářů:

  1. Hm, abys nedopadla jak ti dva komici, \"Nechci slevu zadarmo...\"

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem na ty slevy strašně líná, schraňovat kupóny, číst slevový papíry, dávat pozor odkdy dokdy nějaká sleva běží....připadá mi, že to zabere tolik času a stejně nemám pocit zas takovýho spořícího efektu.

    OdpovědětVymazat
  3. squire, ale přesně tu slevu nechci :o))

    keimilko, já taky nic neschraňovala a nesháněla, ono to tak nějak prostě přišlo samo až do domu :o))
    a mám velký spořící pocit. Obzvlášť u těch knížek! Třeba novýho Kinga mám o 100 levněji a to už je na knížce dost! :o))

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, otázka je, jestli by sis ty knížky koupila, kdyby ve slevě nebyly:-))) Psychologie prodeje je mocná zbraň a nejeden v týhle válce prohraje:-)
    A propo, taky mám z makra hrnec tefal z 20% slevou:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Sejro, knížky bych určitě kupovala, ale možná ne tolik najednou! Ale do tří měsíců bych je určitě měla doma všechny za plnou cenu :o))
    my chtěli z Makra takovou tu sadu hrnců, kterou měli v těch kuponech, ale bohužel Milovaný přijel pozdě .o(

    lempe, ty nemám ráda. To jsou hrozně drahý věci, který jsou trochu zlevněný! Prostě mi to pořád přijde hrozně drahý!
    Ale taková vánoční akce v Urban Store, která bude od 17/12, to je jiná! 50% sleva na hrozně drahé věci už docela jde :o)))
    Tam ještě taky Ježíšek něco koupí :o)

    OdpovědětVymazat
  6. inu počkám až bude foták :-)
    já letos co se vánoc týká docela tápu, utrácet taky moc nechceme, zrovna včera jsme řešili za co praskne porodný a nemůžu se rozhodnout jestli si koupíme skřín do ložnice nebo klavír do kuchyně :-)

    OdpovědětVymazat
  7. My jsme museli porodny vrazit do pračky, protože ta stara se naschval rozsypala. Je to věc sice prakticka a při díťákovi výhodná...ale klavír, nebo skříň by mně potěšila víc.
    Jarmilko nám ty slevy taky tak nějak přicházejí, ale odcházejí skoro přímo do koše, v tom je ta moje lennost, ani to nečtu. Ale 50%slevy v drahých obchodech s hadrama by mně taky vyhnaly obhlížet, jestli něco nutně nepotřebuju:-)

    OdpovědětVymazat
  8. přítelkyně, no já jsem timhle sráčem stihla vyfotit, ale už ho nezapnu, abych stáhla ty fotky! Ale jsou tam fotky i z dovolený, takže to nějak budem muset vydolovat a pak můžeš žasnout :o))
    mám začít být ráda, že já žádné porodné nebudu muset řešit? .o)))

    keimilko, bohužel ty slevy na hadry se mě moc netýkají! Teď mi nic neni a nechci kupovat něco s tím, že mi to pak snad bude .o(( ale v té minulé akci jsem koupila aspoň boty :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Tu soupravu sem chtěl taky, ale byla hrozně malá!!!!

    OdpovědětVymazat
  10. jojo těch hrnců bylo jen pár, ale my to hodlali doplnit několika ze soupravy staré! .o))

    OdpovědětVymazat
  11. Myslel sem tím, že ty hrnce byly hrozně malé. Vždyť ani knedlík by v tom nešel uvařit:-)

    OdpovědětVymazat
  12. pro tebe malé pro mě málo! .o))

    OdpovědětVymazat
  13. :-))
    Já pak vzal nakonec takový ty celokovový, s kovovejma uchama, jeden stál asi 1000,- druhej 1200,-

    OdpovědětVymazat
  14. máš za aparát? Myslela jsem že všechny digi foťáky mají kartičku, kterou po vyfocení z foťáku vyndáš, zašoupneš do škvíry v pc a fotky si stáhneš do nějakého programu (třeba my stahujem z karty do picasy). Na to přece nemá nefunkčnost foťáku vliv. Leda, že tu kartovou čtečku nemáš, tak to je pak teda průser. ;o)

    OdpovědětVymazat
  15. Oby, já ten foťák musím zapnout a přes kabel ho připojit do PC a pak stáhnout... no a když ho nezapnu a pořád mi blbne, tak mám smůlu :o(
    třeba bych taky mohla dát do PC kartičku, ale nevim kam :o))
    zkusim to vyzkoumat!

    OdpovědětVymazat
  16. Stolní PC ten slot standardně nemá, šlo by to do notebooku, myslím...

    OdpovědětVymazat
  17. to máš asi recht, nevidim tu nic, kam bych mohla strčit cokoli jiného než USB nebo CD :o(

    OdpovědětVymazat