středa 29. prosince 2010

Konečně je rozhodnuto!

-Vánoce byly v něčem výjimečné! Na Štědrý den Květák konečně dostal jméno ! To bylo tak… Nejčastější otázka týkající se mého těhotenství je, jestli víme, jestli to bude holka nebo kluk. Jakmile na tu odpovíme, následuje hned otázka další – A jak se bude jmenovat? No a to je to, co jsme prostě hrozně dlouho nevěděli. Milovaný hrozně chtěl Matouše. Já hrozně chtěla Toníka. Milovaný hrozně nechtěl Toníka. Já hrozně nechtěla Matouše. No a to je pak těžký se na něčem dohadovat. K této dvojici jsme přihodili ještě několik adeptů. Milovanému jsem řekla, ať si z nich vybere nebo ještě něco vymyslí. Poté, co přišel s Jiřím, jsem mu řekla, ať už radši nic nevymýšlí a vybere si z těch několika adeptů, co už jsme měli. On se ale pořád k ničemu neměl… takže to byl pořád Květák! Ještě jsme dělali tu obrovskou chybu, že když jsme odpovídali na otázku ohledně jména, tak jsme neřekli jen prostě NEVÍME, ale zmínili jsme, co by který z nás chtěl a jaké máme další adepty… takže pořád člověk slyšel – Ježiš jen to ne! Jééé Toník je hezký! Toníka já tedy vozit v kočáře nebudu! Matouš je moc hezký jméno… pak byli ještě odborníci, který by nám rovnou vymysleli další jména, která bysme rozhodně měli dát! No na posrání… Nejvíc mě dostala moje mamina, snad největší odpůrkyně Toníka v celé rodině. To byl totiž Antonín – topič elektrárenský (jenže ona něco podobného vymyslela na každé jméno, se kterým jsme přišli). Minulý týden mi zničehonic povídá, ať si toho Toníka klidně dám, když se mi tak líbí! Tak to jsem si opravdu oddechla, že jsem dostala zrovna její svolení. No a na Štědrý den odpoledne jsme byli na návštěvě u táty, kde se každoročně scházíme společně s rodinou jeho přítelkyně. No a co myslíte, že se tam řešilo (kromě toho, jak báječně vypadám)? Jistě. Co to bude a hned následně, jak se bude jmenovat… „My ještě nevíme.“, odpověděla jsem popravdě. A už se zase strhla debata, jestli by se měl jmenovat Rudík po mém tátovi (ach můj bože!) nebo po Milovaném a další adepti… A najednou Milovaný povídá: „Bude to Jaroušek.“, a bylo to. Jaroušek byl můj druhý favorit hned po Toníkovi. Já byla spokojená. Druhý den jsme se dopoledne sešli u babičky společně se sestřenicemi, tetou, strejdou… a kromě toho, jak báječně vypadám, se samozřejmě ptali na jméno. A já konečně mohla s jistotou odpovědět: „Bude to Jaroušek.“ Máma z toho samozřejmě nadšená není, ale to mi žíly netrhá! .o)) Jájin, Jarin, Jaroušek, Jára. Líbí se mi to. Milovaný mu říká Jarda. To se mi moc nelíbí, ale kecat mu do toho nebudu :o))

28 komentářů:

  1. Tak to si v klidu můžeš škrtnout jeden úkol do nového roku ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. obávám se, že tohle byl ten nejjednodušší úkol, který mě čekal :o))

    OdpovědětVymazat
  3. nezáleží na tom, ale vaše vybrané jméno se mi moc líbí :) můj děda byl Jára...je to takové poctivé české(?) hezké...tak ať Jarouškovi sluší ;)

    OdpovědětVymazat
  4. jarda je hezký jméno :-) už proto, že se v mojí rodině dědí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Deberuno, to už jsi stihla zrušit blog či co?

    OdpovědětVymazat
  6. bosorka, jo malinká ale je :o))

    Deberuno, můj děda byl Fanda, ale tohle jméno u nás nepřipadá v úvahu, i když by se mi taky moc líbilo... a druhý děda je Honzík, ale tohle jméno je u nás v rodině smolný...

    přítelkyně, tak jaktože máš Jáchu a ne Jarouše? .o)) nebo jsi chtěla vybočit z tradice?

    OdpovědětVymazat
  7. no, to mi se právě líbí ta varianta - Jarda. Nebo Jarouš :-))
    A zrovna dneska jsme si pouštěli Třetího prince - tam tuším byl Jaroslav i Jaromír. Který adept bude ten váš?

    OdpovědětVymazat
  8. nominku, to je ještě otevřená záležitost, ale viděla bych to na Jaroslava :o))

    OdpovědětVymazat
  9. já bych si myslela, že jardové už stačili ;-) u podnikatelů se zase dědí fanda, ale trěch už je taky dost ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. hezký :) to my udělali velkou poradu už asi v 9.tt :DDD ale někdy si říkám, že odpověď \"nevíme\" by lidi popudila míň :D ale je to jejich věc, že se nad jménama rozčilujou, my víme, že to žádnej chudák nebude:) a jarouš je pěkný!

    OdpovědětVymazat
  11. ngvadi, no my měli vybrané jméno už v době, kdy jsem ještě brala antikoncepci... ale pro holku... zpráva o tom, že to bude kluk, nás ve 20. týdnu trochu zaskočila! :o))

    OdpovědětVymazat
  12. jarmilko, to my měli taky, jenže pak jsme zjistili, že přesně stejnou kombinaci mají známí a vůbec že Jáchymů se v poslední době rodí nějak moc (že, přítelkyně?:P), tak jsme to ještě přehodnotili :)

    OdpovědětVymazat
  13. no vidíš, já o žádném jiném než o Přítelkyni Jáchymovi nevím a to všude kolem mě jsou všichni novorozenci kluci .o))
    nám se oběma líbil Vojtíšek a toho jsme vyškrtli právě kvůli tomu, že je to teď hrozně oblíbené jméno...

    OdpovědětVymazat
  14. Jaroušek je v poho ;-) Ani mu nebudou moc říct, že se \"chová jak malej Jarda\" - jinak to totiž ani nepůjde :-D Hlavně že jste nevybrali třeba Emila nebo podobnou pomstu na dítěti ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Lorandeli, mohli jsme se mu pomstít Květoslavem, když už jsme si na toho Květáka tak zvykli :o))

    OdpovědětVymazat
  16. jarmilko u nás taky figuroval Vojta :-) ale vzhledem k četnosti jsme to zavrhli (i když dědovi by se to líbilo, neb všechny jeho vnoučata nezávisle na pohlaví jsou vojta), Jáchymové se množeji no, a mě to pěkně vytáčí, ale ve svym okolí máme akorát jednoho a navíc o něm vim jen z doslechu

    OdpovědětVymazat
  17. mně se náhodou líbí Jarda:)

    OdpovědětVymazat
  18. přítelkyně, no tak hlavně že nemáte nikoho v okolí, kdo by s nim pak chodil do školy :o))

    tess, no já mu Jardo říkat nebudu .o))

    OdpovědětVymazat
  19. jo, jarmilko, zrušila ...:-D ...to jsem případ, viď...měla jsem teď samou honičku, pak jsem nevěděla, co dřív napsat a nakonec jsem si řekla, že jsem stejně lepší čtenář, než psavec a že vám šikovným blogerům nebudu fušovat do \"řemesla\"...

    OdpovědětVymazat
  20. Jeden z nejzábavnějších lidí, co jsem kdy poznala, se jmenoval Jarin:) Takže Jára super.

    OdpovědětVymazat
  21. Jednen z největších českých dramatiků, básníků, hudebníků, učitelů, cestovatelů, filozofů, vynálezců, kriminalistů a sportovců své doby, se také jmenoval Jaroslav.
    Vše nejlepší v novém roce, hlavně hodně zdraví a lehký porod!

    OdpovědětVymazat
  22. Deberuno, každej se cítí ve své kůži v jiné roli :o)). Tak ať tě to čtení pořád baví .o)

    Passo, taky jsem znala jednoho \"Jarina\", se kterym byla dobrá prča...

    lempe, díky z přání a přeji to samé krom toho porodu samozřejmě :o))

    OdpovědětVymazat
  23. Když mi bylo 15, byla jsem zamilovaná do našeho řidiče autobusu. Jaroušek se to ale nikdy nedozvěděl. :))

    OdpovědětVymazat
  24. když mi bylo 15, tak jsem milovala kdekoho, ale žádný se to taky nedozvěděl :o))

    OdpovědětVymazat
  25. jojo, svatá pravda...a jestli si povedeš jako doposud (a o tom nepochybuju), tak mám o zábavu postaráno :-D...hezký rok 2011 přeju ;) ať jste spokojená rodinka...;)

    OdpovědětVymazat
  26. La sconosciuta4. ledna 2011 v 10:56

    Škoda, že neznám i vaše příjmení, abych věděla, jak to pasuje k Jarouškovi. Mě to musí všechno hezky ladit :-) Ale hlavně, že jste se shodli a líbí se to vám oběma. Já, ač ještě netěhotná, jména už mám dávno vymyšleny. Chtěla bych Nikolku nebo Adámka... Vám ale teď přeji hlavně to, ať je miminko zdravé!

    OdpovědětVymazat
  27. Kdyz ti napisu, ze je hezky, tak mi nebudes verit. Kdyz napisu, ze se mi nelibi, tak budu za radilka, ktery ti do zivota nema co kecat:-D Hlavne ze jste vy dva spokojeni.:-)

    OdpovědětVymazat