pondělí 6. prosince 2010

A Mikuláš je za námi.

-Tak už máme po Mikuláši. To znamená, že Vánoce jsou opravdu už za dveřmi :o)). Letos se na ně nějak víc těšim než předchozí roky. Možná že letos poprvé budou celé moje! Všechno si na ně sama napeču a navařím a připravím! Navíc nosím ten největší dárek, jaký jsme si s Milovaným mohli dát! :o)) Chtěla jsem se včera večer jít projít po Městečku. Určitě tam bylo plno lidí a zajímalo mě, jestli chodí nějaké party za čerty a anděly s Mikulášem. Jenže už od pěti hodin jsem slyšela petardu za petardou a tak jsem se na to radši vysrala. Nechtěla jsem riskovat, že mi nějaký blbouni hoděj dělbucha pod nohy. Bála jsem se jich vždycky, natož teďka. Já jsem jako každý rok dostala nadílku od maminy. Každoroční spoďáry – letos značky Andrie, bavlněný, klasický střih, červeno-modro-bílý se sněhulákem, pak jsem dostala balíček kočičích jazýčků (hned zpucováno) a pak vánoční kolekci. Ještě donedávna jsme k Mikuláši dostávali adventní čokoládový kalendář a pytlík se sladkostmi. Myslím že loni poprvé byla jen kolekce na stromeček a spoďáry .o))) Úplně si vzpomínám na prvního Mikuláše, kdy jsme spolu s Milovaným už chodili. To mu bylo čerstvých 38 let a od mojí mámy dostal adventní čokoládový kalendář! To čuměl jako blázen! :o)) No ale za pět dní už měl podle kalendáře Štědrý den :o) Včera přijel po deváté hodině z práce a doma na něj čekal mikulášskej pytel plnej dobrot. Nakoupila jsem mu všechny ty sladkosti, které má rád a já ne. Je jich hodně a zajistila jsem tím, že mu nebudu užírat! Takže tam měl Esíčka, banánky v čokoládě, princessky, nějaký kávový sušenky, oříškovou tatranku, mentosky a mnoho dalšího! A prý že já dostanu Mikuláše až dneska. Snažil se tvářit, že to tak měl v plánu, ale mě je jasný, že se na to vysral a nějaký Mikuláš ho nezajímá. Doufám, že taky nehodlá nakoupit svojí rozežraný Jarmilce sladkosti dle jejího gusta. Já jsem teď na sladký úplně vysazená a dokázala bych to sežrat na posezení! Bohatě by mi stačilo, když bude upečený k večeři ten okoun, kterého jsem sehnala a on slíbil, že s ním k dnešní večeři něco podnikne. Já ryby moc zpracovávat neumím. To nechávám na něm :o)

11 komentářů:

  1. Navrhuji vytiskout seznam manželových povinností z předchozího blogu, proškrtat (aby viděl, jak málo jsi náročná), barevně zvýraznit bod číslo 53 (Mikuláš!) a darovat Milovanému pod stromeček. Čím dříve mu v tom uděláš jasno, tím lépe pro oba.

    OdpovědětVymazat
  2. to nejsou jeho povinnosti, to jsou jeho přednosti, které se mi líbí a jsou u něj samozřejmostí! .o)
    povinnost by byla, kdybych ho nutila... a že zapomněl na Mikuláše? Na to sere pes! Hlavně že výročí a narozeniny má v merku :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je O.K. My jsme se letos na Mikuláše vy...li oba. Ale tchýni má ten tvůj světovou. Čokoládový kalendář jsem od ní nedostal nikdy, a to jsem byl téměř ještě dítě (bylo mi pouhých 24), když jsem začal chodit do rodiny!

    OdpovědětVymazat
  4. Užij si přípravy na své první vánoční akce. Příští už nemáš jistotu, že se s tím budeš stíhat piplat :-)

    OdpovědětVymazat
  5. bosorko, jojo možná to dělám všechno sama poprvé a naposledy :o))
    i když já doufám, že Květák bude hodný dítě a nechá maminku věnovat se i jiným věcem nežli jen sobě :o)))

    OdpovědětVymazat
  6. Mikuláše já ráda. Právě požírám Ferrero, hmmmm mňam. Dieta bude až od nového roku, tak co :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Milovaný vedle v pokoji požírá lísková jádra v čokoládě! Musím tu vydržet, dokud to nesežere, jinak se neznám!!! .o))

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem poprvé ve svém krátkém životě letos nedostala Mikuláše. Přítel to neslavil a i když se první dva roky snažil a koupil aspoň nějakou sladkost, letost nic. Domů jsem se vůbec nedostala a i když vím, že na mě od maminky čeká připravený balíček, bylo to letos nějaké smutné

    OdpovědětVymazat
  9. já od Milovaného taky pořád nic nedostala, prý to nestihl sehnat! Ale prý to nebude nic k jídlu, tak jsem zvědavá! :o))

    OdpovědětVymazat
  10. zvláštní to stereotyp, že chlapi umějí lépe (anebo vůbec umějí) zpracovávat v kuchyni ryby...
    u nás doma to funguje rovněž tak... na ryby a krupicovou kaši jsem prostě expert :-)

    OdpovědětVymazat
  11. PJ, a přesně takhle jsem to měli doma i u mámy. Ryby dělal jen táta a když se odstěhoval, tak se ryby přestaly dělat :o)) tedy kromě vánočního kapra, kterého nám ale vždycky musel shánět nějaký mužský přítel .o))

    OdpovědětVymazat