pátek 17. prosince 2010

Postřehy.

-Nějak se ani nic neděje, takže dneska to bude jen pár postřehů z posledního období. Většinou se to týká těhotenství. Jak překvapivé .o) Asi největší postřeh je, že asi největším vynálezem pro těhotné je těhotenský pás. Je to nejlepší věc, jakou jsem si v těhotenství koupila. Jen lituji, že jsem tak udělala až v sedmém měsíci a ne dřív! Od té doby nebyl den, kdy bych ho neměla na sobě. Koupila jsem ten nejobyčejnější za pouhých 150 Kč, jednobarevný černý, hladký… Jeho výhody: - netáhne mi na záda, ale zároveň mi nikde nic nevylézá z kalhot jako v případě košilky - dělá mi to hezký tvar bříška - mám bezpečnější pocit, že je Květák víc chráněnej - můžu nosit všechny svršky, které jsem nosila jako netěhotná. Když je svršek moc krátký, tak to nevadí, protože mám pod ním pás a nikde nekouká nahá kůže - můžu nosit i svršky, ve kterých jsem si před otěhotněním připadala moc tlustá. Bylo mi v nich vidět moc břicho. Teď už to nevadí .o)) - začala jsem nosit i jedny svoje předtěhotenské kalhoty – na knoflík a dirku jsem hodila gumičku, protože je samozřejmě nezapnu a přes to jsem přetáhla pás a jak mi to sluší… kalhoty jsou černé stejně jako pás, takže ani není vidět, že ho mám přetaženej. Shrnu to – spousta výhod za málo peněz! Vlastně jsem si z oblečení kvůli těhotenství nekupovala nic kromě jedněch větších džín a jedny kalhoty jsem si nechávala šít, oboje ovšem budu nosit i po porodu… budu mít holt jedny volný sportovní džíny a elegantní kalhoty se nikdy neztratí :o)) Minulý víkend jsem objevila ještě jeden zázrak – nazouvací lžíci s dlouhym držákem. Donedávna jsem nic takového nepotřebovala, ale přišlo to tak náhle a já si začala obouvat boty přesně tím způsobem, který popisuje Vladimír Menšík v jednom ze svých nezapomenutelných silvestrovských posezení. Zhluboka se nadechnu a ponořím se a rychle nazouvám, dokud mi dech stačí. Když jsem v sobotu procházela Ikeou, tak jsem tam potkala právě tuhle nazouvací lžíci, ke které se člověk nemusí ohýbat a hups, už byla v nakupovací tašce. Po těhotenském pásu nepochybně nelepší kup – za celých 29 Kč! .o) A postřeh poslední, netěhotný. Už jsem si koupila nové cédéčko Michaela Jacksona a už jsem si ho taky třikrát poslechla. Postřeh je – stojí za hovno. Nezaujala mě tam ani jedna písnička. Všechny jsou takové unylé, nudné… ještě že jsem na něj měla slevu 20% a že jsem si ho koupila sama a ne Ježíšek! Ve středu jdu naposledy do práce a docela se začínám těšit!

17 komentářů:

  1. Jacksona nebrat. Jedině jako studijní materiál pro plastické chirurgy:-))

    OdpovědětVymazat
  2. :-)) pás jsem taky koupila až na konci a stejně jako tebe mě to mrzelo, je báječnej a dokonalej, občas ho natáhnu i ted aby mi netáhlo na ledviny

    OdpovědětVymazat
  3. chm, pás říkáš, jo? výhody zní lákavě, ale na ten týden do porodu už je to riziková investice (i když kdoví, třeba budu pak ještě 2 týdny přenášet a to už by se do lednových mrazů hodil:) Jinak gatě nosím taky netěhotenské (bederní), nejenže nedopnu knoflíky, ale ani zipy. Spínám je jen širším páskem pod břichem. Dřív jsem kontrolovala, jestli mi z nich dírou v nezapnutém zipu nezáří kalhotky, ale teď už si tam ani nevidím, takže na lezoucí spodní prádlo házím bobek:)

    OdpovědětVymazat
  4. Sejro, na Michale mi nesahej! Všechno ostatní od něj je dokonalé! Tohle poslední CD omlouvám tím, že ho vydali až po jeho smrti! Sám určitě věděl, že to stojí za hovno a proto to nevydal :o))

    přítelkyně, jsem si taky říkala, že i po porodu bych ho mohla občas natáhnout .o)) je to fakt mnohem praktičtější než spodní košilka .o)

    OdpovědětVymazat
  5. teda holky, vás nemít, ani nevím, jaké vychytávky pro ty těhotné existují:)
    a máš lžíci bílou, nebo černou? já mám 2 do zásoby. přítel to po čase zlomí:)

    OdpovědětVymazat
  6. psice, měla jsem ho tady vychválit dřív, co? .o))
    no zip u těchto \"gumičkových\" kalhot taky nedopnu úplně stoprocentně, ale to ještě pořád zakryje ten pás :o))
    pásek jsem přestala nosit asi tak před 2 měísíci. Hrozně mě tlačila přezka, nemohla jsem to mít...

    OdpovědětVymazat
  7. Anusko, já pořád říkám, že tyhle informace prostě přijdou s těhotenstvím samy! Já o spoustě věcí taky neměla šajnu a postupně jsem všechno nějak zjistila! Ale samozřejmě není od věci být informovaná už dopředu .o))
    já mám lžíci bílo-černou a ještě měli bílo-červenou... a taky jsem možná mohla vzít dvě, protože Milovaný jí zase rád někam zakládá a občas jí nemůžu najít. Ale je fakt, že tuhle velikou asi jen tak nějak nezašouní, problém byl s tou starou malou (kterou teď nepoužívá nikdo .o)))

    OdpovědětVymazat
  8. Já to furt říkám, že těhotenství je dobrá příprava na důchod, případně obezitu:-)Hodně společnejch prvků.

    OdpovědětVymazat
  9. obouvací lžíce o délce aspoň 1 metr je základ ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. bosorko, jo tak to je svatá pravda... teď už tu lžíci budu používat až do důchodu :o))

    PJ, ještě že jsem na to přišla relativně mladá a užiju si s ní ještě spoustu spokojených let :o)

    OdpovědětVymazat
  11. Těhotenský pás jsem měla (super kvůli gatím s gumičkou míst knoflíku:)), ale bez lžíce jsem se obešla. Asi mám dobře obouvací boty. Nebo je to tím, že před těhotenstvím jsem se dovedla ohnout tak, že jsem položila dlaně na zem s nataženými prsty, které se špičkami zezadu dotýkaly pat. S bachorem jsem se pak zvládla tak akorát obout:)

    OdpovědětVymazat
  12. Lžíci na boty používám taky, páč se přes ty moje špekáčky taky musím potápět na jeden nádech a to nejsem těhotná :-) A vzhledem k těm mým zádům se bez různých těhotenských pásů určitě v těhotenství neobejdu...

    OdpovědětVymazat
  13. squire, já jsem taky docela ohebná a dokázala jsem se ohnout tak, že jsem položila dlaně na zem... ale teď mi to moc nepomáhá a to nemám žádný velký břicho :o))

    La sconosciuto, pro tebe pak už budou spíš ty zdravotnický těhotenský pásy, který fakt mají fungovat jako podpora zad, ten můj by ti byl k ničemu! To je fakt spíš takový módní doplněk :o))

    OdpovědětVymazat
  14. já se taky dokážu ohnout tak, že položím dlaně na zem... když si kleknu :-DDDD

    OdpovědětVymazat
  15. Michael Jackson byl zajímavý tím, že trpěl dysmorfofobií a jako každý dysmorfofobik byl posedlý myšlenkou, že ho neustále někdo sleduje a posmívá se mu. Většina dysmorfofobiků řeší své komplexy kamufláží. Tuny make-upu, paruky, příčesky, kšiltovky, sluneční brýle, ruka před obličejem, šátky, stahovací pásy, to všechno jsou pomocníci, kteří mohou údajné vady na kráse alespoň částečně zakrýt. http://www.neurozy.cz...smorfofobie

    OdpovědětVymazat
  16. Musím si ta doporučení zapamatovat a až bude vhodná chvíle vzpomenout si na ně. Takové rady se vždycky hodí!

    OdpovědětVymazat