pondělí 27. prosince 2010

Uteklo to jako voda!

-Posledních 5 dní jsem se na blog pěkně vyprdla, takže pěkně postupně… Celý čtvrtek jsme s Milovaným věnovali přípravám na Štědrý den. Ten totiž měl být poklidný a nic jsme nechtěli dělat. Takže čtvrtek byl tím dnem, kdy se pekly vánočky, plácal se bramborový salát, vařila se hrachová polívka, poklízelo se, nakupovalo se… Vánočky u nás letos měly premiéru a musím nás pochválit, protože dopadly báječně. Nevěřila jsem si a myslela jsem, že je neupletu a budu dělat vánoční bochánky, ale to pletení se nakonec ukázalo jako velice jednoduchá věc. Člověk se jen nesmí bát :o)) Polívka se mi báječně povedla dochutit, jen bramborový salát nedopadl tentokrát nijak extra. Jarmilce trochu ulítla ruka se solí a už bylo neštěstí na světě. Zaplať pánbůh to nebylo až tak hrozný, že by se to nedalo jíst, ale rozhodně nebyl tak báječný, aby se jím Milovaný cpal od rána do večera, takže ho budu asi tak kilo vyhazovat. No co se dá dělat… Na Štědrý den jsme se jen váleli a v mezičase si nandavali vánoční cukroví a splácali jsme chlebíčky… odpoledne jsme vyrazili na návštěvu k tátovi. Vydala jsem pokyn, že si musíme vzít sebou foťák, protože s tátou nemám žádnou fotku od naší svatby, což je už víc jak 2 a půl roku! Už když nám otevřel dveře od bytu mi bylo jasné, že ani tentokrát toho moc nenafotim. Tátu totiž zdobil monokl jako prase. Byl černý a oko mu nebylo skoro vidět. Posléze z něj vylezlo, že měl trochu veselejší vánoční večírek v práci. Akorát nebyl schopen nám říct, proč dostal… nepamatoval si… to je rodina, co? .o)) Večer jsme si s Milovaným dali večeři a rozdali si dárky. Kromě očekávaných dárků, které jsem si sama vybrala, se Milovaný letos velice odvážně pustil do nákupu překvapení v podobě oblečení. Dostala jsem černé triko, které mi hezky sedí a krásné letní tříčtvrťáky, které doufám, že mi někdy budou. Teď to ale rozhodně není :o))) V sobotu jsme lítali po návštěvách. Nejdříve jedna babička, pak druhá babička… pořád se člověk jen cpal. Měla jsem hrůzu ze svojí váhy. Co tohle s ní udělá! Včera jsme s Milovaným do odpoledne hnípali v posteli v pyžamách a pak se vydali na procházku a na chvíli do hospody… Dneska ráno jsem zjistila, že jsem přes Vánoce shodila 1,5 kila. Nerozumím tomu a ani snad nechci. Jen doufám, že to není jen takové našlápnutí před pořádným startem :o)) Milovaný je dneska v práci a já měla tolik plánů!!! Skončilo to tak, že jsem se do půl 3 neutrhla od knížky a válela jsem se v pyžamu v posteli. Pak jsem šla na dvě hodiny pracovat a teď se asi odvalím k televizi. Jinak stejně jako loni i předloni je počet mnou shlédnutých pohádek o svátcích NULA! Vždycky jsem si s nadšením pročetla televizní program a naplánovala si, co všechno chci vidět, a nakonec jsem zůstala u knížky… tak možná na Silvestra :o)) Tak to by bylo ve zkratce vše :o)

15 komentářů:

  1. Těch 1,5 kg si poslala ke mně. A někdo jiný ještě poslal nejmíň 10 kilo:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. ´Jen si užívej klídku, dokud je ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sejro, no mně jich za posledních 8 měsíců někdo taky pár poslal! Ale já vím kdo :o))

    bosorko, užívám si to, ale už mě to asi moc dlouho bavit nebude .o)

    OdpovědětVymazat
  4. Raaději se přinuť, ať máš forotu ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. gratuluju k vánočkám. :-) Taky jsme letos poprvé pletl, dokonce variantu z šesti pramenů najednou. A napodruhý se povedla :-)

    OdpovědětVymazat
  6. bosorko, ty máš stejný rady jako Milovaný :o))

    Lorandeli, tak to já jsem žabařka, já pletla jen ze čtyř. Zato se mi zadařilo hnedka napoprvé :o))

    OdpovědětVymazat
  7. hele já na Vánoce taky - přesně kilo! Nějak to odporuje fyzikálním zákonům o zachování hmotnosti a energie, protože vstupy byly veliké, ale výstupy mizivé:)))

    OdpovědětVymazat
  8. nevíte někdo, kterej blbec vymyslel, že se Vánoce točí výhradně kolem sladkého, slaného a tučného?? Proč kruci naši předci nezaložili tradici Vánoc na zeleninové bázi?

    OdpovědětVymazat
  9. psice, já tedy měla nezanedbatelné i výstupy, ale stejně mi nepřišly odekvátní k takovému úbytku .o))

    PJ, asi už naši předci měli mlsné jazýčky :o))
    zelenina je sice fajn věc, ale co si budem povídat, jak často na ní člověk dostane pravou nefalšovanou hrozně velikou chuť? :o))

    OdpovědětVymazat
  10. my měli letos taky nepovedenej salát, pěkně hnusnej...nebylo to solí...kdo ví čím, ale druhý den se už vůbec nedal pozřít...a to sem se těšila, jak se jím budu cpát od rána do večera...tak zase až za rok :/ ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Deberuno, mně už netknutý smrdí dva dny v lednici... asi ho fakt budu muset jít vyhodit... takový škody :o(

    OdpovědětVymazat
  12. neviděla jsem ještě vůbec nic - v tý TV.Chystala jsem se na Mrtvou nevěstu a co myslíš? Mastili jsme karty a vzpomněla jsem si druhej den odpoledne.-((

    OdpovědětVymazat
  13. no vidíš, Mrtvou nevěstu jsem ani v programu nepostřehla! Loni jí dávali na Prima Cool v rámci krvavých Vánoc. Jak já litovala, že nemáme Prima Cool :o)))

    OdpovědětVymazat
  14. jarmilko, ohledně pravé, nefalšované a obrovské chuti na zeleninu - na to je odborník moje druhé dítě, zdá se; protože tyto Vánoce jsem snědla asi tak 3 kousky cukroví, ale zato salátový okurky, rajčata a ovoce dlábím v neuvěřitelných množstvích.

    OdpovědětVymazat
  15. squire, těhotenství se nepočítá, během toho většinou ženy mívají chutě na neobvyklé věci, takže i na zeleninu :o))
    mně se to bohužel vyhnulo a přišla chuť spíš na čokošku :o))

    OdpovědětVymazat