úterý 29. března 2011

Ideální miminko!

-Malinký miminka prý trpívají na prdíky. Tlačí je v bříšku a nejdou ven. Obzvlášť kluci s tím mívají problémy. Taky jsme se tomu nevyhnula. První měsíc. Pak jak zázračným proutkem problém s prdíky, které nejdou ven, ustal. Květák totiž poznal, že už se z něj stává velký chlap a tak se podle toho zařídil. Naučil se TO vytlačit. TO bych ale už nenazývala prdíky ale mega usranci. Je neskutečné, co z toho mýho kluka lítá. Když jsou s Milovaným na stejném místě, tak se musím ptát, který z nich to byl. Já to prostě nepoznám! Jo někdy je slyšet tlumení plenou, ale většinou jsou ty jeho nerozeznatelné od Milovaného… Málokdy musím Květák tlačit, vypadá to, že ty usranci z něj lítaj sami od sebe jen tak mimochodem. Během kojení – prdí. Během spaní – prdí. Někdy prdí i u koupání a co je nejhorší – ty jeho usranci jsou slyšet i z kočárku :o))) Navíc jsem zjistila, že ten filuta si již osvojil i „ticháče“! Jak to? Vždyť je to teprve začátečník! Zjistila jsem to předevčírem, kdy jsem si z koupelny přinesla do ložnice na pult voňavé miminko a jako každý večer před tím, než ho oblíknu, jsem se s ním začala mazlit a pusinkovat ho… nakonec jsem vzala do rukou jeho chodidla a pusinkovala mu je a on začal krčit nožičky a jelikož jsem ještě nechtěla skončit, tak jsem šla s pusinkami za jeho nožičkami a v tom jsem ucítila něco neskutečného!!! Smrad jak z tchoře! A přitom nebylo nic slyšet… Květák se tomu smál, až se za břicho popadal! Jenže když se směje, tak bych mu odpustila všechno na světě, to je jasný! Každopádně od nynějška si na něj začnu dávat pozor! Sleduju tě, hochu! A jinak hlásím, že Květák už je „skoro“ bez vyrážky. Smradlavá mastička zabrala, ale vysušila mu celý obličej, takže ho teď zmazávám olivovým olejem… no ale bylo to něco za něco… když jsem psala článek o vyrážce, tak psice mi do komentářů psala o strupaté hlavě svého synátora a že prý vypadá jako zanedbaný dědek, co si nemyje vlasy! Tak toho teď mám taky. Plná hlava žlutooranžových strupů a tam kde nejsou, čumí do světa suché šupiny, ze kterých se strupy teprve vyvrbí… takže mažu a vyčesávám jako divá… do toho doznívá ten zbytek vyrážky, který má podél obličeje, takže když ho máznu smradlavkou, tak vypadá, jako by měl fousy po obvodu obličeje (což je podle mého názoru ten nejhorší sestřih fousů společně s knírem)… takže já mám dědka s nemytýma vlasama, který má neskutečně nevkusný střih fousů a ještě hrozně prdí a smrdí :o))) Miminkům třikrát zdar! Doufám, že se mu ty strupy a vyrážka rychle spraví, protože za měsíc s ním chci začít chodit na cvičení pro miminka a s tímhle by nás tam taky nemuseli pustit :o(((

11 komentářů:

  1. Mega usrance:-) Úplně si to přectavuju!

    OdpovědětVymazat
  2. chahá!:)) tak už si k vám ohavný svrabák žlutostrupaťák taky našel tu správnou cestu, jak krásně se to čte! Žmur si svůj retro seniorský účes (chlupy pomíchané se žlutostrupy) velmi oblíbil a strupance si pečlivě pěstuje. Jakmile na ně kdokoliv sáhne ve snaze je zdecimovat olejem a vytřít plínou, spustí nad svými žlutými kamarády takový nářek, že jsou veškeré akce téměř nemožné.

    OdpovědětVymazat
  3. Sejra, na to nemáš dost velkou představivost .o))

    psice, tak to Květák si je nechá mastit a u vyčesávání si i schrupne... jenže co se mi povede jeden den zlikvidovat, je do druhého dne zpátky :o((

    OdpovědětVymazat
  4. To všechno přejde věkem (teda, ty prdy možná ne:)). Ale holky to maj asi opravdu jiný. Háně chuděra vždycky tlačila jak kdyby měla sama rodit, v obličeji fialová, pěstičky zaťaté... ale ten šťastný výraz, když se zadařilo:)

    OdpovědětVymazat
  5. a pak, že jsou miminka voňavá a hezká:)
    tvůj článek po ránu čísti, veselo přes den v práci míti

    OdpovědětVymazat
  6. Anusko, kdo to o miminkách tvrdil??? .o))
    a díky, to jsem ráda, že tě to rozveselí :o)

    OdpovědětVymazat
  7. squire: To je fakt. Horst se rychlostí, bezbolestností a frekvencí defekace taky spíš podobá lobovi než mně. Chudák nasciturka, ani neví, co ji tady čekají za strasti.
    jarmilka, psice: Já se dost obávám, že to vyčesávání nemá na výskyt strupů vůbec vliv (a dokonce bych řekla, že ani na výsledný estetický dojem). Jak přišly, odejdou - ale taky jsem mastila a česala, to ne že ne....asi jsem pak měla lepší pocit. Teď spíš bojuju s tím, aby měl Horst pokud možno vždy a řádně vyčištěné uši a ostříhané nehty, protože to je teda k nevíře, jak to rychle roste a zanáší se.

    OdpovědětVymazat
  8. F., Květák měl špínu za nehtama už když mu byly dva týdny!!! Neuvěřitelné! A špína se samozřejmě začala objevovat v hojnější míře, když jsem ho začala mazat tou šedivou smradlavkou! Ta vůbec byla všude jen ne na obličeji :o))

    OdpovědětVymazat
  9. Bojovat u dvouletého dítěte, které jde dvakrát denně ven, se špínou za nehty, je marné... spokojuju se s tím, že jí je vydrbu na noc ve vaně.

    OdpovědětVymazat
  10. Prý je lepší ty strupy občas odstraňovat, aby kůže lépe dýchala. Jinak jsem dodnes nepochopila, jak se tolik prdíků dokáže naskladnit v tak malém tělíčku, že dokáže prdět jako kulomet :-)

    OdpovědětVymazat
  11. :-)))))

    Kdysi jsem taky ze začátku koukala, jak takové malé miminko dokáže mohutně prdnout... :-o :)

    OdpovědětVymazat