úterý 15. března 2011

Jak jsem zase jednou byla nejchytřejší!

-Když jsem si začala pořizovat výbavičku pro Květáka, tak jedny z prvních kroků vedli k babičce do komory, kde uchovává spoustu věcí ještě po mně a sestře… Spousta takových těch ošklivých dupaček, co se nosily dřív. Ale i spousta hezkých košilek, spacích pytlů a hlavně pleny… No a k mému velkému překvapení babička vytáhla zimní fusak, ve kterém máma vozila mě a sestru. Takovej retro červenej fusak s kachničkama. Hned jsem se do něj zamilovala a že je pro kluka červený ať vezme čert :o)) A pak babička překvapila ještě víc, když vytáhla ještě jeden červený fusak z pravého beránka, ve kterém se vozila moje máma. No tak to je mazec! 48 let starý fusak! Ale pěkný. Babička mě upozornila, že je potřeba ho dát do čistírny, že ho měl někdo půjčený a je celý zadělaný… Když se doba Květákova příchodu začala blížit, tak jsem začala všechno prát. Trvalo to hrozně dlouho. Ale jeden den jsem se dostala do fáze, že vše bylo vypráno až na ten starý fusak po mámě. Hmmm do čistírny! Jenže v Městečku žádná čistírnu už není! Milovaný s ním bude muset někam zajet. Jenže nejbližší čistírna se nacházela dost daleko. Přeci ho tam nebudu posílat a pak znovu kvůli fusaku. Když jsem v pračce vyprala ten po mě a přežil to, tak proč by to nepřežil i pravej beran? No co vám budu povídat. Přesvědčila jsem sama sebe, že jsem chytřejší než babička a toho pravého beránka hodila do pračky. A nemusím snad už ani psát, že to nedopadlo dle mého očekávání. Když fusak uschnul, tak jsem ho mohla postavit do kouta a on tam zůstal stát a čekal, jak byl tvrdej! Stejně tak by bylo Květákovi pohodlně mezi dvě kartony :o(((( Nadávala jsem si do krav a dylin. Zničila jsem starý památeční fusak jen kvůli své vlastní lenosti!!! Před týdnem jsem byla na návštěvě s Květákem u mojí babičky a dědy. A děda si všiml toho fusaku s obrázky, že ho odněkud zná. Tak jsme ho s babičkou ujistily, že se nemýlí! V tom přeci vozil svoje vnučky. A děda se nezdá, ale má paměť jak slon, a hned si vzpomněl, že doma přeci někde mají i červený fusak z pravého beránka po mámě! A tak o tom s babičkou pořád debatovali. Že ho už mám já, ale už je na něj moc teplo, že ho vytáhnu příští rok. A co se v něm mámu navozili a že ho jeli kupovat tenkrát až do Prahy a byl hrozně drahý! Dokonce si děda vzpomněl i na cenu – v té době celých 550 korun!!! A pořád o něm mluvili a mluvili a moje výčitky svědomí rostly a rostly… Vůbec nevim, jak bych se měla přiznat! Já kráva nebeská :o((( Každopádně mám čas do příští zimy. Teď se po něm nikdo shánět nebude :o/

16 komentářů:

  1. hele já ho peru normálně... mám taky červenýho stolet starýho berana.. prala jsem ho už dvakrat, myslim že na čtyřicet a v pohodě.. v koutě rozhodně nestojí

    OdpovědětVymazat
  2. ještě mě napadlo.. zkus ho namočit do lanolinu

    OdpovědětVymazat
  3. fakt jo? Tak ten můj je tvrdej jako blázen! To mi řekni... a taky jsem ho prala na 40 :o(
    dík za typ! Tak nějak jsem doufala, že mi tady třeba někdo něco poradí :o))

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda nemám zkušenost s dětskými fusaky z beránků, ale pperu dečky na koně s pravým beránkem a taky se nic nestalo:-)

    OdpovědětVymazat
  5. tak třeba byla babička s dědou tenkrát před lety okradeni a bůhví, co to koupili!!!

    OdpovědětVymazat
  6. bych ho dala do čistírny... oni si s tím poradí.... nebo s eporadit s někým kdo kůže vydělává....No alespoň víš, že po druhý to neuděláš...:-) ještě, že si od Miovaného nedostala za porod kožich... bys ho určitě taky šoupla vyprat...:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Třeba babi s dědou do příští zimy zapomenou.

    OdpovědětVymazat
  8. suzuki, takže třeba nakonec v tý čistírně stejně skončim :o((
    člověče, neznám nikoho, kdo vydělává kůži, to je divný, co? .o))

    Blanko, nemyslím si, že zapomenou na fusak, za kterých před 48 lety dali 550 korun! .o(

    OdpovědětVymazat
  9. no bóže, tak babičce řekni, že seš trubka a žes to dala vyprat, a TAKHLE to dopadlo! Babička ti řekne, že jsi káča pitomá, a bude po ptákách a po fusakách :-)

    OdpovědětVymazat
  10. já nemám zkušenost s fusakem, ale s beránčí přikrývkou, která se má taky dávat do čistírny, ale zahučela do pračky dřív než jsem to věděla:) Je v pohodě, prala jsem na 40. Akorát není nějak extra nadýchaná po té lázni, ale leží, nestojí:) Jinak se přikláním k suzuki, hodila bych ho do čistírny, oni ho tam proženou nějakou chemií a bude jako nový. Však živej beran na louce taky zmokne a nestojí pak v koutě až do smrti:)))

    OdpovědětVymazat
  11. Vidíš, rady už tady máš... to nějak zachráníš! Držím palce:-)

    OdpovědětVymazat
  12. mám lední bačkůrky http://www.lambela.cz...ry-vlnene/, je na nich visačka: prát na 30°.

    OdpovědětVymazat
  13. Sved to na Milovanyho! ;D

    OdpovědětVymazat
  14. Wien - jak, sveď to na Milovanýho? Vždyť to byla jasně jeho vina! Jarmilko, postav ho do haptáku a omlať fusak o hlavu (třeba potom změkne...).

    OdpovědětVymazat
  15. Wien, dobrý nápad... tomu by to mohlo projít snáz, bude mít polehčující okolnost, že mi chtěl pomoct s praním :o))

    OdpovědětVymazat
  16. Me je znicenych veci vlastni vinou hrozne!Ja si tahle vyprala vlnene pistaciove sako!Bylo tak na 8letou holcicku...

    OdpovědětVymazat