neděle 13. března 2011

Návštěva u babičky.

-Včera jsme s Květákem byli od jeho narození poprvé celý den mimo domov. Nakýblovali jsme se k mojí mamce, která se na nás opravdu moc těšila. V 11 jsme k ní přišli a domů jsme se vrátili až po šesté navečer! Poprvé jsem balila cestovní tašku na kočár a to tedy bylo něco. Nezdá se to, ale takový mrňavý mimino toho potřebuje… Než jsme k mámě šli, tak jsme byli na procházce a ta taška mi málem převážila kočár a byla jsem ráda, že jsem ho utáhla! :o)) Dorazili jsme k mámě a Květák po procházce na vzduchu chrněl jako o závod, takže já se uvelebila jako za starých časů do kuchyně a žrala, na co jsem přišla. Všechno, co mi máma nabízela, jsem chtěla. Ano, ano… dám si štrúdl, dám si polívku, dám si kuře s nokama, dám si okurkovej salát, naleju si džus s vodou… a pak tu byly věci, který jsem sežrala, aniž mi je někdo nabízel! Věřili byste, že máma má doma v mističce ještě čokolády z vánočního stromu? Hmmm po včerejšku už se to dá nazývat pouhým malinkým zbytečkem! A aby toho sladkého nebylo málo, tak jsem jí šla zkontrolovat tašku se sladkostmi. Jestli je vše při starém. Bylo! Našla jsem tam přesně to, co jsem chtěla. Jako první šla na řadu červená Siesta a při odpolední čaji už jsem najisto do tašky šáhla pro Linu! Nemusím snad zdůrazňovat, že váha se mi nehla, protože přes noc Květák cucal jak divej :o)) Ač nerada, slíbila jsem mámě, že bych jí odpoledne nechala vyjet s kočárem na procházku samotnou. To víte, první vnouče a ona je celá poprděná :o)) takže jsem si do cestovní tašky zabalila i knížku, protože přes den mi nejde spát, tak abych se nenudila. Máma nakonec sama nešla, protože na poslední chvíli se na návštěvu nahlásila otravná teta se sestřenicí (ano, to jsou ty dvě z nedávného článku) a chudinka se s nimi musela o kočár skoro pohádat… Když odešli, tak to bylo najednou takový divný. Byla jsem sama, bez miminka. Okamžitě se mi stýskalo a litovala jsem, že jsem Květáka takhle opustila. Šla jsem smutek zahnat k mámě do ložnice a ejhle, na knížku ani nedošlo. Celé dvě hodiny jsem spala jak zabitá. Ani mi nepřišlo, že jsem tak unavená, dokud jsem neměla příležitost si lehnout, aniž bych musela pořád sledovat, co dělá Květák. Po hodině spánku si Milovaný dovolil mi zavolat, takže jsem jen do telefonu zavrčela, že spim, a pokračovala jsem. Bylo to opravdu osvěžující!!! Hned jsem se pak s mámou domluvila, že si Květáka vezme ven i dneska dopoledne, když si ho sama neužila díky tetě včera. Takže jsem si v klidu stihla vytřít venkovní chodbu, neb mám tento víkend službu, svlíknout, vyprat a venku pověsit cejchy, vyluxovat, poklidit a ještě napsat na blog. Nedávno mi Milovaný říkal, že by občas šel s kočárem sám, abych si odpočinula a třeba si něco přečetla nebo si doma něco udělala a já jsem to odmítla, že chci chodit ven s nima! Po včerejšku myslím, že jeho nabídku aspoň jedno týdně využiju :o)) Máma už se vrátila a Květák nespí! Musím letět :o))

15 komentářů:

  1. to vypadá tak idylicky, achjé:) (teda až na tetu se sestřenicí, ty bych asi vzala něčím po hlavě:D) bude někdy zase nějaká fotka skřítečka? :)

    OdpovědětVymazat
  2. se divím, že u tebe sestřenka nepřenocovala :-D ...Uzenka jí nevoní :-D? nebo si je pořádně odpálkovala ;)? babička je zlatá, má hlavně hodně jídla, ňam :-D;)

    OdpovědětVymazat
  3. tess, babičky nad zlato! .o))

    ngvadi, to víš, že bude fotka! Ekzém už pomalu mizí :o)

    Deberuno, no tak minule jsem naznačila, že se na nocování ještě necítím, tak možná čekají, až já jí pozvu? SNAD! .o))

    OdpovědětVymazat
  4. Pozor, čokoláda je taky alergen, nemůže to třeba vadit Květákovi na ten ekzém ?

    OdpovědětVymazat
  5. Blanko, paní doktorka říkala, že ten ekzém není způsoben ničím ze stravy. Ptala jsem se na to :o))

    OdpovědětVymazat
  6. není nad to, svěřit mimčo tomu komu opravdu věřím a slastně se prospat bez hrozby náhlého probuzení a na nějakou dobu uplně vypnout...

    OdpovědětVymazat
  7. já po prvním zaváhání na návštěvách u mamky odevzdávám Žmura fakt ochotně na procházky jen s mámou. U ní se ničeho nebojím a ta slast mít aspoň na ty 2-3 hodiny jistotu, že se nikdo nezačne dožadovat okamžitě prsa nebo pozornosti, to je úplně něco jiného, než když Žmur \"jen\" tvrdě spí, ale může to vypuknout kdykoliv:) Babičky a dědy máme od 120 km dále, takže tohle je pro mě stejně vzácné a považované jako koncerty oblíbených kapel:))

    OdpovědětVymazat
  8. dalimile, přesně! .o))

    psice, taky si nedovedu představit, že bych Květáka svěřila někomu jinému než svojí mámě (a Milovanému samozřejmě)... já mám mámu 5 minut od baráku... začíná se mi to jevit jako velká výhoda! .o))

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem poprvé Háni svěřila mámě, zapomněla jsem ji upozornit, jakým stylem malá usíná - že zaklapne víčka a poleno. V jedné vteřině ještě řve a v druhé tvrdě spí. Máti si ji oblíkala, zrovna nasazovala čepici a malá usnula. Máma se hrozně vyděsila, že jí malá omdlela nebo co, navíc malá v tvrdém spánku naprosto neslyšitelně dýchala, takže s ní mamka třepala, aby ji \"rozdejchala\"... dítě spalo jak pařez... nakonec ji znova rozepnula, nahmátla puls, uklidnila se a odjela i s kočárem. Měla ale z toho těžký šok:-D

    OdpovědětVymazat
  10. to já mámu nezapomněla upozornit, ale stejně to nedokáže pochopit, že Květák zase spí a klidně u toho chvílema má otevřený oči... takže ona si pořád myslí, že je vzhůru :o))
    už mi ho takhle párkrát vzbudila...

    OdpovědětVymazat
  11. Tak na spaní s vyčítavým pohledem vzhůru je máti zvyklá už od našeho táty, a jelikož je malá celej dědeček, tak ji nepřekvapilo, že umí spát s otevřenejma očima:)

    OdpovědětVymazat
  12. My jsme zase měli 1 oko bdící, 1 spící. Moje teorie byla, že nikdy nespala úplně, furt nás hlídal, abychom se mezitím moc neflákali ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Jo a Ty odpocivej!
    Spokojena matka-spokojeny dite! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Babicky rozmazlovat! :))
    Tchyni si hyckam!!!
    A k moji tete odevzdam Danielku na Velikonoce,Raptora tchyni a asi s Tomem nekam vyrazime :).

    OdpovědětVymazat