neděle 6. března 2011

Vhání mi slzy do očí!

-Když se Květák narodil, tak měl pleť jak broskvičku. Po osvěcování kvůli žloutence se to ještě umocnilo. Ježiš, jak ten byl nádhernej! Doma se mu pak udělaly nějaký flíčky různě po těle. Paní doktorka říkala, že to je normální, že takhle reaguje pokožka na okolní prostředí. Prý se mu to bude stěhovat různě po těle. Po pár dnech měl tělíčko čisťoučké jako broskvičku. Krásně mu to ladilo s ksichtíkem. Pak se mu udělaly nějaký tři pupínky na obličeji. No ale co, tři pupínky, to nic není, to zase zmizí. V pondělí jsme byli v poradně a mimo jiné doktorka říkala, ať mu tu vyrážku potírám odvarem z heřmánku, že to bude hnedka pryč… A tak jsem zakoupila, odvařila a pravidelně potírala a pupínky hnízdily dál… V pátek jsme se vzbudili a když jsem roztáhla žaluzie a do ložnice vpustila ranní slunce, tak jsem se lekla, když jsem viděla, co mi to leží v dětské postýlce!!! Květák se celý obsypal. Tvářičky a čelíčko samej „jebák“ a červené fleky! Ach můj bože! Kde je moje roztomilá broskvička??? Hned jsem začala spekulovat, z čeho to asi má… samozřejmě jsem to jako první sváděla na heřmánek doporučený doktorkou. Určitě jsem mu tím potíráním tří pupínků roznesla infekci po celém obličeji! Jenže pak jsem si s hrůzou uvědomila, že je tu ještě jedno a více pravděpodobné vysvětlení! Udělala jsem mu to já! Po čtvrteční náročné návštěvě tchýně se u mě stavila Kadeřnice na čajík a protože je to hodná holka, tak mi přinesla mojí oblíbenou čokoládu s oříšky! A já byla taková hamtna, že jsem jí ještě ten večer celou zfutrovala! Úplně celou a rychle, aby náhodou nezbylo na Milovaného, až se vrátí z práce! K pivu by mu stejně určitě nechutnala!!! Z toho to určitě má! Od té doby mě trápí hrozně výčitky svědomí. Nejvíc mě sere, že se tak strašně hlídám, abych náhodou nesežrala něco nadýmavého, a vůbec nemyslím na jídlo, které by mohlo vyvolat takovouto reakci. Ještě je tady ale možnost, že to může mít po kapičkách na pesíky, které jsme začali užívat v pondělí a na kterých je napsáno, že na ně může být alergická reakce většinou s opožděným účinkem. Prosím, prosím, prosím, ať to jsou ony!!! Tak jsem si myslela, že se mu to zase rychle zahojí, jenže je neděle a on vypadá pořád stejně ne-li hůř!!! Člověk se na něj podívá a chce se mu brečet. S Milovaným jsme ho dočasně přejmenovali z Květáka na pana Jebouna a já mu občas řeknu Obludka. Chudinka náš malinkej! Nemusím snad ani psát, že od té doby, co je takto pojebaný, ho vidělo nejvíc lidí za celý jeho život! Ještě začátkem týdne jsem si stěžovala Milovanému, že když jsem venku, tak nikoho nepotkávám a nemůžu ho nikomu ukázat, jak je krásnej a nejkrásnější! Tak od pátku jsem potkala snad úplně každého, koho jsem mohla. Navíc jsme měli ještě domluvené nějaké návštěvy. Jestli se to nezlepší, tak s ním zítra běžím k doktorce! Ať s nim něco udělá a já už nemusím brečet při pohledu na svého synátora :o)))

28 komentářů:

  1. :D Mně se hrozně líbí, jak nejseš pokrytecká a netvrdíš, že se i pojebanej Květák je hezkej a že naopak připouštíš, že ho nechceš pojebanýho ukazovat:o)

    OdpovědětVymazat
  2. Možná, že když mu budeš říkat pořád Květák, bude ještě hůř :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Kopřivo, kdybys ho chudáka viděla, tak bys pochopila, že nenechává moc prostoru pro lhaní si sama sobě ani vlastní matce :o))

    Mod., Květák mu říkám kvůli kudrnatým vlasům, které bych chtěla, aby měl... tak ty snad nejsou horší než jebáci :o))

    OdpovědětVymazat
  4. jarmilko, nepropadej panice:) http://squire.rajce.idnes.cz....JPG tohle je moje \"růžolící děťátko\" v šesti týdnech. A to je ta fotka ještě milosrdná. Vysypané měla po obličeji hromadu bílých a červenavých pupínků, které zrály do žluta. O hebkých dětských tvářičkách jsem si mohla nechat zdát, na dotek to bylo jak šmirgl.

    No a jak to přišlo, tak to odešlo, z mlíka to nebylo, ťupali jsme jakousi smradomastí od doktorky a kdyby ne, tak taky tak.

    OdpovědětVymazat
  5. squire, dala jsi mi odkaz na správnou fotku? Na \"nesmrtelnosti chrousta\" žádné pupínky nevidím! ALe jinak má Květák přesně to, co popisuješ! Někde to jde už do žluta! .o( zaplať pánbůh, že mu to nijak nevadí!

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, je to správná fotka, je to ale blbým rozlišením... no přiznám se, mně se ji taky takhle nechtělo moc fotit:-D

    Co jsem zatím viděla pártýdenní novorozeňata, tak osypané byly všechny, takže je to asi normální.

    OdpovědětVymazat
  7. no já jsem přemýšlela, že bych sem dala fotku, ale nakonec jsem vymyslela, že se na to radši vyseru! .o))
    ale vyfoceného ho mám... ve slávistickém bodýčku, takže mu to pěkně ladí s tím červeným ksichtíkem! .o))

    OdpovědětVymazat
  8. Pro klid v duši bych začala jíst samý zdravý věci a jemu vytvářela kromě super hyper mléka ještě veeelkou pohodu (např. hodně pochováníčka a teplíčka při svlékání, procházky na slunci..) To by se nemělo minout účinkem. Nebo alespoň neuškodí ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. bosorko, pokud ovšem nemá alergii na slunce :o))
    za hodinku jdem k doktorce, tak jsem zvědavá, co nám řekne!

    OdpovědětVymazat
  10. jarmilko, já myslím, že to z čokiny nebylo. (taky jsem včera zpucovala jednu na ex a Žmur dnes žádnýma jebákama nebliká). Každopádně jebouny měl po ksichtě asi týden, vypadal jak předčasný puberťák a když už jsem čekala, kdy začne mutovat a kouřit marihuanu, tak se mu pleť záhadně vyčistila a objevily se mu na hlavě žlutý strupy. Takže na procházkách působí s čepicí velice vkusně, ale jakmile jde čapka dolů, tak je po krasavci. Vymatlávám mu to dětským olejem, takže ještě navíc vypadá s těma pár chlupama na hlavě jak zanedbanej dědek, co si nemyje vlasy.

    OdpovědětVymazat
  11. psice, taky jsme si dělali srandu,že si odbývá pubertu už teď .o)
    my nemáme krasavce ani v čepici ani bez ní... ale je fakt, že ta čepice a přítmí v kočáru dělá svoje (stín)... vyřešil by to jedině pytel přes hlavu :o))

    OdpovědětVymazat
  12. jo jinak zmizelo mu to úplně samo a dle doktorky je to přirozená hormonální reakce, která se buď dá léčit nebo zmizí sama za přibližně stejnou dobu, tak si vyber:)

    OdpovědětVymazat
  13. no já bych si každopádně vybrala léčení :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Jo ty žluté strupy v hlavě má taky skoro každý dítě, nic jiného než promazávat olejem a vyčesávat jemným hřebínkem nepomůže:)

    OdpovědětVymazat
  15. tak Květák má nějaký ekzém, který je u dětí normální, jenže on ho má víc než hodně! Doktorka říkala, že se bojí, aby se mu do toho nedostala infekce. U obočí to má hodně ošklivý... prý jsem mu to zhoršila tím, že jsem mu dávala na obličejík krém, když jsme šli ven (na naléhání mojí matky!!!)... takže máme nějakou ošklivou smradlavou šedivku a budem mazat a doufat, že to brzy zmizí!!!
    Hlavně že jsem mu to neudělala tím svým ládováním se! Může za to máma!!! Jupííí, mám to na koho svést :o)))

    OdpovědětVymazat
  16. Laura, ta z Palerma7. března 2011 v 3:12

    Holtova mast (smradlavá šedivka? :)) pomůže :) Novorozenecký akné měla Buňka taky a drželo se jí hodně. Taky mě štvalo, že když je nejroztomilejší malé miminečko, nemůžu ji vůbec nikomu ukázat :-D Trvalo to dlouho. Strupy v hlavě se jí držely jak hovno košile (fuj!) a má je tochu ještě teď, ale už jí to aspoň zarostlo vlasama.
    Co si ty mimina navymejšlej, viĎ...

    OdpovědětVymazat
  17. Lauro, to se mi ale vůbec nelíbí, co mi tu píšeš! Já věřím, že začnu mazat a do konce týdne mám zase nejkrásnější miminko s pletí jako broskvička :o))
    a když ne, tak si doma přestanu roztahovat žaluzie a do kočáru si pořídím moskitiéru, aby do něj nebylo moc vidět :o)))

    OdpovědětVymazat
  18. hele, tak mi ještě přišlo vtipný, že během psaní aktuálního příspěvku si ten náš vkusný chlapeček zeškrábal konečně hlaďoučký ksicht křivo zastřiženým nehtem! takže je z něj nejen lupatej dědek, ale navíc s obličejem, jak kdyby lezl přes ostnatý drát, to už čepice nezachrání!

    OdpovědětVymazat
  19. jarmilko, jách měl tyhle jebáky v nemocnici a vyléčil je sudokrém :-) jinak k čokoládě, jách na ni nereaguje a jsem za to ráda, protože co kojim, tak jí nějak žeru na kila :-(
    a ekzem na hlavě a na obočí vyléčila až kožní, napsala mu nějakou dělanou mastičku a paráda, za pár dní bylo po.. ale vrací se to svina

    OdpovědětVymazat
  20. psice, prostě se ti nechce líbit nebo co :o))

    přítelkyně, doktorka mě ujistila, že to není z ničeho, co bych snědla! Takže hurá na čokoládu!!! :o))

    OdpovědětVymazat
  21. Jinak lupiny v hlavě se taky prtěte držely hodně dlouho, bylo to tím víc vidět, že až do roka měla hlavu jak koleno... ještě v půl roce jsem jí musela denně po koupání natírat hlavu olejem, takže měla imrvére mastné vlasy. Jak jsem jednou vynechala, abych měla rozkošnou kučeravou holčičku, už zas měla lupy. Ale teď už je to dobré, hlavu jí myju jednou dvakrát týdně a lupiny nemá.

    OdpovědětVymazat
  22. Čau, malej taky něco takovýho na ksichtě měl, ale stačilo vysoušet jebáky čajem a bylo po nich. Neboj, ono se to těch děcek většinou dlouho nedrží, i bych na epizodu s pupínkama zapomněla. A žlutý stroupky mám Děck doteď, akorát, jak píše i Laura, zarostlý vlasama.

    OdpovědětVymazat
  23. Chachachacha...sorry, ja se nemuzu nesmat:))) Tahle prvorodicovska uzkost je tak typicka, a pritom tak totalne zbytecna...Co budes delat, az bude mit patou nemoc- 3 dny horecky kolem 40°C, ktery nejdou srazit...

    Jarmilko, klid. Mimina uz takovy jsou, ze jim naskacou z niceho nic pupinky. Vzhledem k tomu, jak strasne jsi uzkostliva, tipla bych, ze ho zbytecne moc oblikas a ty pupinky jsou uplne obycejny potnicky- nejmensi dite je melo celej pulrok, bo byl neuveritelne tlusty mimino a kdykoliv jsem ho kojila, tekl z nej pot curkem. Vypadalo to jak hnusny bedary, cerveny s bilym stredem.

    Kazdopadne preju pevny nervy a Kvetakovy rychly hojeni.

    OdpovědětVymazat
  24. az ted ctu komentare, jestli je to ten detskej ekzem, tak to taky nejni nic desivyho. Bacha na kosmetiku, do roka je nejlepsi zadna, krome cisty vody a slunecnicovyho oleje. Kamaradky si nejvic stezujou na Johnson&Johnson, ze to ekzem brutalne zhorsuje.

    OdpovědětVymazat
  25. Nz, až bude mít horečky, tak se půjdu oběsit :o))
    a s tím oblíkáním máš určitě pravdu! Na ven ho navlíkám jak pumpu!

    OdpovědětVymazat
  26. Na Johnsony jsem taky slyšela samý nedoporučení a mýdlo jsem používala pouze a jen na pokakané části těla, jinak ani pěnu do koupele. To raději přidat ten olej.

    OdpovědětVymazat
  27. já používám Biodermu. Při koupání jen gel na pytel a prdku a po koupání ho mažu krémem... jinak nic.

    OdpovědětVymazat
  28. Nás ještě v porodnici strašili před Johnsonem a fakt je, že po johnsoním šamponu měla prťo ty lupiny ještě horší. A stejně tak mě zklamal Hipp, za ty prachy by to mělo být kvalitní, ale dítě zpruzené jak nevímkdy. Nejlepší byla obyč Rybilka na prdel a pak olivový olej na tělo...

    OdpovědětVymazat