středa 5. října 2011

Můj mobil, můj hrad!

-
Byla jsem v šoku, když jsem kdysi byla svědkem, že moje kamarádka čte svému příteli běžně esemesky. Prostě jsme seděly u stolu a jeho mobil tam ležel a přišla SMS a ona telefon vzala a přečetla si to! A co víc, ona se s tím ani netajila, prostě to tak s přítelem dělají běžně. Tak to jsem nepochopila. Ale OK, oběma to tak „zřejmě“ vyhovuje.

Jenže jednou se stalo to samé, akorát že ten mobil, na který přilítla SMS, byl můj. Kamarádka vzala mobil a říká mi, že mi píše Milovaný. Podivila jsem se, jak to ví. V té době jsem měla mobil, na jehož displeji se ukázalo pouze to, že přišla SMS, ale ne od koho. No jak by to asi věděla. Prostě si to otevřela a přečetla. Vlil se do mě vztek a hned jsem jí sjela, že co mi má co lézt do telefonu… Brrrr ještě že s Milovaným to máme nastavené jinak. Každý respektuje soukromí toho druhého. Milovaný mi nevleze ani do kabelky a to ani když mu řeknu, ať mi z ní vyndá peněženku. To mi podá celou kabelu. Prostě se mi tam hrabat nechce.

    Jenže poslední dobou pozoruji, že se něco změnilo. Teď mám telefon, na kterém se zobrazuje, kdo píše. Už několikrát se mi stalo, že jsem slyšela, že mi přišla SMS. Za pár minut šel Milovaný kolem mobilu a tak jsem ho požádala, aby mi ho podal. A on mi ho podával a oznamoval mi, kdo mi píše. Jenže v té době už byl displej přeci černý a nebylo vidět, od koho SMS je. Musel si to sám rozsvítit! Neřešila jsem to. Asi to zmáčknul omylem nebo co. I když mi bylo divný, že to takhle udělal několikrát. Možná zvyk ze svýho vlastního mobilu. Bylo mi to jedno. Jenže… poslední dobu kdykoli mi pípne SMS, tak se Milovaný ptá, kdo mi píše. To dřív nedělal! Neřešim.

Jenže… v pondělí mi přišla zase SMS a Milovaný byl u mého telefonu a říká, že mi píše GE. K tomu jsem se ani nehnala, nepotřebuji to číst. Vím, že jsem platila kartou. Za hodinu se dostanu k telefonu a zjistím, že SMS už NĚKDO přečetl a tudíž se mi už nezobrazuje v nových! A to už mě nasralo. To už mi vadí! Obořila jsem se na něj, proč si tu SMS jako četl… Divil se, proč mi to vadí. Bylo to jen z banky. Mám snad nějaký tajnosti? Nemám, ale jde mi o princip. Já nelezu do telefonu jeho a on nebude lézt do mého. Ani když to bude z banky!!! Slíbil, že už to dělat nebude.

Jenže mě to teď vrtá v hlavě. Fakt to dělat nebude? A hlavně – co to způsobilo? Proč teď, když jsem na mateřský, má potřebu mě kontrolovat? Chápu, kdyby to třeba bylo dřív, když jsem si pařila ostošest a on neměl moc velký přehled (i když ani tehdy bych se s nějakým takovým kontrolováním nesmířila), ale proč teď? Co to spustilo??? Jak to máte se soukromím vy? Respektujete se navzájem nebo soukromí ve vašem vztahu nemá místo? 

12 komentářů:

  1. to je těžko. kamarádka kontroluje teď už manželovi jeho mobil od začátku vztahu, i před ním, automaticky sahá na jeho mobil když mu přijde sms a on sedí vedle ní. vždycky mně to připadalo divné. Já teda nic mému drahému nekontroluju, ani mobil, ani mail, to stejné dělá on. Ono, co oči nevidí ... radši mu věřím:) Milovaný možná brání svoje teritorium, co kdyby mu někdo do něj chtěl vlézt:)

    OdpovědětVymazat
  2. no ale proč teď?
    a jemu nevadí, že mu čte SMS? Mi to prostě přijde hrozně divný! :o))

    OdpovědětVymazat
  3. Podnikatel mi do telefonu leze akorat na pozadani.. ja jemu dost casto, jeho telefon je i pracovnim telefonem, takze kouknu od koho je sms a kdyz neni od klienta, tak to nectu

    OdpovědětVymazat
  4. těžko říct. co ty víš, který kolega mu tě pochválil a už to bylo:) tomu kamarádovi to nevadí, prostě je splachovací flegmoš. nebo se s tím smířil:) přitom není normálně žádný ťunťa, ale asi to bere jako normální.

    OdpovědětVymazat
  5. No možná když si chodila pařit, tak díky jeho všudypřítomným známostem měl přehled...nikdy nevíš... přeci jen se Váš život změnil a Milovaný nemá veškerou tvojí pozornost. Hledá někoho s kým se o tebe dělí a ještě mu nedošlo, že se o tebe dělí s květákem.. to je trouba...možná bych ho otestovala...já to udělala jednou a už bych to nikdy neudělala.

    OdpovědětVymazat
  6. Když jedeme v autě, tak se přítel zeptá, kdo mu píše nebo volá a já se pak zeptám, jestli to chce přečíst nebo mu to mám vzít. Je u mě na počítači přihlášený automatický na facebooku, protože každý používáme jiný prohližeč, znám jeho heslo na mail, páč je někdy líný si ho vyťukat a já píšu hodně rychle. Ale nikdy by mě nenapadlo se tam podívat. Nejvíc mi u takových věci dostává to, když si říkám, že když já to nedělám, že automaticky očekávám od druhých to samé, ale najde se pár lidí, co si řeknou, že to dělá každý a pak mají \"záminku\" se podívat.

    OdpovědětVymazat
  7. Nikam se nikomu nedívám, před sebou bych se sama styděla. Věříme si.

    OdpovědětVymazat
  8. do kabelky taky nelezu - mám strach, že by mě v ní něco kouslo:-)))
    Máme to jako ty - do mobilů si nelezem, pouze na přímé požádání, dokonce ani neznáme hesla do banky, ačkoliv máme společný účet. O heslech do mailu ani nemluvě:-)

    OdpovědětVymazat
  9. suzuki, jak otestovala? Jako že bych něco nastrčila do mobilu? Snad radši ne. To bych asi nerozdejchala... chci teď věřit, že dělá to, co slíbil... :o)

    Bosorko, přesně, já bych se taky styděla sama před sebou...

    Sejro, no tak tvému strachu se vůbec nedivím! :o)
    to my jsme si banku vyřešili, že to od narození Květáka máme zpřístupněné pro oba, mail mám běžně otevřený na společném PC a Milovaného heslo vím, ale nikdy jsem tam nevlezla. Nemám důvod :o(

    OdpovědětVymazat
  10. Když mi přijde SMS a zrovna třeba něco dělám, tak požádám manžela, ať mi ji přečte, to samé obráceně, jinak se. Trocha soukromí je třeba každému. Zrovna tak, víme jeden druhého heslo na mail, ale nelezeme si tam.

    OdpovědětVymazat
  11. no jenže ono nejde jen o tvoje soukromí, ale i o soukromí toho, kdo ti píše, ne? Co když ti kámoška píše něco intimního a manžel to přečte? Vlastně tím zrazuješ i její důvěru... tedy aspoň mě občas přijde od kámošky něco dost chloulostivého ne to, aby to četl můj Milovaný :o))

    OdpovědětVymazat
  12. Nepodívala bych se nikdy, kdo hledá najde a já nechci najít. :))

    OdpovědětVymazat