pondělí 31. října 2011

Stop kojení

-Už od začátku kojení jsem se hrozně těšila, až to skončí. Nebylo to pro mě nic příjemného. Bolesti, zánět, bolesti. Prostě na hovno. Nejdřív jsem si řekla, že bych kojila do roka. Pak jsem to zkrátila, že jen do konce tohohle roka. Pak do devíti měsíců Květáka a nakonec jsem to utnula v jeho 8,5 měsících. Tak konečně je to tady. Tak dlouho jsem čekala. A? Žádná euforie se nekonala. Chybí mi to. Ta intimita. To že jsem pro něj jedinečná. Teď najednou ho může nakrmit kdokoli. Už nejsem ta jedna jediná. A Květák nemá problém. Ten by se nechal nakrmit i od pošťáka, kdyby měl flašku s tou správnou teplotou. Je po ní jak divej. Ani nemusí mít hlad a jakmile vidí flašku s bílým obsahem, tak se může zbláznit… Po kozičce ani nevzdechl. Pohled na mou obnaženou hruď ho nechává naprosto chladným :o))) Nevděčník jeden. A ještě to skýtá několik nevýhod. První je, že už se nemám na co vymlouvat a konečně musím něco shodit. A za druhé. Po 14 dnech nekojení se mi absolutně změnil výraz hrudníku. Milovaný říká, že už jsou zase maličký (ale prý krásný a jeho). Já říkám, že jsou mrňavý a visej nebezpečně nízko. A lepší už to nebude :o( Sbohem opalování nahoře bez! Tyhle chcípačky už se na svět nepodívají :o)

19 komentářů:

  1. Vezmu to od začátku:
    Taky se těším, až dokojím. Od přírody jsem vybavená nepříjemným reflexem, že se mi dělá zle, když se mě něco dotýká opakovaně na jednom místě (omdlívám, když mi vytáčí klíště - zlatá pinzeta), tak si dovedeš představit, jak mi je, když mi co dvě hodiny NĚKDO žmoulá bradavku. Držím pro dobro dítěte, ale moje meta je: do prvního zubu!

    Druhý podotek: To, že se ti bezproblémově odstavil a nefňuká po prsu, je důsledek včasného odstavení:) Po roce, kdy už leccos chápe, by tě tak zadarmo odejít nenechal.

    Třetí: Prsa se ti zas zvednou, když budeš cvičit. Najdi si na internetu cviky na zpevnění poprsí a makej, do léta to stihneš:)

    OdpovědětVymazat
  2. jj já to stihla tak akorát... týden na to vylezl druhý zub... naproti tomu prvnímu :o))
    cvičení? Ach bože... to není moje silná parketa :o)

    OdpovědětVymazat
  3. u nás to vypadá, že budu kojit do první třídy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. :o)) závisláček? Já se toho bála, ale fakt po tom ani nevzdechne :o)

    OdpovědětVymazat
  5. jarmilka: tyjo, jak se ti to podařilo tak bezproblémově? Já mu setnula kojení na \"jen\" 4 x denně a je virvál jak na předvolebním meetingu. Flašku vyhazuje a jídlo mu pořád moc nejede. Takže něco jako Přítelkyně, dávám mu čas do roka a do dne...na visáky se taky moc těším, aspoň opráším svoje gelové pushupky, které zahálejí ve skříni...

    OdpovědětVymazat
  6. squire...cislo tri..ehh...ne tak uplne, uz to nikdy nebude jako driv.Znas vyraz \"lovecaky\" :)) ?

    OdpovědětVymazat
  7. psice, začala jsem mu dávat UM na noc, aby se mi pořád nebudil. Pak jsem mu začala dávat i v noci... a zbyly dvě kojení za den. No a kvůli těm mi to už přišlo zbytečný, stejně ho koza zasytila tak na dvě hodiny a víc ne... no a bylo to. Jednoho rána místo kozy dostal flašku a už jsem nekojila :o)))

    L., já tomu říkám knedlíky :o))

    OdpovědětVymazat
  8. mno zavislacek :-) já pres den uz nekojim, jen kdyz zapomenu vzít flasku s vodou, tak aby se napil, ale jinak ne, už jsem to presunuli jen do nocnich hodin :-) ale mlíka už je mín a gravitace se začíná taky cinit :-/

    OdpovědětVymazat
  9. Vidíte, holky, a my, co měly prsa visací odjakživa, tohle neřešíme:-D

    OdpovědětVymazat
  10. Věšáky, pytlíky na mlíko, uši od jezevčíka...
    ...hlavně že jsou přírodní.

    OdpovědětVymazat
  11. squire, no já taky nějak extra pevný melouny neměla, ale teď na ně vzpomínám se slzou v oku :o))

    Lempe, no pěkný no... :o)

    OdpovědětVymazat
  12. Proc me po kazdym clanku napada to samy?? kua fakt bych mela zacit zas brat ty prasky dokud neni pozde :-O

    OdpovědětVymazat
  13. to je tim, že si člověk radši stěžuje než by chválil :o)))
    takže to hezké si většinou nechám pro sebe a jen si stěžuju :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Takze chces rict, ze to za ty visaci prsa stoji, jo? smarja ja nevim.. :-D

    OdpovědětVymazat
  15. Ženský, ne aby vás některou napadlo nechat si udělat SILIKONY!!!

    OdpovědětVymazat
  16. wien, no tak předpokládám, že už nebudu nikoho shánět, na koho bych potřebovala vytáhnout těžký kalibr v podobě pevných prsou :o)))
    a pushupky udělají z toho, co mám, malý zázrak :o)))

    Lempe, kde bych na to vzala? :o)

    OdpovědětVymazat
  17. Laura, ta z Palerma9. listopadu 2011 v 7:21

    Prsa se spraví a já jsem fanda utnutí kojení do roka, fakt je to příjemnější pro všechny :) (Samozřejmě když na to dítě přistoupí :))

    OdpovědětVymazat
  18. já původně chtěla vydržet až do toho roka, ale... a vypadá to, že to vyhovuje všem stranám :o)

    OdpovědětVymazat