středa 11. června 2008

Předsvatební příspěvek

-Tak už je to za pár. Svatba se blíží mílovými kroky a nervy začínají pěkně pochodovat. Okolí mi nedodává zrovna optimismu. Tak zaprvé: Pořád se mě někdo ptá: „Tak jak je nevěstinko, už jsi nervozní?“ grrrrrrrr není den, aby se mě nezeptali alespoď dva lidé a samozřejmě vždy vychytají chvíli, kdy se mi pár minut povedlo na svatbu nemyslet!!! Neserte mě!!! Neustále mají lidé v mém okolí zapotřebí mi oznamovat, že viděli či četli zprávy o počasí… grrrrrrr Jděte už do prdele. Myslí si snad, že já to počasí nesleduji? Že nevím, že jsem si vybrala ten nejzkurvenější den, jaký jsem mohla? Že moje svatba bude ve stylu „Láska mezi kapkami deště“ mixlou s „Dobrou ledovou“? Já to samozřejmě vím, tak si svoje meteorologické informace nechte pro sebe, protože mě akorát nasírají čím dál víc!!! (mimochodem už jsem si k šatům přiobjednala i bolerko, protože venku s odhalenými rameny to asi nebude to pravé ořechové) Další kapitolou samou o sobě je moje MATKA – od úterý má dovolenou a myje okna, uklízí, pere záclony a pořád má potřebu mi to oznamovat a seznamovat mě s průběhem úklidu jejího bytu. Proč? Proč to musím vědět krok po kroku? Obzvlášť když před svatbou žádnou návštěvu nečeká, všichni se sejdou až na místě! Tak proč uklízí??? Další matkovina: tak moc se jí nelíbily boty, co jsem si koupila a poté, co jsem několikrát odmítla si koupit jiné, my je koupila sama!!!!!!!!!!!! Je to normální? (ve finále jsem zjistila, že ty od ní budou do toho hnusného počasí lepší, ale ani náhodou si je nevezmu!!) Napekla cukroví!!! Já ho nechtěla!!!!!!! Několikrát jsem jí vysvětlila, že nechci klasickou svatbu a že grilované maso a koláče bohatě stačí. Ale ona se svou matkou (mou babičkou) usoudily, že na svatbě musí být cukroví a tak ho spolu napekly!!!!!!!!! A ještě dělá přede mnou dobrou, že babičce rozmluvila chlebíčky, které tam taky musí být. Prý jí rozmluvila, aby je sama objednala!!! Včera mi volá, že už mi dorazily ty vejslužky, takže bysme je spolu měly roznést po známých!!! Vejslužky? Zkuste hádat – ano já je nechtěla a matka se svojí matkou usoudily, že bez vejslužek to nejde a tak si objednaly pro svoje známé svoje vejslužky!!! Budiž, ale proč bych se toho měla účastnit??? Nebudu!!!!! NASRAT, NASRAT, NASRAT!!!! A Milovaný? Ten se jenom směje! Jestli se někdo hodláte vdávat nebo ženit, prosím šetřete svou psychiku a udělejte to tajně bez rodiny anebo to vůbec nedělejte!!!! PS: Hned je mi líp:o)

7 komentářů:

  1. verim, s tema rodicema...ufff a souhlasim. prozatim radsi vubec, v budoucnu jen kdyby se nedalo svitit :)

    OdpovědětVymazat
  2. to je rozumné!!! Já na to přišla pozdě!!!

    OdpovědětVymazat
  3. koukam svatba je peklo...
    jeste ze me nikdo nechce:D

    OdpovědětVymazat
  4. to je hustýýýýýýý.-)))))Hele, pošli tvoji matku k nám...oken,neumytejch, mám dost, může se realizovat a ty budeš mít klid.-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Já se taky hlásím, v šestým měsíci se mi do oken už nechce :-D

    OdpovědětVymazat
  6. nenech se!
    vejslužky jsou ještě pitomější zvyk než boty s uzavřenou špičkou.

    tyjo... já žila v tom, že svatební koláčky se pečou na svatbu. tak z toho mě vyved jeden známej loni v létě. děsně tajemnej za mnou přijel až z města na druhým konci republiky, pod křídlem svojí milou. přivezli mi - vejslužku...
    pak vyprávěli, kolik těch svatebních koláčků maj, tak jsem řekla, že to je fajn, že jim aspoň něco zbyde na svatb. vykulili oči, že prej do svatby to musej rozvozit po všech příbuznejch.

    neskutečný...

    OdpovědětVymazat
  7. Pracuju na zámku, kde každých 14 dní řeším alespoň 1 lehce hysterickou nevěstu, občas i šíleně aktivní matku...
    Jarmilko, nenechte se vytočit nejapnými poznámkami (asertivní NE to zařídí) ani počasím (stejně ho neovlivníte, tak to neřešte).
    Recept na aktivní matky nemám (sama z jedné občas šílím...)
    A mezi námi, i když to tak často nevypadá, důležité je pouze to říct v pravou chvíli \"ANO\", ostatní je jen balast...

    OdpovědětVymazat