čtvrtek 26. března 2009

Báječná návštěva!

---Už to bylo zase více než měsíc, co jsme s Milovaným naposledy navštívili jeho rodiče, takže byl čas vyrazit. Tentokrát jsme místo z pátku na sobotu jeli ve všední den, což skýtalo jednu velikou výhodu… Když vyrážíme k rodičům v pátek, Milovaný mě vyzvedne v práci, dorazíme k nim v pět, jsme dlouho vzhůru, protože je víkend a v sobotu odjíždíme cca kolem 2 po poledni… Kdežto ve všední den mě Milovaný vyzvedne z práce, dorazíme k rodičům v pět, jdeme brzo spát, protože Jarmilka jde druhý den do práce, ráno vstaneme v půl šesté a v šest vyrážíme ku Praze. Cítíte tam ten neskutečný rozdíl? Vyčíslený rozdíl činí 6 hodin!!! Prostě teď už jen ve všední den! No a jinak návštěva? Fakt paráda. Dorazili jsme kolem páté, táta se vykecával na ulici s nějakou bábou ze sousedství, barák zavřenej, zamčenej… náhradní klíče k nenalezení… táta se bez zájmu dál vykecával s bábou… Klíče jsme nakonec našli, pak se od táty dozvěděli, že máma přijede do hodiny… táta se na nás očividně těšil, protože s námi strávil 10 minut v baráku a musel jít krmit domácí zvěř. Osaměli jsme, tak jsme si udělali pohodlí a zapli telku… Najednou ťuky ťuky, na dveře od kuchyně někdo klepe a bez vyzvání se vženou dovnitř dvě báby!!! Prý jim táta venku řekl, ať jdou dovnitř, že máma je doma… Hahaha ten je ale vtipný… a tak jsme dělali společnost dvoum bábám (z nichž jedna měla hlas tak nepříjemný, že bych jí nejradši zalepila hubu), které Milovaný viděl naposledy někdy, když mu bylo –náct… já jsem je očividně nezajímala, protože na mě ani jednou nepromluvili… někdy během tohoto zábavného sezení přišel táta zvenku a začal s bábami laškovat, dokonce vyndal i flašku čehosi… no mně nenabídl, takže bůhví co to bylo… pak přijela máma a já jsem se odebrala k televizi, kde jsem strávila zbývající čas do doby, kdy jsem šla spát!!! Táta mě stihl ještě párkrát do té doby vyprudit – co zíváš?, z čeho jsi unavená?, z té práce, kde nic neděláš?… Ale nakonec jsem se dočkala a mohla jsem si zalézt do postele a vypnout úsměv na tváři… Ráno před odjezdem se mně ještě máma ptala, jestli přijedem na Velikonoce… „Milovaný je v práci.“, byla moje automatická odpověď a pak jsem teprve začala přemýšlet o tom, jestli lžu nebo ne… Nelhala jsem… Ale stejně – dřív jak za 6 týdnů mě tam nikdo neuvidí!!! I tak mi to přijde dost brzy!!!

8 komentářů:

  1. Naprosto tě chápu. To mi připomíná moje návštěvy u potenciálních tchánů... Akorátže když už tam jsou nějaký ty cizí lidi navíc (báby :-)), tak je zajímám nejvíc právě já, páč můžou do zblbnutí omílat, jací moji příbuzní z 20. kolena jsou známí jejich příbuznejch z 20. kolena. Prostě paráda. Ještěže na velikonoce tam taky nemusíme...

    OdpovědětVymazat
  2. to já bych radši, aby se zajímali, abych musela mluvit a nevnímat tak každou minutu, která uběhne...

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, poprvý proč ne... ale když se tě na to samý ptají po stodvacátýsedmý, přestane to bejt napínavý ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. já si teprve dneska všimla, že mám Jarmilku furt zasnoubenou.Takže jdu opravit na vdaná a poníženě se kaju.-)))

    OdpovědětVymazat
  5. úUplně Tě chápu, když jsme u tchyně, pozoruju pořád hodiny a ten čas tak pomalu utíká...když už je odpoledne a můžu se vymluvit, že Lukášek musí spát, zkouší mě přemluvit, že může spát u nich....nene, on doma spí dýl a pak je příjemnější...:o))

    OdpovědětVymazat
  6. Lorrain: to je v pořádku, nejsem taková ciprlína :o))

    Tazinka: a nejen Lukášek je pak příjemnější, když spinká doma, že? :o))

    OdpovědětVymazat
  7. ..já jsem asi z jiného světa, ale... co mám své nastávající skororodiče - jsem spokojená jako blecha... moje \"skorotchýně\" (ani mi to nejde napsat) je naprostý anděl a snad nikdy jsem takovou osůbku nepotkala.. a tatík? no je s ním sranda, jen je potřeba občas trošku usměrnit .-) takže - díky bohu, že to neznám! a všechny, co to znají upřímně lituju..

    OdpovědětVymazat
  8. tak to jsi šťasná žena:o))
    u většiny lidí, co znám, je to jako u mě! Prostě hrůza!!!

    OdpovědětVymazat