pondělí 30. listopadu 2009

"Líp" jsem se nikdy necítila!

-Vždycky jsem věděla, že až jednou otěhotním, tak to bude velká změna pro mé tělo. Začnu kynout, budu mít zvracivé návaly, budou mě bolet nohy, klouby, budu se nadměrně potit, pořád budu žrát (to vlastně žádná velká změna nebude) a bůhvíco ještě! S tím vším jsem tak nějak smířená, nebo si to aspoň myslím… a i moje okolí to bude chápat! Budu přeci těhotná! Chudinka! S čím jsem ale nepočítala a co jsem si nikdy neuvědomila jsou ty věci, které nastanou před tím!!! Ono nestačí, že co jsem přestala kouřit, tak pěkně kynu a nedokážu se odtrhnout od žrádla! Když zrovna nežeru, tak na žrádlo aspoň intenzivně myslím! 4 kila mám nahoře a všechno se mi to vrazilo jen a jen do břicha a nikam jinam!!! Je to hrůza!!! Už se klidně můžu vydávat za těhotnou! Možná tím u nás v kanclu jen podporuji teorii o svém plánovaném mateřství, kterou pořád popírám! Ale s tím jsem tak trochu taky počítala! Znám přeci story o desetikilech, které bývalý kuřáci přibrali po vynechání cigaret! Horší je to s tím, že jsem přestala brát antikoncepci. Na tu svádím všechny své ostatní neduhy!!! A nejsou to maličkosti… moje pleť se začala mastit a zanicovat, že bych mohla s klidem konkurovat kdejakému poďobanému puberťákovi! A prostě s tim nic neudělám!!! Taky se mi úplně příšerně začaly mastit vlasy. Než mi došlo, že je to antikoncepcí, tak jsem si myslela, že už mám prostě jen hrozně odrostlé melíry a nové to spraví!!! Byl to šok, když jsem u Kadeřnice vyplizla 600 a stejnak jsem si musela hlavu mýt každý den, abych mohla chodit mezi lidi!!! Když si déle než 24 hodin neumyju vlasy, tak vypadají nechutně. Mohla bych si na hlavě smažit řízky!!! Je to velice omezující a obtěžující! Někdy se mi to prostě fakt nehodí si tu hlavu umýt, ale prostě musím! Dřív, když jsem to měla trochu mastnější, stačilo to hodit do culíku. Ne teď!!! Takže se cítím jako sexy kočka, co vám budu povídat. Navíc jsem měla antikoncepci, která mi prý měla navozovat pohodový pocit. Paní doktorka mi tvrdila, kterak budu sama se sebou spokojená a budu se cítit hezká!!! Nikdy mi nepřišlo, že by na mě prášky tímto způsobem zabíraly! Teď už vím, že to tak bylo. Poslední 3 roky jsem byla vlastně zfetovaná a až teď se vidím taková, jaká jsem!!! Sestra se mě snaží uchlácholit tím, že se moje tělo s absencí hormonů časem srovná! Já jí ale nevěřím! Já chci ty drogy, který jsem říkala antikoncepce, zpátky!!!

11 komentářů:

  1. Chichi, já už mám teda těhotenství za sebou a další rozhodně neplánuju, ale antikoncepci jsem přestala brát asi před třičtvrtě rokem, bo jsem zjistila, že ty šílený migrény, který jsem roky měla, byly z toho. Migrény jsou sice pryč, ale zato mám nechutně mastnej ksicht a vlasy a plný čelo vimrlat a beďarů :-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Na pleť pomůžou čistící čaje, na vlasy kvalitní šampon a na náladu svařená medovina:-D Netrap se, teď v zimě se ohavně cítí skoro každá. Na jaře to z tebe sluníčko vytáhne.

    OdpovědětVymazat
  3. duna: no tak u tebe má ta absence hormonů aspoň nějaký pozitivní dopad! Já zatim žádný neobjevila :o(

    squire: čistící čaje? Co přesně si pod tím mám představit? Budu pít cokoli :o)
    kvalitní šampon mám a svařovat si začnu radši víno. To já radši :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Sice sama na bylinky moc nevěřím, ale znám spoustu lidí, kterým to funguje: špatná pleť je prostě důsledkem toho, že se ti z těla špatně vylučují produkty metabolismu. Takže to chce pročistit. Najdi si na internetu čaje na pročištění organismu, dobré jsou taky čaje na povzbuzení činnosti ledvin; ledviny jsou taková tělní čistička a když nepracují správně, tak ti zůstává víc bordelu v potu a v kůži.

    Celkově pleť je odrazem toho, co jíš a jak vylučuješ, takže základní pravidlo je: hodně pít a nejíst moc čokolády:)

    OdpovědětVymazat
  5. hmmm tak to asi vyzkoušim, rozhodně to stojí za to!!!
    piju jak duha a čokoládu skoro nejim! Ale jinak moje strava nestojí za nic :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Na čištění je ještě dobrý čaj z ostropestřece mariánského (doufám, že jsem to moc nezkomolila). Ten zas pomáhá čistit játra. A konkrétně jsem na něj narazila, když jsem jednou zabrousila na fórum ohledně padání vlasů. Squire má pravdu, na pleti a vlasech se nejvíc projeví případné zanesení organismu... A navíc ten podzim...

    Ale jsi fakt dobrá, že nekouříš! Gratuluji!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Me na pupinkyx pomaha Vichy Normaderm,za den mam plet zahlazenou a bez pupinku!!!
    Prodavaji ho pouze v lekarnach :).

    OdpovědětVymazat
  8. nominek: kdybych byla takhle dobrá i co se týče žrádla, to by byla paráda :o)

    Cheorchia: já používám Biodermu, by si člověk řekl, že to by mohlo dobře fungovat... ale mám na normální pleť, asi bych měla vyměnit řadu na mastnou!!! :o(

    OdpovědětVymazat
  9. Když jsem vysadila antikoncepci, tak jsem myslela, že jsem celou dobu místo antikoncepce brala antidepresiva. Pleť, vlasy, všechno v pohodě, ale poprvé jsem pochopila, co to je PMS. Včera jsem si po pár měsících vzala první prášek. Z důvodu ochrany sebe i okolí. Já fakt byla jednou měsíčně na zabití. Navíc v únoru možná bude sex, tak co:D

    OdpovědětVymazat
  10. Jarmilko, jestli chceš \"utěšit\", tak první pořádné PMS po vysazení antikoncepce je třešinka ve srovnání s prvním PMS po skončení \"ochranné lhůty\" těhotenství a kojení.

    Když se mi po skončení mlíkotvorby vrátil cyklus, zjistila jsem, že jednou měsíčně mám doma chuť všechno rozmlátit:-)))

    OdpovědětVymazat
  11. Kopřiva: já mám občas nával vzteku, ale nedokážu rozeznat, jestli je to stejně jako s antikoncepcí nebo se to zhoršilo :o))

    squire: tak to je opravdu \"utěšení\"... začínám se vážně těšit!!! :o)

    OdpovědětVymazat