čtvrtek 12. listopadu 2009

Stížnost blondýny.

-Od narození jsem blondýna! Nikdy jsem žádnou jinou barvu vlasů neměla a ani mít nechtěla! Takže na vtípky o blondýnách jsem už leta zvyklá. Neuráží mě, některé mi dokonce přijdou hodně dobré a i se jim zasměji. Některé obzvlášť dobré klidně i přidám k dobrému ve společnosti… Nemám s tím problém. Nevím, jak to vůbec vzniklo, že se začaly vyprávět takové vtipy, ale rozhodně ne z prokázaného faktu, že blondýny jsou hloupější než tmavovlásky. Ale co mi opravdu vadí jsou situace, když někdo v běžné mluvě používá spojení typu: nech to bejt, vždyť je to blondýna… a podobné! Vadí mi to jen v případech, že jsem v takovém rozhovoru zapojená! Stalo se to včera. Moje „oblíbená“ kolegyně, já a jeden kolega z jiného oddělení jsem se bavili o jedné bývalé zaměstnankyni, která dostala vyhazov. Byla opravdu hloupá, na tom jsme se všichni tři shodli. Kdyby se nás o tom bavilo deset, tak se stopro shodneme taky. A najednou má kolegyně: „No ale co bys čekal, vždyť to je jen blondýna!“. To mě trochu nadzvedlo. A tak jsem jí požádala: „Tyhle své poznámky si prosím nech!“… nevím, jak čekala, že budu reagovat jako blonďatý člen rozhovoru? Každopádně znejistěla…“Ty jsi ale výjimka!“, myslela si, že to zachrání! Opravdu mi nasere, když tohle řekne člověk, který se blonďaté mě neustále na něco vyptává a chce radit!!! Nebo minulý týden: něco řešíme s dvěma kolegy (mimochodem oba blonďáci, nejsou ti na tom stejně jako blondýny?)… a taky se během hovoru zmínili o nějaké hloupé kolegyni coby o blondýně! Chlapce jsem upozornila na to, ať si poznámky tohoto typu přede mnou odpustí! Reakce jednoho z nich byla: „Ale ty jsi přeci obarvená, to je umělá inteligence!“. Nehledě na to, že mi to moc logicky nedávalo smysl (logické by mi přišlo, že umělá inteligence je přírodní blondýna obarvená na tmavo, ne?), jsem kolegu ujistila, že jako blondýna jsem se narodila! A už bylo ticho! Chytrolíni! Když už chtějí mít takové poznámky, tak ať si je také umí obhájit, ne? To jsou pořád jen samé trapné vytáčky!!! To je vše, co jsem chtěla dnes říci!!!

6 komentářů:

  1. A zrovna tebe jsem si představovala jako tmavovlásku, nevím proč:-)
    Mě se taky nelíbí odsuzování jen dle barvy vlasů, je to hloupé! Znám pár lidí, kteří příliš mnoho inteligence nepobrali, nicméně se to nedá určitě podle nějakého barevného klíče, takže... Tak:-)

    OdpovědětVymazat
  2. tohle znám... s někým jsi dlouhodou dobu v kontaktu a nějak si ho představuješ a pak v reálu je ten člověk úplně jinej :o))
    přesně - znám hodně chytrý i hodně blbý lidi a v obou skupinách jsou jako světlovlasý tak tmavovlasý!

    OdpovědětVymazat
  3. Caillou: tys to rychle zabalila...

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, jarmilko, taky jsem si Tě představovala tmavovlasou :-)

    Někdy lidi fakt dřív mluví než myslí... Mě zas vytáčí manželovo \"ženská za volantem\", když nějaké auto jede jak dežo. Kolikrát ho samozřejmě řídí chlap....

    OdpovědětVymazat
  5. co se týče řízení, tak já mlčim :o))
    já jsem totiž přesně \"ta ženská za volantem\", ze které má každý normální člověk hrůzu! Ale jakožto blondýna jsem natolik chytrá, že za to radši nelezu, když na to nemám :o))

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se přidávám k houfu - myslela jsem, že jsi tmavovláska...:o))
    Taky by mně to už rozčilovalo, úplně chápu!

    OdpovědětVymazat