čtvrtek 1. dubna 2010

Nějak jsem to přeplánovala!

-Čtvrtku se říká malý pátek. Já mám ale dneska větší pátek než většina ostatních. Na zítra jsem si totiž vzala volno. Nemyslím tím dovolenou ale náhradní volno, které jsem si poctivě namakala! Určitě si zasloužím sem zítra nejít vzhledem k tomu, že dneska už třetí den dělám, co auditorům na očích vidím! Dneska se za nimi zabouchnou dveře a do prosince máme od nich zase pokoj! Ale rozhodně nebudu mít odpočinkový pátek! Ráno na osmou musím naklusat k paní zubařce, která mi lepidlem do huby konečně přilepí ten můj nešťastný můstek! Zakážu jí (ale pochybuji, že se nechá!), aby se mi dívala do huby po ostatních zubech, protože by mi určitě zase něco našla a já už se tak moc hrozně těším, že jí teď třeba rok neuvidím! Hned potom s batohem na zádech vlítnu do krámů na předvíkendový a předvelikonoční nákup! Bude ze mě soumar. Musím nakoupit asi kilo mletýho masa, minimálně dvacet vajec a spoustu dalších hoven, bez kterých se Velikonoce neobejdou! To budu muset stihnout v rekordní rychlosti a doma pak rychle rozmrazit lednici, umejt jí, znovu naládovat, pak rychle sundat záclony, vyprat je, omýt okna (bohužel to nejde bez mytí žaluzií), utřít prach, vyluxovat, vytřít… Milovaný má naštěstí v pátek volno, takže počítám s jeho pomocí při vpouštění slunce zpět do našeho bytu… on to ještě neví, ale jistě se to včas dozví! V půl 3 už jsem domluvená s Rakušandou a jedeme do svatebního salonu podívat se po nějaké róbě pro ten její Velký den! A pak rychle domů k Milovanému do náručí, protože máme zítra výročí 5 let spolu!!! Hádejte, kdo bude dělat večeři??? Já ne :o))) A hádejte, co bude po večeři? Kdo hádal, že budeme hrát scrabble a popíjet víno, tak to uhádl!!! V sobotu mám v plánu dělat k obědu kapustové karbanátky, ty snad moc pracné nebudou, ale mimo to jsem si letos řekla, že poprvé upeču velikonoční mazanec! A to asi chvíli trvat bude! Vytiskla jsem si z netu asi 5 receptů a trochu mě děsí jakýsi „kvásek“, který má vykynout! Ten jak se mi prý nepovede, tak je to v prdeli! Nevim, jestli si natolik věřim… pro jistotu jsem si našla jeden recept, který není s kváskem ale s tvarohem! No tak uvidím!!! Ještě že Milovaný sladké pečené sežere cokoli!!! Odpolko pak frčim na squash a ze squashe rychle domů, umýt, udělat ze sebe člověka, navonět, načesat a běžim na oslavu narozenin Účetní! Takže večeře, bowling a pak velké popíjení!!! Ale nic se nesmí přehánět, druhý den musím splácat nádivku, uvařit a obarvit vejca a pak už asi umřu!!! Nééé nesmim umřít, v pondělí dopoledne přijde Kadeřnice a Švadlenka a budeme péct kuře, ke kterému se bude podávat moje nádivka, takže nedej bože, jak se mi nepovede!!! Odpoledne návštěva hospody a pak do postele a spát, spát, spát!!! Vlastně už se těším na úterý do práce, až si konečně odpočinu! Naplánovala jsem si to nějak hekticky, což? Ani tam nikde nevidím moc prostoru pro čtení knihy, kterou jsem si vypůjčila speciálně pro ty čtyři dny volna v kuse, co budu mít! A jinak uvítám nějaké typy na jednoduchý velikonoční mazanec, který zvládne i debil (čti JÁ).

7 komentářů:

  1. Je to bochan pro lamy, zvladla jsem ho napoprvy a od te doby se mi povedl vzdycky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já,já mám recept! :)))
    3 zloutky, 120g cukru, 150g masla nebo Hery, 500g polohr. mouky, 300 ml mleka, 40g drozdi (ale muze se tam prdnout i celejch tech 42 g, co je ta kostka, neboj :)), mandle a rozinky, sul, citronova kura, (utluceny) anyz (ale jde to i bez nej, neboj), vajicko na potreni.

    cukr,maslo, zloutky utrit do peny (maslo nech aspon pul hodiny zmeknout-nebo to jde rozmeknout v mikrovlnce, ale fakt jen malicko, aby se nerozteklo uplne:). Drozdi rozdrobis, zalejes pulkou (vlazneho nebo tepleho) mlika, pridas lzicku cukru(klidne krystal) a pockas, az z toho bude kvasek (ona se z toho cca za dvacet minut udela takova hneda pena, tak to je ono, nemusis se toho bat, vystaci si to samo :))) pak do toho prdnes tu zloutkovou penu, zbytek mlika, mouku, citronovou kuru, anyz a spetku soli. Zhnetes z toho testo, (postupne poprasujes moukou, az se nelepi) a nechas to na teplemmiste kynout az zdvojnasobi objem (cca za hodinu). Pak to znovu trochu prohnetes, zahnetes do toho rozinky (ktere jsi namocila predtim do rumu) a mandle (nasekane!), rozdelis na pulku vytvarujes dva bochanky, nebo jeden bochan nebo venec, jak se ti zachce, nechas jeste 20 min dokynout a pak to potres rozslehanym vejcem a soupnes do trouby (na 175). Po pul hodine zkontrolujes (podle toho, jak velkej mas bochanek, tak se to upece, malym staci 30-35 minut, velkej treba az 50. Kdyz nahore zhnedne, tak do toho pichnes spejli, kdyz se na ni vevnitr nic nenalepi, tak je to hotovy :)

    Ja na to ani nedelam nahoru ten kriz, pac krestanka nejsem a ono se to vzdycky tak divne rozleze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lauro, díky... po víkendu poreferuji, jak se mi to povedlo!!!
    Doufám, že se budu chlubit a ne si sama ze sebe dělat srandu :o)))

    OdpovědětVymazat
  4. ty jo, seš superžena:) my pečeme klasický berany, kašlat na mazance:)

    OdpovědětVymazat
  5. mně berani nechutnají! Ať žijou mazance! :o))
    to se teprve uvidí, jak moc super budu! .o)

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem taky měla v plánu mazanec, ale já budu na velikonoce u nasich a Podnikatel taky někde u příbuzných, takže pečení odpadá :-)) každopádně džim palce, kvásek je sviňa

    OdpovědětVymazat
  7. jÁ MAZANCUJU TVAROHOVĚ, BO KYNUTYM ZABÍJET BYCH MOHLA.-))

    OdpovědětVymazat