pátek 4. listopadu 2011

Pravidla jsou tu od toho, aby se porušovala!

:o)Jsme s Květákem dočasně uvězněni mezi čtyřmi stěnami našeho bytu. Horečka navštívila jeho malé tělíčko. Včera v noci to začalo a přes mé naděje, že se jedná o jednodenní záležitost, to bohužel trvá i dnes. Ráno jsem mu naměřila 39,1. A tak pije, dostal čípek a hnijeme. Doktor zkonstatoval, že se na něj nežene žádná viroza, zřejmě to budou zuby. Ke třem stávajícím se zřejmě chystají přidat další kámoši. A hajzlové trápěj! Ale jde to. Květák řádí jako obvykle, jen po hodině bdění začne uvadat a musí jít do hajan. A tak toho Jarmilka využívá a vydělává koruny na Vánoce. Makám jak divá, co se nadělá v listopadu, to se do vánočního rozpočtu počítá :o)) A tak se stalo, že jsem si k obědu začala připravovat své oblíbené penne s rajčatovou omáčkou a ke své hrůze jsem zjistila, že nemám penne. A co je to ze penne s rajčatovou omáčkou bez penne? Dřív bych se okamžitě vydala do města pro chybějící surovinu. Dnes to ovšem nebylo možné, vycházky jsou zakázané. A tak jsem se poprvé odhodlala porušit svá kombinační pravidla. K rajčatové omáčce přece patří pouze a jedině penne, ke kečupové špagety a na zapečení a do salátu vrtule. Byla jsem nucela vzít zavděk vrtulemi. A šlo to. Nebylo to sice ono a nehodlám to praktikovat častěji, ale… A i Květák se dnes rozhodl porušovat svá zajetá pravidla. Konkrétně pravidlo, že v postýlce se nespí přes den déle než půl hodiny. Chrápe tam už hodinu a čtvrt a nevypadá, že by se chtěl probudit. On snad chce, abych se upracovala. Nebo tuší, že čím víc vydělám, tím víc on dostane dárků :o))) V jeho případě by bylo ovšem fajn, kdyby se naučil takhle spát i za normálních okolností. Ve velké posteli ano, to on chrupe i dýl. Jenže kdo ho má pořád hlídat, aby se neprobudil a nevydal se někam za hranice? Auuu to by bolelo! :o) Každopádně doufám, že zítra už bude fit. Na víkend hlásí pěkně, prý budou padat teplotní rekordy a tak bych nerada tohle všechno viděla jen z okna :o( Navíc bych přišla o nedělní volné odpoledne, které jsem chtěla obětovat na mytí oken. Když Květák nebude fit, tak si ho babička ven holt nevezme :o( Čípkům zdar!

4 komentáře:

  1. Nota bene, jako penne nemusí být přímo penne.

    OdpovědětVymazat
  2. ale jako náhražka mohou v případě nouze postačit i široké a krátké těstovinové rourky-trubičky se skosenými konci, že?

    OdpovědětVymazat
  3. no jo ta tvoje úchylka... se divím, že si někoho nezaúkolovala.. třeba nezkusila zavolat kadeřnici jestli nemá volno a jestli nechce přijít na čaj a při té přéležitosti....:-)

    OdpovědětVymazat
  4. suzuki, nejsem žádná začátečnice. To mě samozřejmě napadlo. Jenže vím, že Kadeřnice byla dneska do jedný v práci! A tak dlouho bych o hladu nevydržela! .o))

    OdpovědětVymazat