pátek 5. září 2014

Velký školkák

Od prvního září vidím všude jen fotky, příspěvky, články na téma školka a škola. Už je to docela otravné, ale to mi nezabrání v tom, abych jeden takový příspěvek také nevytvořila :o)))

Květák už je od února zkušený školkový mazák. Ač se pro něj ve státní školce nenašlo místo, neminulo ho to. A nás taky ne, museli jsme zaplatit soukromou. V únoru to byl tedy docela boj. Květákovi se už od začátku očividně nelíbila paní majitelka, ředitelka, učitelka - vše v jednom. Takže víc jak půl rok do školky nechodil s nadšením, někdy to byl dokonce řev.

Na jaře se na nás usmálo štěstí (bylo teda kurva na čase) a byl přijat do státní školky s nástupem od 1.9.2014. Uteklo to jako voda, v pondělí švihal.

Jaké bylo pro mě překvapení, když jsem pár dní před nástupem zjistila, že první týden by děti měly chodit do školky pouze do deseti hodin, aby si zvykly. Dokonce tam i preferovali, aby rodiče první dny s dětmi zůstali ve školce!!! Prosím??? Byla jsem docela vytočená. Hlavně kvůli tomu, že se to člověk dozví na poslední chvíli a ještě ani ne ze strany školky.

A tak jsem se jim na to vyprdla. Řekla jsem, že Květák už je školkou políbený a že si ho rozhodně nebudu učit na to, že s ním budu ve školce vysedávat. To úplně popírá podstatu školky a dítě si akorát hned zkraje zvykne na něco, co nikdy nemůže fungovat více než pár dní.

Takže jsem v pondělí přivedla Květáka, rozloučila jsem se s ním, učitelce jsem řekla, že jdu domů a přijdu si pro něj v deset, ale že v úterý už bude do oběda a ve středu i na spaní, protože prostě musíme chodit do práce... moc nadšeně se netvářila, několikrát mi naznačovala, že to není dobrý nápad, ale nehla se mnou.
Já sama snad nejlíp znám své dítě a jaké jsou jeho možnosti...

A výsledek mé rebelie? :o)))
Ten nejlepší - Květák úplně v pohodě. Dneska je na spaní ve školce třetí den a spí tam jak špalek, učitelky ho chválí, že je šikula. Žádný pláč, sežere, co dostane... prostě miláček.

Jsem na něj pyšná. A hlavně se mi hrozně ulevilo, že mi případné neúspěchy nemůže učitelka omlátit o hlavu, že jsem moc spěchala :o)))

Dneska mám nahlášený první školkový úraz našeho malého montéra, který strká prsty, kam nemá. A takové to bude už pořád :o)))

Každopádně na to chválení bych si brzy zvykla...

A je to. Školkový příspěvek už mám také ve svém repertoáru :o))

2 komentáře:

  1. Ten adaptační týden mají asi ve státních v osnovách, v té Žmurově to je jak přes kopírák...naštěstí jsou tam rozumné učitelky, co školku pro matky spíš rozmlouvaly, že z toho děcka mají ještě větší hokej a za týden je to bez matek stejně znovu od začátku.

    OdpovědětVymazat
  2. u nás rozumné nebyly ani učitelky ani matky :o((

    OdpovědětVymazat