středa 1. října 2014

Hubnutí...

Po přečtení posledního článku Psice se prostě musím pustit do něčeho podobného...

Já a hubnutí. To je téma, to vám povím... Prvopočátek byl už někde na základce...

Nebyla jsem tlusté dítě, takový normál... jenže ke své smůle se na mě už od základky "lepí" samé vychrtlé kamarádky. Tím pádem jsem nikdy neměla pocit, že jsem normální holka. Vždycky jsem si přišla taková oplácaná. K tomu ještě moje výška. To je jasný, že nemůžu mít stejná stehna jako moje 160 cm vysoké kámošky, když já mám 180. Ale to jsem v tý době nějak nechápala... Chce se mi plakat, když vidím fotky v patnácti, kde jsem byla jako lunt, ale v té době jsem ten pocit rozhodně neměla...

Samozřejmě na základce jsem se nesnažila hubnout, to zase ne. Ládovala jsem se stejně jako ostatní. Ale ten pocit, že jsem tlustá, jsem měla...

Pak jsem nastoupila na střední a tam hups - zase jsem si tam našla vychrtlou kamarádku, která byla navíc i docela vysoká. Pak mě seznámila se svojí partou kamarádek, vychrtlých, jak jinak :o))

A pak hups do práce, zčuchla jsem se tu s Kolegyňkou a zkuste hádat, jakou má tělesnou stavbu? No jistě... ta je snad ze všech nejvychrtlejší...

A až v práci začal můj dietový bludný kruh... Když jsem nastoupila do práce, bylo mi 20. V té době jsem držela diety ve stylu nenavečeřet se a druhý den mít propadlé břicho. Případně také parádně fungovaly prochlastané a protancované víkendy.

Jak věk šel kupředu, přestalo stačit nevečeřet... takže jsem začala zkoušet různé filuťárny dle vlastní fantazie. Jako třeba ráno jsem se snažila snídat co nejdéle, aby se mi pak ostatní jídla také posunuly (v tuhle chvíli nejsem schopná vysvětlit svou tehdější logickou úvahu, proč by to mělo být účinné), nejedla jsem žádné pečivo a maso jedla jen se zeleninou, jedla jsem jen 3x denně, zkoušela jsem nejíst po šesté, dělenou stravu podle Kořínkové jsem také absolvovala... prostě kdeco...

Sem tam něco i fungovalo, že jsem třeba tři kila shodila. Ale nic dlouhodobého.

A až ve třiceti jsem přišla na to, že všechny moje představy o dietě byly dost zkreslené a celou dobu jsem se trápila zbytečně. Objevila jsem Havlíčka. Začala jsem hubnout tím, že jsem jedla 6x denně, ládovala jsem se hned ráno po  probuzení a večer před usnutím, jedla 6x denně a světe div se - ONO TO ŠLO.

Takových roků zbytečného trápení. Přitom stačilo jíst víc :o))

Každopádně jako správná žena prostě stejně pořád nejsem spokojená. Chtělo by to shodit ještě aspoň čtyři kila! Takže už zase začínám sondovat, do čeho bych se pustila.

V mezičase si doma každý den dřepuji a chystám se na domácí cvičení na břicho.
Milovaný mi řekl, že jsem fakt prdlá, když jsem oznámila, že asi zase začnu hubnout a chci čtyři dolů. Prý budu chrastit, a abych se radši zpevnila a na hubnutí se vysrala... chrastění bych se opravdu nebála - při 183 cm mám 79 kilo, takže prostoru je tam stále dost...

Mám takový pocit, že hubnutí se vlastně stalo mým koníčkem. Ale když hubnu, tak vždy myslím na to, co všechno uvařím a sežeru, až skončím... Takové křížení zájmů to je :o)))

4 komentáře:

  1. Nejhorší je pivo!!!!
    Ale i s tím to de - člověk může dát večer dvě piva, ale už nejíst.
    Já to při svých 180 cm dotáh na přescenta, po měsíci významného snížení příjmu potravin jsem na 95 kg.
    Myslím, že všechny zázračné diety jsou na hovno. Jen prostým nastudováním základů energetických pochodů v těle člověk zjistí, že zhubnout za týden 10 kg je nesmysl. Podle toho, co jsem nastudoval, i při úplné hladovce by člověk sundal za týden asi tak 2 kg. Pokud někdo sundá víc, spíš se jedná o odvodnění.
    Máš výhodu, že můžeš běhat, dřepovat...já z toho nic nemůžu a tak mi strašně chybí ta zvýšená výdajová stránka...

    OdpovědětVymazat
  2. To je zvláštní, já jsem si tě představovala vždycky jako strašně maličkou:) Já mám 176, takže skoro v klubu;) A Havlíčka znám jen Borovského, ale toho jsi asi nemyslela. Každopádně v tomto duchu mi to radí i kamarádka, bývalý výživová poradkyně. Já se k té pravidelnosti ale nemůžu dokopat, jsem zvyklá jíst jako kobra (snídaně nic, oběd při chůzi, odpoledne kalorická bomba, večeře v 10..).

    Sejra, ono záleží, jak máš nastavený tělo. Já jsem jenom z toho týdenního detoxu shodila podle čerstvého měření 4kg a to jsem se snažila jíst často, abych u toho nepadla. Ale zrovna u mě to není dobré, protože začnu hrozně rychle sundávat i svalovou hmotu, takže to teď přes bílkoviny ráda naberu zpátky.

    OdpovědětVymazat
  3. Sejro, všechen alkohol je hroznej... kort když někdo pije víno na litry a u piva pod pět kusů nejde :o)))

    psice, tak to si ty představy vynásob dvěma :o)))
    mně ta pravidelnost nedělá moc problém, protože jsem tenkrát hubla, když bylo Květákovi rok, takže jsem jedla pokaždé s ním a tak nějak jsem si zvykla na ty svačiny mezi hlavními jídly... ale chtělo by to omezit množství :o)))

    OdpovědětVymazat
  4. Jíst víc mi jde. :-)
    Držím palce, ale podle toho, co píšeš, bych hubnutí už neřešila. :-)

    OdpovědětVymazat