středa 15. října 2014

Jak se dělají děti

Na cestě za novým krásnějším tělem jsem před měsícem započala třicetidenní výzvu na zadek. To znamená, že jsem denodenně dřepovala jak blbá. Každý den víc a víc. Možná to má nějaký efekt, ale já to na sobě nepoznám. Zadek mi přijde stejný jako vždy (čti rozkydlý a prostorově výrazný), ale možná stehna mám o něco méně měkké (napsat tvrdší mi v mém případě přišlo nepatřičné). Asi jsem něco dělala špatně, že se zadkem to ani nehnulo .o))) Tuto výzvu  jsem bohužel musela dva dny před jejím finálem ukončit, protože moje kolena začala stávkovat. A kvůli dvěma dnům se nezblázním...

No a co dál? Tak jsme s kamarádkou Matkou přešly na další level. Třicetidenní výzva na břicho. A tak jsem včera třetí den dělala doma sklapovačky s vidinou bříška jako žehlicí prkno.

Ale Květák je z mé nenadálé aktivity nějaký zmatený. Co se to děje? Tohle máma nikdy nedělala. Když jsem doma dřepovala, pokaždé na mě koukal a říkal: "Mami, už necvič, budou tě zase bolet nohy.". Hodný to hoch, má starost o svou maminku. Já se u toho vždy jen usmívala a snažila se přemoci touhu jeho žádosti vyhovět.

A teď mu klidně doma začnu místo dřepů předvádět něco nového. Asi mu to hodně šrotovalo v hlavě. Seděl, koukal na mě a vyptával se, proč to dělám. "Květáku, chci mít hezké bříško, víš? Tak musím cvičit."

Druhý den se to opakovalo. Ale bylo vidět, že o tom asi přemýšlel a přišel s teorií: "Ty cvičíš, abys měla něco v bříšku?"... zrovna jsem v sérii, tudíž nemohu odpovědět, tak se snažím na něj alespoň usmívat, aby věděl, že ho vnímám. "Co bys chtěla mít v bříšku? Miminko?"... Třetí den už je zcela konkrétní. "Ty zase cvičíš, abys měla v bříšku Matěje. Tak cvič." (jeho kamarád Lebkoun má bráchu Matěje, takže Květák chce taky Matěje. Má v tom jasno. Musí to být kluk a Matěj k tomu)

Je fakt, že si poslední dobou díky zvýšenému výskytu druhých sourozenců v našem okolí neustále povídáme, jak byl miminko a měla jsem ho v bříšku a jak mě potom to bříško hodně bolelo, protože už chtěl ven, a já musela jet do nemocnice, aby mu pomohli vylézt a že tehdy se narodil. U toho si prohlížíme fotky z porodnice a miminkovský. Musím mu několikrát potvrdit, že Lebkoun byl také u svojí maminky v bříšku a té pak bylo špatně a musela do porodnice a že kámoška 1 byla také v bříšku a mamince bylo špatně.... a kámoška 2 byla také v bříšku... a tak dál pořád do kola. A já si tak říkala, kdy ho napadne se zeptat, jak se vůbec ty miminka do bříška dostanou... a hlavně co mu na to řeknu...

No a tímhle se to asi vyřešilo. Květák si vymyslel svou vlastní teorii :o))
Ale je mi ho trochu líto, pořád otravuje s bráchou a teď bude mít pocit, že na tom intenzivně makám! Doufám, že to nikde nebude ventilovat..."Maminka každý večer cvičí, aby měla miminko v bříšku!". Ještě by to mohl opepřit: "Táta většinou u toho není." .o))))

Takže já cvičím, aby se mi břicho zmenšilo a Květák mi fandí, protože si myslí, že mi břicho z toho vyroste...

Tak jsem zvědavá, kterému z nás se přání vyplní!

11 komentářů:

  1. Chudák Květoš! Aby tě to nestálo štěňátko nebo křečka, aspoň tohle byl výsledek mé intervence o sourozence, když jsem byla malá...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je opravdu vtipné. Pobavila jste mne.
    A zkuste si koupit hrazdu, co se montuje do futer, a na ní se zvedat a při zvednutí ještě zvedat nohy... To je dobré cvičení.
    Milan

    OdpovědětVymazat
  3. Přijeď k nám hrabat zahradu, budeš holka jako lusk!!!

    OdpovědětVymazat
  4. psice, zvířata ho naštěstí neberou, většiny se bojí... možná rybičky by bral a to by šlo .o))

    Milane, to by mě Milovaný hnal, kdybych do našeho 2+kk ještě narvala hrazdu .o)) ale ruce bych posílit taky potřebovala, jen co je pravda...

    Sejro, a slibuješ, že pak budu mít břicho jako žehlící prkno? :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta hrazda nepřekáží. A snadno se montuje. Dá se mezi futra nahoru tak, aby se do mezery mezi futry a hrazdou vešly ruce. No a pak už se člověk pro otevřených dveřích jen zvedá.
      Montuje se to snadno, nic se nemusí vrtat, v podstatě se zatočí tou hrazdou a ona se do těch futer roztáhne.
      Posiluje ruce, břicho, prsní i zádové svaly.
      A zásadní výhodou je, že se na tom dá cvičit i tehdy, když člověka bolí záda.
      Milan
      Milan

      Vymazat
    2. Rozhodně slibuju, máme zahradu velkou jako prase!!!!

      Vymazat
  5. :-DD to je povedené!
    Sejro a můžu přijet hrabat já? Taky potřebuju mít zase břicho jako dřív, bez pneumatyčky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně, já si vyndám židličku, načnu pivo/víno, rozvalím se a budu tebe a Jarmilku pozorovat, jak hrabete, budu povzbuzovat a případně vlídné slovo utrousím-)

      Vymazat
    2. a kdo jako bude hlídat Květáka??? .o)) za hlídání budu hrabat jak divá!

      Vymazat
    3. Odhlídali jsme doma děti dvě, odhlídáme i třetí. Navíc - zdravotnický dozor je přítomen!!!

      Vymazat
  6. Tak 30 d. výzvu na břicho jsem zkoušela taky - bohužel po 30 dnech výsledek žádný - zato mě bolela záda...:-D A drahoušek mi řekl, že se mi asi svaly udělaly pod tím špekem a budou vidět, až ho shodím.... Tudíž u mě asi tak...:-D

    OdpovědětVymazat