pátek 2. října 2009

Cvičme v rytme.

-Tak jsem se včera po více jak 3 měsících vybičovala k nějakému sportu. Vyrazila jsem na zumbu, kterou jsem objevila krátce před létem a byla jsem z ní celá nadšená!!! Účetní slibuji už minimálně 3 týdny, že s ní půjdu, ale pokaždé mi do toho něco „velice důležitého“ vlezlo a já prostě nemohla jít, no co vám budu povídat!!! O tom, že jsem se ještě pořád neobjednala na spinning ani nemluvim. No ale vzhledem k tomu, že díky mému nekouření jsem trochu nabrala, a pohyb by si určitě dobře rozuměl s mou dietou, tak jsem se včera z toho gauče fakt zvedla! No a jak? Dneska mě nic nebolí a nijak nadšená jsem z toho nebyla. Naše instruktorka zřejmě přes léto trochu okořenila svůj repertoár pohybů a cviků a hudby a mě to nebavilo. Už to prostě není ono. Některé písničky s pohyby mě vyloženě nebavily, chvílema jsem si připadala, že nacvičuji na lidové tance! A tak se mi to před létem líbilo… nebudu ale házet flintu do žita a ještě to aspoň dvakrát zkusím. Třeba byl jen špatný den včera!!! Každopádně ale tím, že jsem včera po takové době vytáhla tašku na cvičení, jsem v ní objevila permanentku na spinning a zjistila jsem, že ji mám skoro celou nevyčerpanou. Zbývá mi tam ještě 8 jízd!!! Takže se musím hned dneska objednat, abych to do konce roku stihla vyčerpat!!! Úúúúúúúúúú, já snad fakt budu muset cvičit víc než jsem plánovala! Navíc teď už druhý týden každý den dělám doma cviky na břicho… včera na zumbě jsem se při poskakování viděla v zrcadle a usoudila jsem, že to s tím břišním cvičením byl víc než dobrý nápad!!! Ten můj kulich tam tak trapně poskakoval!!! No ale dost o cvičení. Dneska jedu k Účetní na večerní dámský dýchánek u televize (víno si samozřejmě vezu sebou a buchtu mám taky upečenou). Držte mi palce. Budeme tam tři ženy a pouhá já nekuřačka. Budem sedět v přímé blízkosti bez ventilace, která by trochu zmírnila dopady kouře na můj nosánek!!! A že se holky do toho kouření umí opřít. To budou zase chutě!!! A zítra kolem poledního vyrážíme s Milovaným do Krumlova. Někde si tam najdeme nějaký penzionek a tím oslavíme naše 4,5 roční výročí! Původně to měl být výlet „Překvapení“, ale po minulé zkušenosti mi Milovaný prozradil své plány!!! Ani se mu nedivím :o)

17 komentářů:

  1. 8x spinning? to máš na 14 dnů akorát ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. chacháááá!!! Budu ráda, když to stihnu vybrat do konce roku :o)
    to mi připomíná, že jsem tam pořád nezavolala!!!

    OdpovědětVymazat
  3. já chci taky do Krumlovááááááá-)))

    OdpovědětVymazat
  4. A nebavil by tě třeba pilates? Já sport taky nijak zvlášť nemusím, ale pilates jsem si oblíbila, protože ty hodinové lekce tak nějak příjemně rychle uběhnou a člověk se při nich hezky protáhne ani neví jak :-)
    A nemáš náhodou ty, Jarmilko, nebo někdo z ostatních zkušenosti s takovými těmi 30minutovými Expres posilovnami? Jedna nám vyrostla před barákem ale já zatím nějak nenašla odvahu jít se tam podívat. Připadá mi, že 30 minut na kvalitní trénink je nějak málo, ale třeba je to jen můj pocit...

    OdpovědětVymazat
  5. Lorrain: a co ti brání? :o)

    Maire: pilates jsem ještě nikdy nezkoušela, ale asi by to na mě bylo moc klidný! Měla bych moc času sledovat ubíhající minuty... ale na druhou stranu, zkusit bych to mohla, třeba se mýlím...
    Já tedy nemám zkušenosti s normální posilovnou natož s nějakou expres :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja delam kliky a hodne chodim,mety \"organizovany\" sporty nejak neberou :-))
    Moc Ti fandim Jarmilko,at Te neopousti nadseni :o) !!!

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jo, já si pamatuju, jak jsem ještě z domácího cvičení měla krásně vypracovaný břicho a nohy. Bože, kde jsou ty doby, teď jsem jak kulička!
    Hele, když si to rozvrhneš, tak to s tím spinningem určitě stihneš. Třeba každý týden jednou a ještě ti tam zbydou rezervy na veledůležité události, kvůli kterým to budeš muset sem tam odříct!!;-)

    OdpovědětVymazat
  8. cheorchia: když já jsem ráda, že se doma přinutim aspoň 5 minut cvičit na břicho :o))

    Sabina: a kolik jsi denně dělala cviků na břicho? Já cvičila už 9 měsíců a nic... teď začínám na novo .o((

    OdpovědětVymazat
  9. Dělala jsem jen sklapovačky - rovně a do stran. Mě se břicho vytvarovalo poměrně rychle, protože jsem neměla přebytečněj tuk, šlo jen o to zpevnit svaly... S nohama to bylo horší, ale taky to šlo:-)
    Teď abych nejdřív zhubla ty pneušky a pak bych se na to cvičení měla zas vrhnout:-)

    OdpovědětVymazat
  10. aha, tak to jo... já mám i spoustu přebytečnýho tuku... :o((
    a vůbec to nejde!!! Přemýšlím, že bych doma dělala ještě dřepy, ale zní mi to trochu jako scifi :o)

    OdpovědětVymazat
  11. já jsem měla vždycky takový tušení, že si dřepama odrovnáváš kolena, ale co je na tom pravdy to nevím...

    OdpovědětVymazat
  12. Sabi, ty a kulička?? Cha chááá, to mě fakt pobavilo :-D


    Jarmilko, jestli se chceš zbavit tuku, tak sklapovačkama to nepude... sklapovačky vřele doporučuju na posílení břišních svalů, ale na shození tuku potřebuješ spalovat, tzn. potřebuješ nějakou aerobní aktivitu

    pokud nemáš s těma kolenama nějaké vyloženě problémy, tak bych se dřepů nijak neobával (běhu bych se bál víc)... navíc platí krásné pravidlo že cvičení nesmí bolet... můžeš (musíš) být příjemně unavená, ale cvičení nesmí jít do bolesti... Takže když tě budou bolet kolena, tak je to špatně a nedělej to.

    OdpovědětVymazat
  13. PJ: to jako že ty sklapovačky dělám zcela zbytečně??? No to mi neříkej!!! A co mám tedy dělat? Nečekám místo břicha žehlicí prkno, ale že se zmenší!!! .o((
    Jednou týdně chodím buď na zumbu nebo na spinning a pak minimálně 6x týdně cvičím 150 cviků na břicho!!! chjooooo

    OdpovědětVymazat
  14. neděláš je zbytečně! jsem psal že jsou výborný na břicho... ale na shození tuku potřebuješ dvě základní věci: zdravý jídlo vyvážený jídlo s obsahem kalorií menším než kolik bude tvůj výdej (vřele doporučuju nechat si ho od někoho sestavit na míru) + ten aerobní pohyb (1x týdně je dost málo, nešlo by aspoň pro začátek zařadit týdně zumbu A spinning? ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. to jsem měla v plánu, že jednou týdně budu jezdit na spinu a jednou na zumbě... jenže mi to pořád nějak nevychází no... den, kdy jdu na nějaké cvičení, je pro mě zabitý, ten den už si nemůžu naplánovat nic... protože jezdím domů pozdě a ráno brzy vstávám, takže nic nestíhám ani před ani po cvičení... chjooo já vím, že je to alibismus!!! Budu se snažit :o)

    OdpovědětVymazat
  16. ale řešit s ním přibývání způsobené abstinencí nikotinu není možná nejlepší taktikou.
    Abusus nikotinu vede k změně metabolismu - tělo více spaluje a méně ukládá. Tato změna je patrně nevratná (záleží na množství spotřebovaného nikotinu a jeho rozložení v čase). Abstinence nikotinu pak způsobí okamžité menší spalování s tím, že přebytky energie se ukládají v tradiční tukové konzervě.
    Cvičení také vede k vyššímu spalování, ovšem jen po dobu cvičení. To tedy znamená, že abstinující kuřák, který cvicí, sní stejně nebo dokonce i více jídla, než před tím - a jakmile necvičí, energie z jídla se mění v tuk. Takže takový abstinující kuřák by k udržení stejné váhy musel intenzivně cvičit každý den a po celý zbytek života, což dokáže jen málokdo.
    Lepší strategií je snížit přísun potravy: naučit se jíst méně a zvyknout si na to, že jím méně. To má co do udržení hmotnosti větší a dlouhodobější efekt.

    Takže doporučení: klidně si cvičte, hlavně ale si dávejte méně jídla a na menší talíře.

    OdpovědětVymazat
  17. Já vlastně \"cvičím\" v práci - a velice si to pochvaluju. Co makám ve fabrice můžu jíst za dva - a konečně v klidu dopnu kalhoty a navíc mám moc hezké bicepsy .-) Ale poslední dobou si tělo přímo vynucuje nějaký pohyb, takže jsem moc ráda, že jsem si zaplatila ten kurz pilates. A protože byl hodně drahý, vím rčitě, že se tam vždycky dokopu. :-D

    OdpovědětVymazat