pondělí 26. října 2009

Mlčeti zlato!

-Po delší pauze hlásím příchod. Kdo má něco společného s účetnictvím, tak pochopí, že v několika uplynulých dnech jsem měla plné ruce práce s DPH a zasranými čtvrtletními uzávěrkami. Kdo s účetnictvím nemá nic společného, tak jen poinformuji, že je to voser!!! Neměla jsem myšlenky, energii ani náladu na nic. Ale vše je hotovo a jsem zase vaše :o)) No a mimo ty uzávěrky jsem za tu dobu stihla ve zkratce asi toto – velice vyvedenou dámskou jízdu se striptéry, návštěvu Amsterodamu (nevíte někdo, jaký vztah je mezi kouřením trávy a následným darováním krve? Je to problém?), zaúčtováním všeho včas, dostala jsem svou první menstruaci bez užívání antikoncepce… no je toho hodně… Ale nejvíce mi v hlavě utkvělo, jak jsem včera něco posrala… Moje kamarádka Rakušačka přestala brát antikoncepci už někdy kolem Vánoc. Od té doby nedostala sama od sebe ani jednu menstruaci a nemůže otěhotnět. Po bůhvíkolika hormonech, které brala, po bůhvíkolika vyšetřeních, na kterých byla, zjistila, že jediná šance je umělé oplodnění. Je z toho hodně špatná, miminko fakt chce a špatně nese jakoukoli ženskou ve svém okolí, které se to rychle povedlo… No a já jsem si jí kráva včera postěžovala, jak jsem to poprvé dostala po vysazení prášků a jak je to zase bolestivé a dlouhé a silné!!! Rakušačka na mě vyvalila oči a takovým divným tónem se mě zeptala, jestli si dělám srandu, že jsem to hned po vysazení dostala tak, jak jsem měla. To prý znamená, že moje tělo je na těhotenství připravené a bude to bez problémů. Znělo mi to jako obvinění a nejradši bych si přes tu hubu naflákala. Kdybych občas přemýšlela, než něco z huby vypustím!!! Teď se budu bát, abych náhodou neotěhotněla!

10 komentářů:

  1. tohle je blbý...ale bohužel s tím nic nenaděláš. A až opravdu otěhotníš, tak to stejně asi před Rakušankou nezatajíš.

    OdpovědětVymazat
  2. hmmm to nezatajím... doufám, že se jí to taky brzo povede!!! Brzo = dřív než mně!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Jarmilko, byla jsem v situaci Rakušačky dva roky. Kolem mě to těhotnělo jako blázen, a já nic a nic. Proto vím, že přes hubu nezasloužíš. Ty nemůžeš za to, že všechno u tebe funguje jak má. Nemůžeš za to, že tě bolí to, co bolet má. Chyba je v nás, které osud fackuje a tak nedovedeme druhým dopřát ty malé obtíže jenom proto, že samy máme větší.

    Taky jsem mívala po dvou letech bezdětného manželství tendenci být zlá na ty, které byly tak sprosté, že si otěhotněly troufale o svatební noci. Ale teď vím, že to bylo ode mě špatné.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja myslim,ze \"\"\"nevíte někdo, jaký vztah je mezi kouřením trávy a následným darováním krve? Je to problém?\"\"\" to problem,mozna nebude,jen bude ten Obdarovany pak naramne veselej :oD.
    Podle meho deti prijdou,kdy maji.Vedi,kdy je ten spravny cas :)).

    OdpovědětVymazat
  5. squire: já si ani nemyslím, že by chtěla být zlá... jen hrozně zklamaná.
    A tys měla nějaké problémy nebo to prostě takhle dlouho trvalo?

    cheorchia: takže udělám aspoň na chvíli jednoho člověka šťastnýho :o))

    OdpovědětVymazat
  6. Jarmilko, tohle takhle nemuzes resit.To bys za chvili nemohla skoro nic, aby se to nahodou nedotklo nekoho mene stastneho...

    OdpovědětVymazat
  7. já vím... ale mně to bylo tak líto, že jsem jí tím svým \"stěžováním\" ublížila :o((

    OdpovědětVymazat
  8. jarmilko, jo, měla jsem problém; ten se jmenoval idiotská doktorka, která mi napřed předepsala v devatenácti antikoncepci, jaká už tehdy byla naprosto out (jsem já doktor, abych se vyznala v dávkách estrogenu atd.?), a když po vysazení několikaletého užívání nepřišel cyklus, zjistila mi na vaječníku cystu, kterou \"léčila\" léky na povzbuzení činnosti vaječníků, které měly za následek snížení mé hmotnosti o 10 kg za tři týdny (s patřičnými doprovodnými jevy) a a zvýšení počtu cyst na obou vaječnících na celkovou sumu 20. Když jsem jí řekla, že se mi nezdá, že by mi ty léky dělaly dobře, odvětila: Já jsem tady doktorka.

    Změnila jsem lékaře, s diagnózou neplodnosti dávala rok a půl vaječníky a tělesnou hmotnost do pořádku a pak konečně otěhotněla. Mimochodem, jeden vaječník mám v háji dodnes, takže funguju tím druhým.

    A přesně jak píše L., vystihla to, co jsem chtěla napsat sama: Nemůžeš se pořád ohlížet na to, aby ses náhodou někde nedotkla někoho, kdo se cítí uražen tím, že jiní mají více štěstí.

    Píšu proto, že já byla na té druhé straně barikády - a dneska je mi líto, jak zlá jsem byla na lidi, kteří neudělali nic - jen měli víc štěstí. Jakoby za to mohli!

    OdpovědětVymazat
  9. tak to je hustý! Jedna blbá doktorka a tolik problémů :o((
    moje teta třikrát potratila, než si našla novou doktorku a pak to konečně klaplo!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Něco s účetnictví společného mám - to, že chodím na kurzy, ale nevím, nevím, jestli v budoucnosti budu mít i něco víc, jsem z toho trochu zmatená:o)).

    Jinak, co se týče té kamarádky, chápu jí, že je nervózní a taky trochu zlá, asi většina žen, které nemůžou otěhotnět se tak chová.
    Ber to s rezervou, jasně, že Ty za to nemůžeš, ale asi ani ona, prostě to neřeš!

    OdpovědětVymazat