čtvrtek 11. února 2010

Co bude?

-
Tak už je to cca měsíc a půl, co spolu s Milovaným spíme naostro. Zatím se necítím ani trochu těhotná. Pamatuji si, že Rakušanda v této době už šílela. V druhách a značkách těhotenských testů se vyznala jako já v druhách vína, po každém souloži si lehala s nohama vzhůru (aby se to lépe usadilo) a hned druhý den se cítila natolik těhotná, že si musela dělat test. A to tak moc akutně, že jsem jí u toho musela asistovat na záchodkách v kině. Prostě to nemohlo déle vydržet. Počítala si plodné dny a se svým milým prosouložila pouze dny, které bylo možno otěhotnět. Ostatní dny nezájem.
   Doufám, že to, že to takhle nehrotím, neznamená, že bych to dítě chtěla méně než ona. Nechci se tím ale nechat stresovat. Na to je ještě čas! Mým cílem je mít dítě do třiceti. Je to cca měsíc, co jsem oslavila osmadvacátiny, a tak mám čas.
Nevím, jak se počítají plodné dny a ani to asi zatím vědět nechci. Test jsem si ještě žádný nedělala. S Milovaným se miluji jako doteď. Prostě když je chuť. A ta je tak dvakrát do týdne.
    Vlastně jsem zjistila, že by se mi nejvíc líbilo otěhotnět tak koncem srpna. Rodila bych v květnu. To znamená, že bych neměla největší břicho ani v mrazech ani v hnusných vedrech. Měla bych májové dítě. Navíc bych si krásně užila poslední léto – poslední týden na chatě s kámoškama a poslední dovolenou s Milovaným „ve dvou“. Tolik moje plány, kdy by to mělo být :o)
   Příští týden jdu na kontrolu k paní doktorce. Nechám se prohlédnout, jestli jsem po všech stránkách v pořádku a můžu kdykoli otěhotnět. Jestli u mě není nějaký problém. Ale podle menstruace soudím, že jsem v pořádku. Mám to jak hodinky i po vysazení prášků. Silnější a bolestivější, ale pravidelné.
    Pro svou budoucí dceru jsem si vymyslela jméno Pavlínka. Je to proto, že se mi líbí obměny toho jméno – Pája, Pájina, Pájinka… to byl důvod, proč jsem si to jméno vybrala. Jenže to jméno jsem si vybrala před víc jak půl rokem, když jsme si s Milovaným řekli, že do toho praštíme. A od té doby jí v duchu říkám Pavlínka a když o tom s Milovaným mluvíme, tak také mluvíme o Pavlínce! Takže pochybuji, že bych té holce někdy řekla Pájino :o)).
Jestli to bude kluk, tak fakt nevim, o klukovi jsem zatím vůbec neuvažovala. Chtěla bych holčičku! Ale až přijde na lámání chleba, tak budu určitě ráda za cokoli! :o))
   Kamarádky se zatím pořád hlásí k tomu, že budou dělat hodné tetičky a budou si dítě půjčovat, ale víme, jak to asi bude, že? Budu pro ně nudná, jakmile se mi zahovní mozek a nebudu mluvit o ničem jiném, než o svém potomkovi! To už mi tu nejedna blogerská matka „jemně“ naznačila :o))).
Máma se sestrou to mají horší! Ty povinnostem jen tak neutečou! :o) Tak mi držte palce!
Někdy na mě přijde hrozně těšení se, až to bude! Až budu matka! Ale někdy (častěji) mám hrozný strach a nejradši bych už nikdy v životě nesouložila, jen aby se to nemělo šanci stát! Vůbec si nedokážu představit, jaké to je! Najednou ze mě něco vyleze a já se o to až do smrti už budu starat! Jak to budu zvládat? Vždyť o dětech nevím vůbec nic! Připadám si ještě nedospělá, abych vychovávala nového tvora… pak se začnu uklidňovat, že to už zvládly větší telata než jsem já, tak přece zrovna já neztroskotám!!!
   No uvidíme! Snad to všechno dobře dopadne! :o)))

25 komentářů:

  1. Já chtěla Pavlínku vždycky :-) Už jako malá holka jsem si umínila, že až budu mít jednou děti, jedno z nich bude Pavlína. A je :-) A neboj, Pájino jí řekneš úplně klidně, minimálně když budeš už hodinu čekat, než se uráčí svlíknout před mytím třeba ;-)
    Já otěhotněla vždycky až po čtyřech měsících. A někdo až třeba po roce...

    OdpovědětVymazat
  2. já už jako malá holka si umínila, že já tedy žádný děti mít nebudu! Až před rokem to na mě nějak skočilo a hnedle s tímhle jménem! Nikdy se mi nijak zvlášť nelíbilo, ale teď mi přijde nejhezčí ze všech :o)))

    OdpovědětVymazat
  3. chuť dvakrát do týdne??? tak to tě lituju... já mám chuť dvakrát denně :-D

    OdpovědětVymazat
  4. no to Milovaný taky, možná i třikrát... :o))
    ale najít ženskou s vašim mužským apetitem je dost těžký! .o))
    ale kdyby každý muž měl uspokojovaný apetit pokaždé, když by ho měl, tak ono by to taky začalo klesat! .o)

    OdpovědětVymazat
  5. No PJ nevím kdo je tu k politování. :D Já mám chuť taky 2x denně, ale brala bych raději 2x týdně, protože když není s kým tak k čemu mi to je?! :D

    OdpovědětVymazat
  6. A ještě něco, neboj se, jak to budeš zvládat, zvládneš to!

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem taky u Lukáška říkala, \"prostě to jen budeme zkoušet, hezky v klidu, hodně holek má problémy, tak ať máme čas\", je to to nejlepší, co můžeš udělat! Proč se stresovat, máš času dost! Neznechutíš to nikomu, nebudeš se trápit každý měsíc, který to nevyjde, prostě pohoda a v pohodě to jde líp:o))!
    Jinak s těma kamarádkama - moje kamošky, které jsou bez dětí mi nejen nepovozily a nepomohly, přestala jsem je bavit už v těhotenství...přeji Ti, ať se Ti to nestane...

    OdpovědětVymazat
  8. tak držím palce! a taky bych se nestresovala, protože znáš takový ty případy, kdy se dva jak o život snažili mít ditě, div se neustresovali a neusouložili a pak to vzdali a smířili se s tím a šup, do měsíce to bylo :) Psychika je důležitá...

    OdpovědětVymazat
  9. :) RIka se, ze statisticky, pokud je vsechno v poradku, je pravdepodobnost kazdy mesic tak 30 procent :) Ja jsem se ze zacatku hrozne hlidala a furt testovala...no a otehotnela jsem ve chvili, kdy jsem se na to vykaslala a hodila to za hlavu :) Mesic a pul je hrozne malinko :) Hadam, ze do tri mesicu jses v tom s timhle odpovednym frekvencnim pristupem :) :)

    OdpovědětVymazat
  10. \"jak to budu zvládat\"... já si už pár let říkám, ježiši, jak jsem k TOMU přišla... Ale ono to nějak fakt jde :-)

    A jedno je jisté, žádný den není nuda nebo stereotyp :-))

    No, a nejlepší by bylo, kdyby kámošky do toho chtěly praštit taky a hned máte stejný námět na hovor...

    OdpovědětVymazat
  11. .-))Chtěla bys Pavlínku?.-))A víš, jak mi říkala mamka, když se zlobila? PAVLUŠO BLBUŠO.-) Pro mě je krizovka listopad.-)To se stěhuju z ložnice. Mě by snad stačilo se jen kouknout na slipy a byla bych v tom.-)

    OdpovědětVymazat
  12. Clovek ma spoustu predsevzeti jak tu \"vychovu\" bude delat spravne.Najednou ma dite a vsechno je jinak :)).
    Moje rada:az bude,ridit se podle sveho a potreb ditete.Kaslat na moudry knihy a VSEM ano vsem rict,ze az budes potrebovat radu,zeptas se sama. :))

    OdpovědětVymazat
  13. Wien, ty jsi nejspíš nezaregistrovala tu úžasnou novinu, že miluju jednu fantastickou holku která si mě chce vzít a která se mnou chce mít děti a pokud možno brzo ;-)
    takže nevím kdo je tu k politování, já teda rozhodně ne ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Tazinka: už v těhotenství jsi je přestala bavit? Na tu dobu mám slíbené masáže bříška :o)))

    tess: to Milovaný neuslyší rád! Ten by bral metodu \"usouložit se\" :o)))

    Laura: hmm do tří měsíců, to bych rodila někdy v únoru a chodila bych přes mrazy s pupkem! To nechcu! .o))

    nominek: no já se ty kámošky snažím pořád přesvědčit a ono nic! Jediná, která plánuje, bydlí v Rakousku... pak by chtěla ještě jedna, ale té se už několik let nedaří přesvědčit toho svého... no a ostatek má plnou hlavu toho, jak a kde zapařit a na dítě ještě ani pomyšlení :o))

    Lorrain: Pavluša zní hrozně :o))

    Cheorchia: jo tak to já přesně vím, jak budu vychovávat... ale jestli to tak v reálu opravdu bude, to fakt nevim... a knížky chci pouze na pomoc s fyzickou péčí!

    PJ: a jak jsme měli zaregistrovat tu úžasnou novinu, když jsi zrušil blog, no?
    otázka je, proč takový spěch!

    OdpovědětVymazat
  15. Tak hlavně ať se daří, nám se zadařilo až za dva roky (ale je fakt, že jsem nikdy nedopustila, aby se ze snažení se stala nutnost).

    A neboj, ony ty děti nějak vyrostou každé matce:-D

    OdpovědětVymazat
  16. náznaků jsem nechal všude plno ;-)
    proč takový spěch? protože mě miluje, ví že jsem ten pravý a chce mě na celý život, takže není co řešit ;-)

    OdpovědětVymazat
  17. squire: a kolik ti bylo, když jste se začali snažit? Jestli se tedy můžu zeptat :o))
    jojo nějak vyrostou, ale aby se za ně člověk nemuse stydět, tak se musí snažit :o))

    PJ: jojo náznaky, jenže já si moc komentáře u cizích článků nečtu, takže ta... :o))
    tak ať se ti daří! A ať slečně vydrží apetit!
    já ten počáteční u nových vztahů odhadla na cca 5 měsíců :o))

    OdpovědětVymazat
  18. A chlapa Rakušanky takovej sex baví? To je úplně děsivý... Ale slyšela jsem i o opačným případu, kdy chlap hlídal partnerce ovulaci a souložilo se jenom, když to mělo \"smysl,\" aby se zbytečně nevyčerpal...

    A ty hlídací kamarádky... já nechci nikoho urazit, ale proč by je mělo zajímat hlídání vašich dětí?
    A to odcizení se kamarádkám... já rozumím tomu, že se asi hůř mluví o něčem jiným než o dítěti, ale když to občas poslouchám, tak si říkám, že už asi vím, jak strašně jsem musela být kdysi otravná, když jsem maturovala a každými cpala detaily plesu, šerpy a jak jsem na tom s maturitníma otázkama:o) Je to blbý, ale prostě je to fakt, že bezdětný nezajímá, kolik toho vaše dítě sní a jakou má konzistenci stolice:o) A pořád někde v hloubi duše doufám, že se tomu jde nějak vyhnout.

    OdpovědětVymazat
  19. po čase ho to bavit přestalo... a pak se zjistilo, že Rakušanda sama od sebe dítě mít nemůže, takže předpokládám, že jejich sexuální život se vrátil do normálu!
    a proč by moje kamarádky nemohlo zajímat moje dítě? Jelikož budu první mamina z naší party, tak doufám, že si budou chtít občas půjčovat kočár! :o)
    a co se týče těch témat k hovoru, tak já v to taky doufám (asi hovně naivně)!!! Vždyť přeci i o práci vydržím s nimi moc nemluvit, protože tomu nerozumí a nezajímají je podrobnosti :o))

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem nemyslela, že je má nezajímat, ale z komentářů to na mě trochu působilo tak, že by se aktivně měly hlásit o hlídání a tak:o) Já těch dětných kamarádek zatím moc nemám, ale úplně mi stačí kouknout, na minutu pochovat a vrátit, brr, hlídání:o) Podobně jsme na tom všechny. A vůbec nejradši se s nima vidim, když mají zajištěné hlídání;o))

    OdpovědětVymazat
  21. no samozřejmě by bylo velice prima, kdyby se aktivně hlásily :o))
    to já vím, že kdybych měla dětnou kámošku, tak bych chtěla půjčovat kočár. Ježdění s kočárem mě vždycky hrozně bavilo! Ale jakmile by to vyrostlo z kočáru, tak už bych se bála!!! :o))
    až budu mít svoje, tak bohužel nebudu mít na výběr :o)

    OdpovědětVymazat
  22. jarmilko: Bylo mi 25, dítko se narodilo v mých 27...

    OdpovědětVymazat
  23. Ja neotravuju konzistenci stolice mych deti ani kamosky s detma :))).
    A po pravde,obcas moc rada vzpominam na bezdetnost :))))

    OdpovědětVymazat
  24. Ja se teda priznam,ze jsem nikdy zadny kamosce hlidat dite nechtela :)).
    Svagrovy ted obcas hlidam synovce,ale tomu jsou tri roky a je to uz samostatny kluk.

    OdpovědětVymazat
  25. Bohužel jo, nechodila jsem s nimi pařit, tak jsem byla odpískaná... žádné pomoci při vybírání výbavičky, žádné zvědavé otázky, jestli už kope, jestli si můžou šáhout,...natož masáže bříška...
    Snad to ale vyjde Tobě, přeju Ti to!!!

    OdpovědětVymazat