pátek 12. února 2010

Moje filmové hitovky.

-
Je pátek, takže pracovní morálka je taková líná… mám toho hodně co ještě dodělat, než začnou za 14 dní audity, ale i mě ten pátek udolává… poslouchám kolegyně sedící opodál, jak si předříkávají repliky ze starých známých Homolkových! Jojo to je klasika. Kdo nezná aspoň základní hlášky z Homolků snad ani není Čech! „Jestli si ten fotbal neprosadíš, tak jsi u mě mrtvej Homolka!“. Jojo takových českých klasik je, co každý pozná podle každé věty z filmu. Nesmrtelné Slunce seno. To se člověku snad nikdy neomrzí! Kdybych měla říct, kolikrát jsem to viděla, tak nemůžu, páč do tolika neumím počítat :o)) A co taková Vesničko má středisková? Nojo to zná taky každý! Já z těch starších českých mám ráda a umím téměř nazpaměť i Konec vodníků v Čechách aneb….
    A tak jsem si nechala plynout mysl o svých filmových hitovkách. Z českých novějších umím odrecitovat hlavně Samotáře. Byla doba, kdy jsem to viděla tak dvakrát do týdne! A pořád to bylo vtipné!
   A je i spousta zahraničních filmů, které jsem viděla nesčetněkrát a které umím zpaměti. Stejně jako moje sestra, my na ty filmy vždycky čuměly spolu! Samozřejmě v době, kdy jsme spolu bydlely u maminy. Takže je jasný, že nazpaměť umíme všech pět Angelik! Tak o tom žádná! To je základ. Z té byl nadšený Milovaný, když jsem si sehnala komplet i k nám do bytu na dývku:o)).
Pak umím Posledního skauta („Usměj se, čuráku“)! Ten u nás taky běžel pořád (myslím tu sprostější verzi, ne pro televizi). Taky se u nás každou chvíli zastavoval Terminátor II., Rocky IV., Robocop II., Higlander. Čím vyšší věk jsme se sestrou měly, tím drsnější hlavní hrdinové se u nás doma v telce objevovali. Takže dalším na pořadí byl doktor Hannibal Lecter a Mlčení jehňátek („Cítím tu tvou píču.“), pak u nás hodně frčel Texaský masakr motorovou pilou (odtamtud žádné repliky, ono se tam moc nemluví) a pak nastoupilo SAW. A to se nám na topu drží už hodně dlouho.
    Z vtipných zahraničních filmů jsme asi nejvíc frčely na Přes palubu s Goldie Hawn a Kurtem Russelem („To snad vařím i syrové maso?“, „Málem jsem musela čekat.“). Videokazeta s tímhle filmem se nám bohužel zacuchala a už nikdy jsme to v televizi nechytly s původním dabingem (nechápu tyhle různé verze dabingu!!!) A pak taky nesmím zapomenout na černou komedii Šest pohřbů a jedna svatba („My jsme si jen hráli“, „Hráli, hráli? Ale ona má skobu v hlavě!“). Tak ta byla hodně černá! .o))
   Pak jsou tu filmy, které jsem viděla nesčetněkrát kvůli vzhledu hlavního hrdiny. V šestnácti jsem se zamilovala do filmu „Interview s upírem“… hmmm tedy ne do filmu ale do Brada Pitta. Kvůli tomu jsem se i zaregistrovala ve videopůčovně a nechala tam majlant. Takže ten umím komplet („Chceš být navždy mladý můj milý příteli?“)… upírská tematika mě neopustila, takže dalším na řadě byl Dracula („Míno, jsi blízko!“), ve kterém mě oslňoval Gary Oldman, Keanu Reevs a Anthony Hopkins (jojo líbí se mi i starší ročníky). Pak nastoupil Antonio Banderas v Desperadu… ježiš toho je tolik! Podle tohohle zasnění se mi zdá, že jsem většinu svého dosavadního života proseděla u telky!!! .o)) Každý z těch filmů si pustím kdykoli!!! KDYKOLI!!!
   Máte taky svoje hitovky a neoblíbenější filmy? Když jsem se Milovaného zeptala před lety na jeho nejoblíbenější film, tak dlouho přemýšlel a nakonec řekl: „Dokonalá vražda“. Teď před Vánoci jsem si na to vzpomněla a film mu sehnala. Hmmm žádné nadšení. Když jsme si ho poprvé pustili, usnul u něj. Takže předpokládám, že mi to řekl, jen aby se mě zbavil a abych to z něj netahala! Takže můj Milovaný je osoba bez oblíbeného filmu. Kdybych se zeptala na oblíbený televizní kanál, to by byla lavina slov: ČT4, Nova Sport, Eurosport, Galaxie Sport…. :o)))

17 komentářů:

  1. na hlášky je výborná \"Pravdivá romance\"
    asi jako všechno staršího od Tarantina

    http://www.csfd.cz...-true-romance/

    OdpovědětVymazat
  2. Dalimile, díky za tip! Nechám si to stáhnout :o))

    OdpovědětVymazat
  3. zřejmě nejsem Čech, nejen, že neznám repliky z Homolkových, já je dokonce ani nikdy neviděla :-) stejně jako slavný slunce seno a mnoho dalších :-D

    OdpovědětVymazat
  4. cože????
    to si děláš srandu????
    Tys neviděla ani Homolky ani Slunce seno?
    Ach můj bože!!! :o)

    OdpovědětVymazat
  5. neee, nedělám :-)) myslím to zcela vážně :-)) pro mě jsou filmy straaaašlivě dlouhy, to už musí být, abych na nějaký koukala.. jediný co z toho tvýho výčtu znám je mlčení jehňátek, jinak nic ;-) všechny tu \"superkultovní\" filmy jdou mimo mě..

    OdpovědětVymazat
  6. ty jo, právě se ti povedlo vyjmenovat snad všechny filmy, který nesnáším:-D Fakt, Slunce seno jsem proti své vůli viděla asi třikrát a dodneška mám z toho následky a texaskej masakr jsem viděla asi dvacet minut a byla jsem z toho hodně špatná, o Saw ani nemluvě! Angelika mi přijde k smrti nudná, Banderas a Hawn jsou mí nejneoblíbenější herci, a nikdy jsem nepochopila jak mohla může být Mlčení jehňátek nazýváno kultovním a dostat Oskara!:) takže tak
    Ještě jsi tam mohla zařadit Hříšnej tanec a bylo by to hotovo!:)

    OdpovědětVymazat
  7. :-D já se chlámu:-D Homolkovy jsem neviděla nikdy, jednomu Slunci senu mi bylo souzeno neuniknout, dodneška to považuju za humus zážitek. Někomu se to může líbit, nic proti, ale mně ne. Všechny Angeliky jsem shlédla s tchýní, která na ně má úchylku, jsou úžasně naivní a pitomoučké.

    Nazpaměť umím jen dva filmy. Limonádového Joea a Mrazíka.

    A mimochodem, jestli Milovaný myslí \"Dokonalou vraždu\" s Douglasem a Mortensenem, tak to je výborný film. Jestli mu chceš udělat radost, půjč ve videopůjčovně \"Bod zlomu\" (v originále Fracture), hraje tam Anthony Hopkins a je to podobně psychologicky vygradovaná detektivka, velice dobře natočené.

    OdpovědětVymazat
  8. tess: no vidíš, na Hříšňák bych byla zapomněla!!! :o))

    squire: jo jistěže je Angelika naivní a pitomoučká! Ale zároveň úžasně odpočinková a jako malá jsem se v ní viděla! Přesně tak jsem měla v dospělosti vypadat a muži po mě měli šílet! Mrazíka umím nazpaměť taky a Limonádového Joea z duše nesnášim! :o)

    no každý holt máme jiný vkus! Či pro vás možná nevkus na filmy! Ale hlavně že mně se to líbí :o))

    OdpovědětVymazat
  9. cha, tak já se teda přidávám na stranu Limonádového Joea a jinak u mě vede Marečku, podejte mi pero :-)
    no, a strašná obrovská spousta dalších...

    OdpovědětVymazat
  10. Marečka já moc nemusim... já vůbec nějak nemusím Svěráka a Smoljaka!
    Koukám, že jsem nějaká divná :o)

    OdpovědětVymazat
  11. já zase z těch českých klasik miluju Vrchní prchni a Sněženky a machry:)

    OdpovědětVymazat
  12. jooo Sněženky jsou hodně dobrý! Proto se bojim podívat se na dvojku! Abych si nekazila dojem :o)))

    OdpovědětVymazat
  13. jarmilka: Jsi divná jen napůl, snesu Smoljaka, nenávidím Svěráka:-D

    OdpovědětVymazat
  14. když už, tak mně z těch dvou přijde lepší Svěrák! :o))

    OdpovědětVymazat
  15. Jak to tak vidím, jsem vážně tvá sestra a divná úplně stejně :-) a zapomněla jsi rychlejší než smrt a gladiátora (nebo spíš ju jednu scénu z něj :-))

    OdpovědětVymazat
  16. no spíš si myslím, že jsem toho zapomněla mnohem víc... jenže to bych to tu sepisovala až do konce roku :o)))

    OdpovědětVymazat
  17. Sněženky a machři taky, ale ne po dvaceti letech, to je hrůza. A to Marečku, to je bomba!

    OdpovědětVymazat