úterý 2. února 2010

Pro krásu se musí trpět!

-
Tak jsem dneska byla na kosmetice. Věc, kterou si převážná většina ženských užívá, na kterou se těší, odpočinou si u toho... prostě taková hezká ženská chvilka. Já to ale nějak špatně snášim! Pro mě je to každý měsíc hodina utrpení!!! Tak za prvé - musim ležet, měla bych být v klidu. Ale copak tahle věc jde skloubit s mým "syndromem neklidných nohou"? No řeknu vám rovnou, že nejde! Pořád melu nohama, různě propínám prsty, protáčím kotníky, dávám pravou nohu přes levou, pak levou přes pravou, pak obě vedle sebe, pak pokrčím kolena, pak zase levou přes pravou...
Za druhé - jakmile na mně kosmetička začne pracovat, okamžitě mě začnou svědit různá místa na obličeji. Takže ona mi vytrhává obočí a já jí do toho pořád hrabu, protože tu mě svědí tady, za chvíli zase jinde a prostě se musím podrbat!!! Za chvíli mě začnou svědit i jiné části těla. Tu ruka, tu stehno...
Za třetí - nevydržim mít zavřené oči. Takže ve chvíli masáže obličeje, koukám kosmetičce na ruce. A nejhorší, co se může během kosmetické hodinky stát, je náhlý příval plynnatosti!!! No prostě magor, jak má být.
Nedokážu jen tak ležet, prostě to neumím. Ale tahle část je ještě dobrá. Pak přijde posledních cca 10 - 15 minut (podle toho, jak stíháme), kdy mi kosmetička namaže na hubu vitaminovou masku, natře mi řasy černou sračkou a já tam pak musim ležet se zavřenýma očima a naplácanou hubou (a to když mě zase začne něco svědit na ksichtě, tak to teprve stojí za to). To pak ležim, melu si nohama a snažím se nevnímat, jak kosmetička chodí po místnosti, jak s něčím šustí, něco žere, s něčím cvaká! A já vůbec nevim, co se děje!!! A tak se snažím přemýšlet. O čem? O práci? Ne to zavrhu, protože jen při pomyšlení na Nenáviděnou kolegyni (dneska mi zase dala), tak začínám být vzteklá ještě víc... tak o čem mám kurva drát přemýšlet? A začínám přemýšlet, jak napíšu na blog, jak nenávidím kosmetiku!!! Pak konečně uslyšim zvuk napouštěné vody do varné konvice a vím, že jsme u konce.
A opravdu - kosmetička přichází, aby mi očistila hubu od toho vitaminovýho sajrajtu a aby mi smyla barvu, po které budu mít neodolatelná kukadla... v duchu jí popoháním... bože, kdyby na ten pleťový tampon víc přitlačila, tak to je dole raz dva! Ježiš už rychle napatlej tu poslední vrstvu krému! Mám chuť jí kousnout do prstů. Ona by si pak rozmyslela, jestli mi má ještě něco dělat...
ufff a už to mám za sebou. Sundá mi čelenku, já si upravim umaštěnou ofinu, hezky poděkuji, vypliznu 500 a můžu konečně táhnout domů. Tak a pro měsíc únor to mám za sebou!!! Nejradši bych se na to příště vysrala, ale myslím si, že v mém věku už je téměř povinností pro sebe něco (tohle) dělat!!! A tak to mám i s umělými nehty - jednou za tři týdny si vytrpím hodinu a půl! Už si ani nenechávám dělat žádné složité zdobení, jen abych už to měla za sebou! Ale to je také nutností, protože svoje nehty si vždy okoušu až do masa! Takže prostě musím mít umělé, abych nemusela věčně nosit rukavice! A věřte, že v restauraci to vypadá fakt dost divně!!!
   A kadeřnice? Ještě že tu potřebuji jen jednou za cca 4 měsíce! A ještě že mou kadeřnicí je moje kamarádka Kadeřnice! Už je zvyklá, že nechci žádné foukání přes kartáč. Prostě mi to jen projede fénem a jdu. Je to totiž rychlejší. Škoda, že se nedají nějak urychlit i melíry!!! Jojo u mě čtyřnásobně platí rčení - Pro krásu se musí trpět!!! A to mě máma pořád přesvědčuje, že bych potřebovala začít chodit na pedikúru! Když se mi zmínila o tom, že jedna taková procedura trvá hodinu, začala jsem se tomu bránit zuby nehty!!! Tam mě dřív jak ve čtyřiceti nikdo neuvidí!!!

18 komentářů:

  1. :-)) naprosto Tě chápu, strašně nemám ráda, když na mě někdo cizí sahá, nějaký masáže? pcheee.. u manikerky sebou šiju jak šílená... nemáme to jednoduchý

    OdpovědětVymazat
  2. No nevím, že by v osmadvaceti bylo povinností chodit ke kosmetičce... záleží na tom, jakou máš pleť, ne? Já byla poprvé a naposledy nalíčená na svatbě; mejdlo a horká voda jsou nade všechny krémy... a o umělý nehty (imho hnus) rychle přijdeš, až se ti narodí to plánovaný mimino - na koupání, olejíčkování, přebalování, mazání opruzenin, desinfekci poblinkaných částí bytu a podobně jsou totiž dost nepraktické:)

    OdpovědětVymazat
  3. přítelkyně: to mně vyloženě nevadí, když na mě sahá někdo cizí. Masáže mi toliko nevadí... ale nesnášim, když se nic neděje, je klid a já musim v klidu ležet nebo sedět!!!

    squire: tak doufám, že jestli přijdu o nehty, že mě to mimino zaměstná natolik, aby mě ani nenapadlo si je kousat :o))
    a jinak po 25 už pleť začíná pomalu ale jistě stárnout, tudíž je čas začít o ní pečovat o trochu víc, než jen mýdlo a voda! Tak to vidím já a tím se řídím (obzvlášť v poslední době, kdy mám místo obličeje měsíční krajinu :o)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já se totiž různě stydím, a připadá mně to trapné, trubka, no:(

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně pro tohle jsem omezila návštěvu kosmetičky na 1x za dva měsíce:) A platím jen 300, holt malé město. U kadeřnice trpím taky, nesnáším, když mně vidí cizí lidi neupravenou:), na nehtách to mám podobně jak ty u Kadeřnice, taky je to naštěstí kamarádka:). Hezký den!

    OdpovědětVymazat
  6. Anusko, já mám i nehtařku kámošku... ale stejně je to vopruz!!!
    a já jsem taky na malym městě, ale ceny už se začínají blížit těm pražským :o(

    OdpovědětVymazat
  7. Jako malé mi na vlasy nikdo sáhnout nesměl. Jakmile se maminka blížila s kartáčem, ječela jsem na celé město :-)) Naštěstí teď si kadeřnici užívám. U nehtů už míň. Když mám nějakou akci, raději si koupím nalepovačky a zvládnu to doma. A když už na nehty musím, je to utrpení. V tu chvíli mě přesně všechno začíná svědět a já s tou rukou nesmím hnout! Na kosmetiku chodím jen se nechat namalovat někdy na plesy a tak... přeci jen mám ještě do 25 čas ;-) Ale úplně nejhorší mi to přijde u zubaře. Teď v pondělí jsem u něj byla - sednu do křesla, otevřu pusu a můžu se zbláznit, jak se chci podrbat na obličeji :-)))

    OdpovědětVymazat
  8. jarmilka: No jo, ty jsi byla kuřačka, že? Pleť kuřaček stárne rychleji...

    já mám ke krášlení obecně trochu jiný přístup - a to že krása vychází zevnitř, z těla ven. Pokud budeš cpát do těla jedy, tak ti sebelepší kosmetika nepomůže a jako jedubaba budeš vypadat. Pleť je zrcadlem života a osobnosti. Znám spoustu lidí, kteří měli i v padesáti krásnou tvář, minimum vrásek a když, tak jim slušely, a zároveň to byli vnitřně velmi milí, optimističtí a vyrovnaní lidé...

    OdpovědětVymazat
  9. Bajdulka: tak u zubaře nemívám žádné problémy krom bolesti! Ale tam zrovna by se mi moc líbilo mít největší problém v tom, že mě něco svědí a já se nemůžu podrbat :o))) Jdu za 14 dní! Paráda! :o((

    squire: jojo tak to je asi ono - moje pleť je přesně zrcadlem mého životního stylu! Jenže kdo v mládí myslí na to, že vše špatné se ve stáří rychle projeví? Žila jsem \"dneškem\".
    Ale nejde to říct tak jednoznačně! Někteří lidé to mají prostě vepsané v DNA, že budou mít problematickou pleť (to samé platí o tloušťce). A prostě s tím neudělají nic a naopak...

    OdpovědětVymazat
  10. Já mívám s návštěvou jakéhokoli zkrášlovacího salonu taky problém. Hlavně nesnáším vytrhávání obočí a vůbec jakékoli procedury, které se odehrávají v okolí očí. A pedikůra nehrozí vůbec - mamka mě na ni skoro násilím dovlekla jenom jednou. Bylo to utrpení, protože mám velice citlivá a lechtivá chodidla, nesnesu když se jich někdo dotýká a měla jsem co dělat, abych (naštěstí velice rozumnou a chápavou) pedikérku nepokopala.Už jsem se smířila s tím, že mám chodidla jak sloní kůži... Podobné to mám i s masážemi - jsou fajn, ale stejně jako u chodidel, nesnáším, když mi někdo sáhne na žebra - je to pro mne nepříjemné a někdy až bolestivé, a tak okamžitě a instinktivně útočím prudkou ranou (manžel by mohl vyprávět! :-D )

    OdpovědětVymazat
  11. já nesnášim, když mi někdo šáhne na břicho! Ale to bude tím, že odjakživa trpím komplexem! Prostě mám hnusné velké břicho! :o))

    ale jinak koukám jako blázen, co ženských nerado chodí na zkrášlovací procedury! Všude kolem sebe slyším, jak se všichni těší a jak si to užívají! :o))

    OdpovědětVymazat
  12. Nešlo by si masku atd. delat doma sama? Někdy ale víc pomahá zdraveji jist a víc pít, treba i cisticí čaje. Nehty by taky sly delat doma, když si poridis tu mini tvrdící lampu či co, pry se naklady vrací brzy. A nemusíš nikam kvuli tomu cestovat, jednotlivé opravy pak taky máš snáze. Ale taky si myslím, že tím nehty trpí. Co se poradit s odbornicí, jestli by ti nedali tu vodicku na nehty, co se dava detem, aby jim nechutnaly? Pry kdo musí kousat, kouše i umělé a to musí byt fakt hnus.

    OdpovědětVymazat
  13. tyjo, na kosmetice jsem nikdy nebyla, i když bych potřebovala vytrhat obočí...:) na pedikúru bych potřebovala jako sůl, ale nesnesnu když mi někdo šahá na nohy, to můžu vyletět z kůže a s manikúruo dvojnásob, na nehty mi nikdy nesmí sáhnout, jen já sama. Když mi přítel zavadí rukou a nehty tak je z toho úplně nevolno, zvláštní:)

    OdpovědětVymazat
  14. Bosorka: šlo by to, jenže doma si neudělám masáž obličeje a nenabarvim si řasy :o(( a jelikož jsem v životě nehty neměla, tak si je neumím ani ostříhat, natož nalakovat a udělat nějaký tvar :o))

    tess: tak obočí si zvládám vytrhat sama. Já taky nesnesu, když mi Milovaný sáhne na chodidlo! To jsem schopná mu vykopnout zuby! :o)

    OdpovědětVymazat
  15. Me kosmeticka nebavi :)),ja se hyckam doma sama.
    Rasy si maluju rasenkou,protoze me to bavi.
    Pravdu ma squire,krasa je uvnitr :)).
    Kazda zenska ma \"neco\",ja ulitavam na vunich.
    Me vune dela krasny den.
    Ale lezet hodinu na kosmetice by me zabilo:)).
    Me na plet delaji dobre ty slupovaci masky a pak Normaderm od Vichy-kdyz mam sem tam nejaky pupinek :)).
    A dost pit.Zkus si nekdy udelat ocistny tyden.Hodne neperlive vody,ovoce a zeleninka-nic jinyho.Budes mozna prekvapena :)).
    Tohle obcas delam a pripadam si svezejsi,mladsi(no joo,uz je mi skoro 34!)a hlavne zivejsi!
    :)

    OdpovědětVymazat
  16. jojo já si taky řasy maluju řasenkou (a taky mě to moc baví:o))), jenže o víkendech se nemaluji vůbec a jsem od přírody světlovlasá a to mi pak nejsou vidět oči :o)))
    I po návratu z práce je první, co udělám, že si odmaluji řasy...
    však mně ta kosmetika taky zabíjí! Jenže doma si masáž obličeje neudělám! A ta je důležitá! Říkala maminka :o)

    OdpovědětVymazat
  17. sestra má taky řasenku od Lancome a je hrozně spokojená (i když zrovna ona má místo řas takové smetáky, že by snad ani žádnou nepotřebovala)... ne tedy tuhle konkrétně!
    Taky jsem už přemýšlela, že bych něco od nich pořídila... jenže ta cena! Takový prachy za řasenku? Nejvíc jsem v životě dala 300!!!
    Ale já se k ní časem propracuji! Než jsem si koupila první parfém od Diora, tak to taky chvíli trvalo! :o))

    OdpovědětVymazat