čtvrtek 18. února 2010

U paní doktorky!

-
Tak jsem včera byla u paní doktorky, sdělila jsem jí, že už neberu antikoncepci a že chci prohlédnout, jestli je všechno v pořádku. Byla jsem trochu zklamaná, že se mě tentokrát nezeptala, jestli kouřím… celých 10 let se mě ptá a pořád mě poučuje o škodlivosti kouření v kombinaci s antikoncepcí a teď, když chci mimino, se mě nezeptá, abych mohla hrdě odpovědět „Ne, já už nekouřím!“.
    Ale jinak to vše proběhlo hladce. Nic není v nepořádku. Fulikuli (snad je to správně) mají správnou velikost vzhledem k prvnímu dni měsíčků, velikost všeho je dobrá… dělala mi i ultrazvuk (používá vaše gynekoložka vnější nebo vnitřní ultrazvuk???), takže jsem si při včerejší návštěvě užila zásun dvakrát!!! Při tom ultrazvuku se jednu chvíli tak blbě usmívala, že jsem si úplně představila, jak mi za chvíli řekne, že už tam vidí miminko! V tu chvíli jsem nevěděla, jestli bych to už chtěla slyšet nebo ne!!! Ale byl to jen můj vnitřní planý poplach. Nic takového mi nesdělila… tak snad si to jen nenechala pro sebe :o)))
   Na závěr přišlou poučování – nepít tvrdý alkohol, nestíhat muže kvůli sexu v plodných dnech… Milovaný nesmí nosit spodní prádlo, které se zařezává (to má stejně zakázané, takže se ho to nijak nedotkne), nesmí se koupat v horké vodě, nesmí pít tvrdý alkohol, kouřit, musí jíst hodně kyseliny listové… Prý nemám dávat partnerovi najevo, že je ten správný čas, aby z toho nebyl nervozní. No nejsem si úplně jistá, že by to zrovna mému Milovanému vadilo… ale pro jistotu mu to říkat nebudu :o))))
   Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění je kolem 14. dne od prvního dne měsíčků. Je to zrovna tento víkend a Milovaný má zrovna volno! Takže … hezký víkend, Jarmilko!!! :o)))

21 komentářů:

  1. On to nejspíš stejně pozná. No, měj se, já si jdu na sklenku a zakouřit, ahoj.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten můj gyn. má vnitřní a já se toho strašně bojím (proto taky nějaké těhotenství oddaluju, přemýšlím, jestli mám raději chodit k někomu, kdo má vnější). Je to hnusné? ale zas mamka třeba říkala, že to vnitřní líp vyšetří, tak nevím. Jinak, gratuluju, že je vše OK a ... nic nestojí v cestě:D. super

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám za to, že snad každej gynekolog má oba, ne? Alespoň ten můj teda jo. Když je potřeba, vyšetřuje vnitřním. Třeba při normální prohlídce nebo v začátcích těhotenství. V pozdějším stupni už se vyšetřuje přes břicho :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Anusko, co je na tom hnusnýho? Přece když doktor vyšetřuje, tak taky šahá dovnitř, ne? A bez toho snad prohlídka ani nejde, ne? Takže je to přece jedno :-)))))

    OdpovědětVymazat
  5. Coro: hmmmm :o((

    Anuska: mně vždycky dělala ultrazvuk zevnitř, takže já jsem zvyklá!!! A je to rozhodně příjemnější než klasické vyšetření! .o)

    duna: no právě že ne. Kolegyně gynekolog se tomu hrozně divil, že ten vnitřní někdo používá. Cituji: \"To musí být nějaký šťoural, že to dělá zevnitř!\"... A té samoé kolegyni třeba její gynekolog nikdy nedělal ultrazvuk jako součást běžného vyšetření! Jiná moje kolegyně se zase divila, že nemáme na gyndě sprchy!!! Je to fakt jak kde :o)

    squire: jsem si myslela, že to nemám úplně dobře... ale fulikuli znějí roztomileji :o))

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo, já si myslela to samé co Duna. Dokonce, když jsem měla třeba cysty na vaječníku, tak aby mě vyšetřili lépe a viděli to lépe, používali vnitřní. V začátku těhotenství totéž. A teď už jen přes bříško...

    OdpovědětVymazat
  7. Ja Ti do toho plozeni nechci kecat,ale pulka naroda vznikla za vydatne pomoci tvrdeho alkoholu,tesne potom,co si chlap stahnul prilehave spodni pradlo :)),jestli predtim zvejkali listovou zeleninu netusim :))).
    Preji prijemny vikend :))

    OdpovědětVymazat
  8. wow, držím palce..

    jinak, na vnitřím ultrazvuku není nic hroznýho, přišlo mi to v pohodě...

    OdpovědětVymazat
  9. Jinak vnitřní ultrazvuk je potřeba i v konečné fázi těhotenství, když se měří délka čípku. To vnějším těžko změříš, vnitřní to má jako na dlani. Hlavně u rizikovějších těhotenství se délka čípku kontroluje průběžně, já byla na vnitřním každých 14 dní :-D A v pohodě, on jenom \"nakoukne\":-DDD

    OdpovědětVymazat
  10. Bajdulka: no vidíš! Závisí prostě na doktorovi! Ale taky mi přijde logické, že tím vnitřním to vyšetření je důkladnější! Očividně si to Kolegyňky lékař nemyslí!!!

    Cheorchia: jojo to je pravda... ale jestli tam nehrál roli ještě faktor neplánovanosti a smůly! :o))
    no já pochybuji, že bych Milovaného donutila nepít jeho oblíbeného Jamesona... snad to zvládnem pouze za pomoci zeleniny!!! Jo a vlastně ještě ten sex by to chtělo :o)))

    tess: jojo není to hrozné! Ale po důkladném vyšetření už se mi nelíbila představa, že mi tam bude strkat něco dalšího!!! :o)

    OdpovědětVymazat
  11. no on se ten lékař hlavně hrozně divil, že mě tím vnitřním vyšetřuje běžně...

    OdpovědětVymazat
  12. Chachá, tak já si dneska \"užívala\" úplně stejně :-)

    OdpovědětVymazat
  13. tak to jsi měla prima den :o))
    původně jsem měla jít den před gynekologií k zubařce na obrušování zubů pro můstek, ale zrušila mi to... sakra, bývala bych tě trumfla s tím užíváním :o)))

    OdpovědětVymazat
  14. tak jo, přesvědčili jste mě, ale \"užívat\" si to teda nebudu:)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak já si jdu \"užívat\" dneska.-)Ale vnitřní ultrazvuk mi dělali jen 2x.
    Jednou asi 3 hodiny před porodem a podruhý, když mě furt bolelo břicho a už nevěděli, co to je.-))Byl to slepák prosím.-))

    OdpovědětVymazat
  16. Anuska: jako kdyby sis zbytek návštěvy na gynekologii nějak extra užívala :o)

    Lorrain: to je nějaká gyndová epidemie na blogu .o)
    doufám, že slepák se mi vyhne!!!

    OdpovědětVymazat
  17. Pěkný víkend, Jarmilko!:o))
    Hlavně to ale neplánuj, jo?:o))
    Je fakt, že teď jsme na mimi \"pracovali\" od května, bylo teplo, často jsme měli oba náladu, byl srpen, pořád nic, ale pořád bylo krásné teplo a chuť a čas...zase nic, v září už chuť a hlavně čas nebyl, byl jen dvakrát za měsíc a lup, bylo to tam...:o)) Takže fakt je nejdůležitější na to nemyslet a nepočítat nějaký plodný, neplodný dny.
    Hlavně si užívejte toho, že Vás to baví! Snad Vás to bude tolik jako teď bavit i po mimču:o)).

    OdpovědětVymazat
  18. jojo to už jsem slyšela, že jak se lidi snaží, tak nic a jakmile se na to vyprdnou a vzdají to, tak už je to tam jak na koni :o)

    OdpovědětVymazat
  19. takže chtěj otěhotnět prosímtě alespoň do letní dámský jízdy ju?

    OdpovědětVymazat