středa 25. května 2011

Naschvály.

-Já se z toho našeho Květáka zbláznim. On si mě zřejmě vyhlídl jako svou nejoblíbenější oběť, na které si bude zkoušet různé svoje fígle. A tak mi začal dělat naschvály… V sobotu byl v Městečku koncert, na který bych za normálních okolností šla. Ani mě nenapadlo, že bych si to třeba mohla nějak zařídit. Květák je přeci ještě moc malej, abych ho nechávala samotného bez mámy. Jenže pak moje máma navrhla, že by u mě večer dvě hodiny byla a pohlídala ho a já bych mohla vyrazit. A tak mi to začalo šrotovat v hlavě. Vlastně proč ne? Vyspat bych se měla i tak dostatečně, když půjdu spát až v 11. A tak jsem večer nakojila, uspala a vyrazila. V 10 jsem byla zpátky plná zážitků a nadšená, že i s miminem se dá aspoň trochu společensky žít! Máma hlásila, že Květák za celé dvě hodiny nevydal ani hlásku, že spí krásně jako správné miminko. A tak jsem se spokojeně nakulila do postele a chtěla taky krásně spát jako miminko. A pak to začalo. Trest za to, že jsem ho nechala samotného. Byl vzhůru každou hodinu, někdy dokonce třičtvrtě hodinu, pořád jsem mu musela dávat dudlíka. V tu chvíli okamžitě usnul, jenže já než jsem zase zabrala, tak už byl za chvíli zase vzhůru. Ráno jsem se cítila jako po pořádné pařbě. A to vše jen kvůli blbým dvou hodinám, co jsem ho nechala samotného. (Ale nevzdávám se a tento pátek plánuji další úprk do nočního života Městečka). Poslední dobou začínám zjišťovat, že jsem si drobečka pěkně naučili, že spí jen v kočáře. A aby to bylo ještě lepší, tak pouze v jedoucím kočáře. A aby to bylo úplně nejlepší, tak přestává fungovat ochcávání v podobě popojíždění na místě sem a tam (někde na zahrádce samozřejmě). A tak si na to předevčírem stěžuji Milovanému, že bysme s tím měli něco udělat, že to dítě doma prostě spát přes den nebude a nebude!!! Pak měl Milovaný Květáka na starosti a já si seděla spokojeně u PC. Ještě jsem Milovaného instruovala, že se Květákovi musí věnovat, nebo začne být protivný. On nejen, že se mi na mé instrukce vysral, ale ještě mi za chvíli hlásil, že Květák spí…???????? Zvednul se z postele a odjel do práce. Samozřejmě jakmile se za ním zabouchly dveře, tak Květák měl oči otevřený a dožadoval se kočáru! No a do třetice… jak už jsem psala o tom popojížděním na zahrádce, tak několikrát už mi ztropil scénu někde na zahrádce, když jsem si dala malé pivo a nedal se utišit, dokud jsem nevyjela opět na procházku. Čaj to trochu zmírnil, ale rozhodně neutlumil. Nevypil víc jak desítku. A protože je Milovaný ten nejchytřejší, tak když si ho včera bral odpoledne ven, tak jsem mu nic neříkala, ať si to pěkně vyžere… A on přijel zpátky s tím, že vpodstatě stál celou procházku a popojížděl kočárem na místě… a pak prý byl Květák trochu ukňouraný (trochu????), tak mu dal čaj, on vychrupnul celou čtyřicítku, kterou tam měl a bylo ticho! Tak to je fakt k posrání! To dítě mě nemá rádo či co… dneska učiním další pokus o návštěvu zahrádky a jestli zase bude scénovat a řvát jak na lesy, tak už fakt nevim!

13 komentářů:

  1. :-)) jách doma taky nespí, jen v houpačce, jinak ani omylem.. my byli na koncertě v neděli a byli jsme všichni, Jách bude mít evidentě rád sto zvířat stejně jako my :-)
    hele ale úplně to vidim, u vás to běží stejně jako u nás, nejdřív spal, pak ne a teď se to zase láme a docela spí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. klasika - to dělali oba naši vejlupkové. Maj na to speciální gen, přemoct se to nedá, musí se vydržet.

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, tohle znám. Moc dobře. A bude hůř.

    OdpovědětVymazat
  4. přítelkyně, já ho sebou brát nechtěla, protože se pořád bojim zkusit, co by s nim udělalo, kdyby se v půl 8 nešel koupat, jíst a do postýlky!!! :o))

    Sejro, a to dělali i tobě, otcovi? Náš otec je totiž v pohodě a určitě si myslí, jak si vymýšlím, abych byla za chudinku...

    squire, nestraš :o))

    OdpovědětVymazat
  5. jarmilka: jestli tě to aspon trochu utesi, tak se pridavam k pritelkyni, Zmur z kratkeho vysiraciho obdobi vyrostl ve velice samostatneho, ale pritulneho a hlavne tvrde spaciho chlapecka! (doufejme, ze toto obdobi bude delsi!:) Takze kulture 3x zdar

    OdpovědětVymazat
  6. psice, Květák je velice samostatný přes den - bohužel jen doma pod hrazdičkou či se špendlíkem v ruce... v kočáru ho moc žádný špendlík nezajímá :o((
    ale díky za povzbuzení... ono mi stejně nezbyde nic jiného, než čekat, jestli to taky přejde nebo ne :o))

    OdpovědětVymazat
  7. zkoušeli to, ale pak sem objevil vychytávku - zaujmout je něčím, co by jim máma neposkytla - takže sme třeba zblízka koukali na bagr a dokonce vlezli do něj - to je tak uondalo, že spali jak zabitý. Ale když se to doma provalilo (\"ty si s nim lez do bagru?\"), bylo zle. Ale je fakt, že to bylo až později, když byli větší. Na období cca 2-3 měsíce si nějak nepamatuju:-)

    OdpovědětVymazat
  8. jarmilko, nestraším, prostě jenom tohle zlobení jedině mámy funguje nejlépe mezi druhým a třetím rokem. Já mívám dopoledne dítě ukňourané, dožadující se televize, když hlídá táta, tak si malá sama!!! hraje. Mně malá usíná večer dvě i více hodin, dědečkovi na to stačí půlhodina. A podobně.

    OdpovědětVymazat
  9. Sejro, no už jsem si představovala, jak lezu s Květákem do bagru :o))

    squire, jsou to malí hajzlíci, to je jasný :o)

    OdpovědětVymazat
  10. třeba by to fungovalo:-))

    Mám jednu pěknou historku. Kdysi dávno odešla žena kamsi a já měl za úkol hlídat cca půlročního Honzíka. Navíc jsme byli domluveni, že odpoledne pojedem někam na výlet, já navrhoval Chýnovské jeskyně, ženě se to moc nezdálo, že se bude Honza bát atd.
    Odešla, Honza byl neklidný, zkusil sem ho uspat, moc to nešlo a tak sem dostal šílenej nápad a hned ho zrealizoval. Když žena přišla, hned se pídila, kde je dítě. Povídám, že je v komoře. Cože? zaječela žena a hnala se ke komoře, kde našla v úplné tmě klidně spícího Honzíka. Její údiv neznal mezí, jak sem toho dokázal a jestli nejsem blázen atd.; k sem jí vysvětlil, že mě napadlo otestovat Honzíka, jestli se nebude v jeskyni bát, když vypadne proud a bude tma:-)
    Odpoledne sme jeli do jeskyně, Honzík se nebál a po půlhodince usnul. Od té doby už moje různé nápady na zabavení dětí nebyly výrazněji komentovány:-)))

    OdpovědětVymazat
  11. je fakt, že chlapi to maj úplně jinak hozený a občas to není od věci :o)))

    OdpovědětVymazat
  12. to je pomsta za to, že o něm bloguješ :-P

    OdpovědětVymazat
  13. ty jo, tak to zjistil hodně pozdě :o)

    OdpovědětVymazat