středa 21. září 2011

Cvičme v rytme!

-Když jsem byla těhotná a ze sportu si dopřávala jen chůzi a občas plavání, tak jsem spřádala plány, že až porodím, jak budu hned po šestinedělí chodit každé ráno běhat aspoň na půl hodiny. Tyhle moje představy mi hrozně pomáhly vyrovnat se s nabývajícími kily. ALE :o))) Šestinedělí skončilo cobydup, jenže můj spodek rozhodně nebyl připraven na žádnou fyzickou aktivitu. Pak když připraven byl, tak jsem měla vždycky tisíc důvodů, proč běhání vynechat. Někdy v červnu mi došlo, že k běhání se asi nikdy nedonutim, tak jsem si říkala, že bych mohla začít chodit na spinning. Když budu objednaná, tak přeci bude horší přesvědčit sama sebe, abych nikam nechodila!!! A tak jsem si v rozvrhu na netu našla nevhodnější termín, kdy bych mohla chodit a měla hlídání. Ideální se mi zdála neděle dopoledne, kdy může hlídat i moje mamka. Pak jsem několik dní přemlouvala sama sebe, abych zvedla telefon a zavolala. A když jsem to konečně udělala – BUM, na léto tuhle hodinu ruší, protože omezují provoz. Takže až po prázdninách. Jiné hodiny se mi samozřejmě nehodily… No a přišlo září… :o))) A další přemlouvání… V pondělí jsem ve městě potkala instruktorku spinningu a to bylo znamení. Hned druhý den jsem zavolala a objednala se na středu ráno! Středa je dneska :o))) A tak jsem ráno zabalila věci, nakojila Květáka a vyrazila. Bála jsem se, že tam vypustim duši a že se pak nebudu moc hýbat. Jenže jakmile jsem slyšela první tóny a šlápla do pedálů, zavalil mě blažený pocit a bylo to, jako by ta víc jak roční pauza nebyla. Chtěla jsem se šetřit, ale nějak to nešlo. Jela jsem naplno. Pot ze mě chcal víc jak při návalech v šestinedělí. Ještě že jsem si koupila triko, který je na sportování a mělo by regulovat pocení a pach… Hned jsem si koupila permici a objednala se i na příští středu. Jdu zase do sebe. První krok učiněn! :o))) Po cestě domů jsem se stavila pro snídani a na cestu si koupila jen tak do ruky obří kus mastného výtečného bácu! Silně mi to připomíná časy, kdy jsem chodila na spinning s Kadeřnici a po každé hodiny jsme zaběhly na pivo a nakládanej hermelín do hospody, co jsme měly po cestě :o))) Cvičení třikrát zdar! ZDAR ZDAR ZDAR :o))

10 komentářů:

  1. Tak ať ti nadšení vydrží :-) Taky bych zašla na spin, ale pro mě už je rálnější to běhání - páč to můžu teoreticky kdy chci já, a ne podle nějakýho rozvrhu.

    OdpovědětVymazat
  2. v tom je ten problém, který mám s běháním - kdy chci já :o))) to by totiž nebylo nikdy :o)

    OdpovědětVymazat
  3. jarmilko to já chci každy ráno :-) pro mě zas neni ten řád, to je pro mě povinnost takže vopruz :-)

    OdpovědětVymazat
  4. cvičení zdar! nardar! a pamatuješ na naše časy plavání, pizzy a klobás? to bylo taky fajn...:-)

    OdpovědětVymazat
  5. tyhle časy mám pořád... bez toho plavání teda :o)))

    OdpovědětVymazat
  6. pokud šlapeš jako debil, tak nic neshodíš (možná leda někde vázu)

    jednou týdně = vyhozený peníze

    a ta žranice poté... má to smysl vůbec komentovat? se s tebou vsadím o co chceš, že po dvou měsících \"cvičení\" budeš mít nejmíň tři kila navrch :-P

    budeš mít sice možná \"namakaný nohy\" ale obalený sádlem, takže s výsledkem stejně spokojená nebudeš...

    jestli tě to zajímá (jakože určitě NE), tak by to mělo vypadat asi takto:
    minimálně! 2x týdně
    šlapat jen tak, aby ses nezadýchala a abys při tom zvládla v pohodě mluvit se \"spolušlapající\" vedle tebe
    (v tom úplně ideálním případě bys měla znát, v jaké tepové frekvenci je tvé aerobní pásmo a tuto TF hlídat pomocí sporttesteru)
    a nechlastat pivo a nežrat hermelín! ani ten \"bác\" (nevimcotoje)

    Neboj, po této mojí \"kulturní vložce\" se tady zase několik týdnů neukážu...

    OdpovědětVymazat
  7. PJ, proč by mě to nezajímalo? Náhodou jo a hodně!
    Já jezdim tak, že nemám moc velkou zátěž a jedu spíš rychle, abych se potila a ne silově, aby mi sílily svaly... myslela jsem, že takhle je to dobrý pro hubnutí... když se nezpotim, tak mám pocit, že jsem se ulejvala :o((( takže to je špatně?
    jakmile začnou mít hodiny v neděli dopoledne, tak budu chodit dvakrát týdně, ale tak začít se někde musí :o)))
    tak to jako bys nežil, když neznáš bác! .o))) báječná pochoutka z máku, česneku a myslím brambor... pěkně mastné samozřejmě :o)

    škoda že mi neodpovíš, když se tu zase dlouho neukážeš :o(

    OdpovědětVymazat
  8. :))) šikovná jarmilka...tak ať ti to šlape ;)

    OdpovědětVymazat
  9. viděla si vůbec někdy \"Jste to, co jíte?\" tam kromě jídelníčku vždycky radí co s pohybem. A ještě jsem v žádném díle neviděl že by někomu radili \"makej jak debil dokud nechcípneš na nedostatek kyslíku\"...

    článků o TF (tepové frekvenci) najdeš na Gůglu milión, tak ti namátkou jeden vyberu: přečti a mysli:
    http://www.rozumnehubnuti.cz...p=43

    OdpovědětVymazat
  10. PJ, neviděla, nesnášim skoro všechny pořady, co v telce běží! .o)))
    přečtu si to, dík! A nebuď protivnej! .o))

    OdpovědětVymazat